Het sneller opstarten, zoeken en openen van programma's, de kortere operationele onderbrekingen en een lager energieverbruik zijn nog maar een paar redenen waarom solid-state drives een betere keus zijn dan harde schijven

Werk sneller en efficiënter met een krachtig presterende solid-state drive (SSD)... en ga lekker vroeg naar huis.

1. Sneller opstarten

SSD's zijn in no time ingeschakeld. U zet ze aan en 30 seconden later kunt u aan de slag.

2. Supersnel uw bestanden vinden

Kunt u zich de laatste keer herinneren dat u een e-mail moest zoeken op uw harde schijf (HDD)? En stel u nu voor dat u dit 5 keer sneller doet. Want met een SSD gaat het zo snel.

3. Overdrachtstijden met één derde terugbrengen

U kunt bestanden dertien minuten en vijf seconden sneller overzetten en kopiëren dan normaal en dat betekent dat u de files net voor kunt zijn.

4. Programma's in enkele seconden opstarten

Moet u nog snel even een document bewerken voor een afspraak met een klant? SSD's starten programma's als Adobe Photoshop en PowerPoint meer dan twee keer zo snel op als HDD's.

5. Twee keer zo snel bestanden compileren

Het is niet omdat programmeurs de hele dag achter hun computerscherm zitten, dat ze nooit te maken krijgen met trage verwerking. Een SSD compileert bestanden twee keer sneller dan een HDD.

6. Kortere operationele onderbrekingen

Normale onderhoudstaken mogen niet ten koste gaan van uw workflow. Bij SSD's gaan eenvoudige taken zoals een virusscan bijna twee keer zo snel.

7. Minder energieverbruik

SSD's verbruiken minder energie dan HDD's, waardoor accu's gemiddeld zo'n dertig minuten langer meegaan.

8. Multitasken

SSD's kunnen met gemak meerdere programma's tegelijk aan zodat u bijna drie keer sneller foto's bijsnijdt of een game start dan bij HDD's.

9. Snellere videobewerking

Met een SSD zet u videobestanden 30 procent sneller over. U kunt ze dus supersnel bewerken en eerder aan uw volgende project beginnen.

10. Makkelijk mee te nemen

Soms moet u uw werk ook buiten kantoor kunnen meenemen. SSD's zijn bestand tegen schokken, trillingen en extreme temperaturen. U kunt ze dus overal mee naartoe nemen.