Of u nu over een grote of kleine wasruimte beschikt, met de juiste apparatuur en een goede indeling is de was doen niet langer een lastige klus. In een schone en overzichtelijke ruimte is het nu eenmaal aangenamer om aan de slag te gaan.

Publicatiedatum: 16 september 2010

Vernieuw op tijd uw apparaten

Zolang uw oude apparaten nog werken, vindt u het misschien niet nodig ze te vernieuwen. Maar ze kosten u waarschijnlijk meer dan u in de gaten heeft. Met een moderne, efficiënte wasmachine en droogtrommel bespaart u op water en energie. Met een ENERGY STAR-wasmachine kunt u meer dan 70 euro per jaar besparen op uw energierekening. En met een innovatieve droogtrommel met stoomtechnologie hoeft u minder te strijken of naar de stomerij te brengen en bespaart u dus naast geld en energie ook nog eens tijd.

Zorg voor extra opbergruimte

Er bestaan erg handige ladeblokken voor onder uw wasmachine en droogtrommel. Hierdoor heeft u niet alleen extra opbergruimte voor uw wasmiddelen en wasverzachters, maar staan uw apparaten ook hoger zodat uw rug minder wordt belast bij het vullen en leeghalen. Ladeblokken zijn erg handige accessoires voor voorladerwasmachines en -droogtrommels. U kunt kiezen voor een ladeblok die bij uw apparaten past of in een opvallende contrasterende kleur.

Stapel uw apparaten op elkaar

Door uw voorladerwasmachine en - droger bovenop elkaar te plaatsen, bespaart u ruimte en wordt uw rug minder belast bij het vullen en leeghalen. Er bestaan speciale montagekits om de apparaten op een eenvoudige en veilige manier bovenop elkaar te installeren. De ruimte die u zo overhoudt, kunt u gebruiken voor bijvoorbeeld een vouwtafel, strijkplank of droogrek.

Wat dacht u van wat meer kleur?

De wasruimte is de ideale plek om eens een gewaagdere kleur uit te proberen dan u bijvoorbeeld voor uw keukenapparatuur zou kiezen. U zult zien dat de wasruimte er alleen maar leuker door wordt. Probeer dus eens iets anders dan gewoon wit en kies een opvallende rode, oranje of blauwe wasmachine en droger. Uw wasruimte ziet er meteen stukken gezelliger uit!

Deel alles slim in

De was doen gaat een stuk makkelijker als u uw benodigdheden per soort opbergt en ze op de juiste plek neerzet. U kunt bijvoorbeeld een opbergrek bij de wasmachine neerzetten voor uw bleekmiddel, vlekkenverwijderaars, wasmiddel en wasverzachter. En een tweede rek bij de droger voor uw droogtrommeldoekjes enzovoort. Met verschillende wasmanden voor lichte, donkere en fijne was is uw wasgoed al meteen gesorteerd. En een apart bakje voor losse sokken of kleingeld is ook erg handig.

Strijken op een ergonomische manier

De was doen kan fysiek lastig zijn. Om comfortabel te strijken moet de strijkplank op de juiste hoogte staan zodat u niet voorover hoeft te leunen. De bovenkant van de strijkplank moet zich op heuphoogte bevinden. Dit geldt ook voor een vouwtafel.