Global living: Zo woon je eenvoudig op de meest tropische plekken op aarde

Door Samsung België 12.08.2016

Travel Technologie & innovatie

Global living

Door de nieuwste technologische innovaties wordt de wereld steeds kleiner. Digital nomads werken locatieonafhankelijk en dus wereldwijd op verschillende tropische plekken, maar ook wonen hoeft tegenwoordig niet meer op één vaste plek in één land. Discover interviewde op Bali één van de eerste ditigal nomads, de Australische Eric Roberts, over de ‘global living’ trend.

De slippers blijven in Bali voor de deur van het café staan en op blote voeten wandelt Eric samen met zijn kids en vrouw Veronika naar binnen. Een vrije geest en zakenman met briljante ideeën. Hij houdt zich bezig met het ontwikkelen van vastgoed en heeft veel ervaring op het gebied van digital marketing. Discover vroeg Eric alles over de trend van global wonen en zijn nieuwste project Pure Villas waarbij technologie een grote rol speelt.

Pionier Digital Nomad

global living

"Ik heb mijn hele leven gereisd en ongeveer in elk continent gewoond en gewerkt. Als eigenaar van verschillende huizen wereldwijd vond ik dat deze vrije manier van leven voor meer mensen haalbaar en toegankelijk moest zijn, vanuit die gedachte is het project Pure Villas ontstaan. Door de technologische ontwikkelingen, de opkomst van internet marketing en door sites als Upwork en Freelancer is het voor freelancers makkelijker om wereldwijd opdrachten te vinden. Het gevolg daarvan is dat meer mensen stopten met een vaste baan om te gaan freelancen. Het blijkt dat 69% als freelancer zelfs meer inkomsten genereerden dan in hun vaste baan. Bedrijven vinden het ook prettig omdat ze minder verantwoordelijkheden hebben voor freelancers dan voor vaste werknemers en zo zijn er verschillende factoren die bijdragen aan de toename van mensen die kiezen voor een freelance lifestyle."

Locatieonafhankelijk werken

Een logisch gevolg is dat freelancers zich gingen beseffen dat ze eigenlijk overal hun werk kunnen doen, als ze maar een laptop, Wi-Fi en stroom binnen handbereik hadden. Zo ontstond een stroming die nu digital nomads wordt genoemd. Werk was niet langer één vaste plek en wij beseften ons daardoor: ook wonen hoeft niet langer op één vaste plek te zijn. Wat als je zou kunnen wonen op verschillende plekken in de wereld? Zo lang of kort als jij zelf wilt. Zo heb je meer vrijheid. Dus niet meer één huis kopen, met een hypotheek, op één vaste plek, maar de mogelijkheid kopen om op verschillende plaatsen in de wereld te wonen in een huis dat van alle gemakken is voorzien, prachtig ingericht en in een prettige community waarin je toch alle privacy hebt. Met dat idee zijn we aan de slag gegaan. Je ziet dit idee om global te wonen nu echt opkomen als nieuwe ontwikkeling in de wereld."

Niet meer één huis, maar zelf kiezen waar je wilt wonen

global wonen

"Wij besloten om verschillende huizen te bouwen op verschillende locaties in de wereld en in plaats van dat we een huis verkopen aan een koper, verkopen we een specifieke veilige investering waarmee je een tijdsframe afneemt per jaar om daar te wonen. Je kunt van drie tot twaalf maanden per jaar inkopen in onze Roamz Life Residencies en vervolgens zelf invullen in welk land je deze periode wilt invullen. Als jij twaalf maanden hebt ingekocht en je wilt vijf jaar op een vaste plek zitten omdat je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt, dan is dat ook prima. Je bent helemaal vrij om in te vullen op welke locatie of locaties je deze periode elk jaar wilt besteden. Een klein deel van onze Residencies blijft beschikbaar voor verhuur, dus dat is ook een mogelijkheid. Bali is de eerste locatie waar we nu bezig zijn, in Ubud bouwen we Pure Villas, zestien huizen met daarbij een ruimte die bewoners kunnen gebruiken voor events of workshops. Daarbij komt er een coworking space, omdat veel van de kopers locatieonafhankelijk zullen werken en zij dat ook op een prettige manier dichtbij huis kunnen doen. Evenals een restaurant, een spa en andere ondersteunende services."

Een betere wereld door tech innovaties

"Ik geloof dat mensen meer en meer behoefte krijgen aan het versimpelen van hun leven. Easy living waardoor je meer tijd en ruimte hebt om echt te genieten. Ook bewust wonen en daarmee bijdragen aan een minder vervuilde wereld wordt voor veel mensen steeds belangrijker. We maken gebruik van spectaculaire nieuwe technologische innovaties om hieraan bij te dragen. We praten met een aantal jongens uit Frankrijk die metalen bomen maken met bladeren die draaien om energie te genereren door wind. En met jongens uit Jordanië die een turbine hebben ontwikkeld die drie keer zo efficiënt is dan andere turbines."

Pure Villas is volledig milieubewust, maar het concept staat vooral voor meer vrijheid en simpeler maar rijker leven!

Foto's: Veronika Roberts