Met de toename van digitale camera's en smartphones en van het delen van foto's en sociale netwerksites, is het makkelijker dan ooit geworden om foto's te maken en te delen met vrienden en familie die ver weg zitten. Met de nieuwe generatie smart camera's, is contact houden heel eenvoudig en hoeft u hiervoor maar een paar knoppen in te drukken.

Uw familie en vrienden mogen dan geografisch ver van u verwijderd zijn, maar tegenwoordig is het heel gemakkelijk om nauw contact te onderhouden via technologieën als e-mail, videogesprekken, sociale netwerken en vooral digitale fotografie. Door foto's te maken, te delen en af te drukken houdt u contact met uw dierbaren, hoe ver ze ook van u vandaan zitten.

De drie beste tips voor het delen van foto's

Maak er veel en selecteer zorgvuldig. Een van de grootste voordelen van digitale fotografie is dat u niet langer beperkt bent tot de 36 opnames van een fotorolletje, maar dat u meerdere gigabytes aan foto's op een geheugenkaart kwijt kunt. Maar gebruik dit voordeel verstandig. Ook al heeft u vandaag 50 foto's gemaakt van uw kinderen in het park, een zorgvuldige selectie van de vijf mooiste plaatjes zal meer gewaardeerd worden door uw familie en vrienden.

Kies de juiste manier om te delen. Er zijn zoveel manieren om digitale foto's te delen en u zult dus moeten kijken welk onlineplatform het beste aansluit op de wensen van uw publiek. De foto's bijvoegen bij een e-mail werkt voor sommige mensen, maar anderen geven de voorkeur aan uitgebreider delen via een sociale netwerksite zoals Facebook. Voor meer privacy (en om het gemakkelijker te maken voor uw familie en vrienden om afdrukken te bestellen) kunt u kiezen voor een onlinefotodienst zoals Shutterfly, waar u kunt delen op uw eigen 'familiesite' en waar de hele familie veilig kan uploaden, kijken en afdrukken kan bestellen van elkaars foto's.

Maak afdrukken zoals vroeger. Weet u nog die foto's van vroeger die u vast kon houden? Ze bestaan nog steeds! Hoezeer uw familie ver weg uw digitale updates ook waardeert, het heeft toch ook iets bijzonders om een envelop met fotoafdrukken te ontvangen via de post. Vooral oudere familieleden zullen overgelukkig zijn om nu en dan echte afdrukken te ontvangen, die ze aan hun kennissen kunnen laten zien, kunnen inlijsten of op de koelkast kunnen hangen.

Camerafuncties die delen makkelijker maken

Het delen van digitale foto's is niet moeilijk, maar een camera met functies die speciaal ontwikkeld zijn voor delen maakt alles nog gemakkelijker. De Samsung WB250F Smart Camera is voorzien van verschillende functies om heel eenvoudig uw foto's vanaf uw camera bij uw familie en vrienden te bezorgen:

AutoShare: Met de AutoShare-app slaat uw smart camera van elke foto die u maakt automatisch een kopie op op uw smartphone. Niet alleen heeft u zo een back-up van iedere foto, maar het maakt het ook mogelijk om foto's te e-mailen of te uploaden via de dataverbinding van uw telefoon als er geen Wi-Fi-hotspot in de buurt is.

MobileLink: Met Samsung MobileLink kunt u een afbeelding of album selecteren en direct overzetten naar een Android-smartphone, iPhone of tablet zonder dat u deze bij een tekstbericht of e-mail bij hoeft te voegen. Wijzigingen aan een album op uw telefoon worden opgeslagen op uw camera.

DirectLink: U kunt uw camera aanpassen aan uw eigen behoeften door uw meest gebruikte functie toe te wijzen aan de DirectLink Wi-Fi-sneltoets. Met DirectLink heeft u toegang tot AutoShare, MobileLink, Social Sharing, Remote Viewfinder, Auto Backup, Cloud, E-mail en nog veel meer.

Social Sharing en e-mail: U kunt uw nieuwste foto's en video's meteen e-mailen of op uw favoriete sociale netwerksites plaatsen, direct vanaf uw smart camera. U maakt verbinding via Wi-Fi om content te uploaden en vervolgens kunt u tags en opmerkingen toevoegen. Behalve op sociale netwerken als Facebook kunt u ook direct plaatsen op sites als Blogger, Picassa, YouTube en nog veel meer.

Auto Backup: Met de Auto Backup-functie kunt u uw foto's en video's draadloos overzetten naar uw pc, zelfs als deze niet ingeschakeld is. Na een eenmalige en eenvoudige installatie, kan uw camera de Wake-on-LAN-functionaliteit gebruiken om uw computer in te schakelen. Als de back-up klaar is, dan kan de camera vervolgens de computer uitschakelen om energie te besparen.

Als uw familie en vrienden er niet bij kunnen zijn voor een speciale gebeurtenis of zelfs niet voor een gewoon gezellig dagje, dan is het delen van foto's het beste alternatief. En met een camera die voorzien is van speciale functies om het delen eenvoudiger te maken, houdt u gemakkelijker dan ooit contact.