Waar u ook bent, u wilt natuurlijk altijd contact houden. En met de juiste accessoires is dit geen probleem. Van het opladen van uw apparatuur tot extra opslagruimte voor grote downloads, er is voor alles een mobiel accessoire verkrijgbaar. Wij geven u een paar handige tips.

Handsfree met Bluetooth

Een Bluetooth-headset maakt draadloos verbinding met uw mobiele telefoon. Zo kunt u met één druk op de knop uw oproepen beantwoorden. U haakt de headset aan uw oor en u kunt handsfree bellen. En dit is noodzakelijk als u achter het stuur zit en ook erg handig als u uw handen vrij wilt hebben voor bijvoorbeeld bagage of de kinderen.

Een voedingsadapter die makkelijk mee te nemen is

Het is een heel gedoe als u iedere keer dat u uw huis of kantoor verlaat de voedingsadapter van uw laptop moet loskoppelen, inpakken en opbergen. Bovendien is hij niet erg handig om mee te nemen. De meeste voedingsadapters wegen algauw zo'n 250 gram die u extra mee moet sjouwen. Maak het uzelf makkelijk en schaf een kleine reisnetadapter aan. Dit scheelt een hoop tijd en gesjouw. En aangezien u hem in uw reistas kunt laten zitten, kunt u hem ook nooit vergeten.

Opladen terwijl u onderweg bent

U kunt uw apparaten opladen terwijl u naar en van uw werk rijdt. Er is voor elk type mobiele telefoon, evenals veel andere apparaten waarvoor een lage spanning vereist is, een 12 volt-autoadapter (ook sigarettenaanstekeradapter genaamd) verkrijgbaar. Er zijn zelfs laptops die op deze manier kunnen worden opgeladen via een laadadapter met een hoger vermogen.

Opladen in de lucht

Veel laptopaccu's hebben een gebruiksduur die niet volstaat voor een langere buitenlandse vlucht. En al helemaal niet voor een intercontinentale vlucht. U kunt dus alleen maar hopen dat u aan boord van uw vliegtuig kunt opladen en dat u ook nog eens de juiste adapter bij de hand heeft. Gelukkig is de 15-volts EmPower-adapter van Samsung compatibel met de stopcontacten van meer dan 40 vliegmaatschappijen. Wellicht is het een goed idee om er eentje in uw reistas te stoppen als u regelmatig lange afstanden vliegt. Controleer voor u vliegt online welke stopcontacten aanwezig zijn op uw vlucht (als die er al zijn).

De muis: niet alleen voor op kantoor

Computer-touchpads zijn handig als u uw laptop op schoot heeft. Maar als u van plan bent ook op uw hotelkamer of bij uw klant uw computer te gebruiken, dan is een draadloze muis ideaal om makkelijker, comfortabeler en ergonomischer te werken. Neem ook een muismat mee zodat u op elk oppervlak uw muis kunt gebruiken.

Extra opslagruimte

Niets is vervelender dan een volle harde schijf als u bij een klant zit en hun projectbestanden probeert te downloaden. De oplossing is een externe harde schijf voor onderweg. Ze zijn vaak niet groter dan een luciferdoosje en u zult nooit meer te weinig opslagruimte hebben. En u kunt hem natuurlijk ook gewoon gebruiken om de nieuwste films in high-definition te downloaden!

Altijd alles bij de hand om te vertrekken

U kunt al uw accessoires uiteraard gewoon in een rugzak gooien, maar dat staat niet erg professioneel. Bovendien loopt u het risico dat er iets stukgaat als u zich door de luchthavensecurity moet haasten of als u uw rugzak in een vol handbagagevak moet proppen. Veel handiger is het om een speciale draagtas voor uw hightechapparatuur te gebruiken, met voldoende vakken om alles op te bergen en te beschermen.