Fashion apps van de maand

Door Samsung België 05.10.2015

Travel Fashion Smartphone App

apps, fashion, samsung

Tegenwoordig zijn fashion en apps een soort één-tweetje. Sinds we ons zo massaal in de digitale wereld bewegen zijn deze mobiele hulpmiddelen niet meer uit ons leven weg te denken, laat staan voor de fashion peeps.

Op dit moment zijn de internationale fashion weeks in volle gang, en ben je vast benieuwd welke app(s) onmisbaar zijn voor de 'modeminnende mensch'. We hebben er daarom een aantal geselecteerd, want aan één app heb je in de 'jungle' die mode op dit moment heet niet genoeg.


Vogue Paris

In Parijs ademen ze mode, dus van alle Vogue apps die beschikbaar zijn is die van Vogue Paris de beste keuze, en met name omdat deze beschikbaar is in het Engels. Het is een mooi vormgegeven app in het verlengde van het magazine en je vindt er allerlei up to date nieuws op het gebied van fashion, beauty, lifestyle en cultuur. Zie het als een compacte en on-the-go versie van de website, met een overzichtelijke categorie-verdeling -zo zit je deze weken gelijk goed met de categorie 'Fashion Week'. Bekijk de videos van de shows en laat je alvast inspireren door de trends voor volgende zomer.


De app is gratis te downloaden v ia Google Play .

Apps

Chic Sketch

Het gonst in de modebizz dat de fashion illustrators de front row overnemen. En eigenlijk is dat helemaal niet zo gek, want nog ver voordat de fotografen op een kluitje op de zogeheten apenrots (de plek aan het einde van de catwalk-red) stonden, werden de nieuwste ontwerpen van Dior en Chanel nageschetst. Modehuizen grijpen nu terug naar deze authentieke methode en de fashion illustrators zijn trending. Beschik je zelf niet over het nodige tekentalent, dan is er de app 'Chic Sketch'. Hiermee tover je je favoriete streetstyle snapshots , catwalkbeelden of je eigen outfitfoto's zo om in een illustratie die je ook gelijk op social media kunt delen met #sketchworthy. De illustraties worden door een echte fashion illustrator ' custom' gemaakt en zijn dus uniek.


De app is gratis te downloaden via Google Play .

Apps4

ASAP54

Een Shazam voor mode, bestaat dat? Jazeker! En wel in de vorm van deze app. Het schijnt zelfs de favoriet te zijn van model Cara Delevigne.
Door een innovatieve beeldherkennings- en keyword tool die in de app is ingebouwd worden jouw inspiratie-items herkend en kun je ze direct shoppen. Ook voor mannen! Dit is hoe het werkt: je maakt en / of upload een foto van een inspirerende outfit of item of zoekt in de inspiratie-feed op ASAP54 naar een kledingstuk, accessoire of patroon / print. Selecteer het item / onderdeel van de outfit / specifieke print, verfijn je zoekopdracht en start ASAPing! Op je scherm verschijnen alle items die overeenkomen met je zoekopdracht. Je kunt jouw musthave item vervolgens opslaan in een wishlist, delen of gelijk shoppen. Tip: zorg dat de foto's scherp zijn en dat je bij een patroon / print goed inzoomt zodat de product-matches zo nauwkeurig mogelijk zijn. Geloof ons, deze app wil je. NU.


Deze app is gratis te downloaden via Google Play .

Apps6