3 mobiele trends die reizen nog makkelijker maken

Door Samsung België 24.02.2016

Travel Technologie & innovatie Trends Smartphone

airport gate, travel trends, travel tips

De smartphone wordt meer en meer gezien als een reispartner. We blijven niet alleen graag in contact met het thuisfront als we op reis zijn, via social media, mobiel internet en apps, maar het zorgt ook voor meer flexibiliteit tijdens het reizen. Discover signaleert 3 mobiele trends die jouw reizende leven alleen maar gemakkelijker gaan maken.

Plannen kunnen onderweg lekker makkelijk worden gewijzigd en het gebruik van technologie zorgt voor nieuwe tips, ideeën en inspiratie tijdens de reis, zo blijkt uit onderzoek. Maar ook vóór de reis spelen smartphone en tablet een steeds groter wordende rol.


1. Digitaal boeken
Samsung tablet

Reizigers gebruiken technologie in iedere fase van hun reis, maar het daadwerkelijk boeken via de mobiele telefoon en tablet gaat volgens prognoses in 2016 alleen maar toenemen. Dat blijkt in ieder geval uit internationaal onderzoek van Expedia . Nu worden deze vooral gebruikt voor het opdoen van inspiratie voor een nieuwe reis of vakantiebestemming. Bijna een kwart van de Nederlanders boekt hun reis nu al via mobiele telefoon of tablet. In Amerika is de prognose al hoger, maar liefst 51,8% zou reizen via hun smartphone of tablet gaan boeken dit jaar. Ook in Nederland zal dit percentage alleen maar toenemen. Reisorganisaties spelen hier op in met websites die optimaal bekeken en gebruikt kunnen worden op mobiele apparaten.


2. Connected travellers
backpacking azië

Als reizigers zijn we steeds meer 'verbonden'. Door WiFi in hotels, openbare gelegenheden en zelfs in het vliegtuig. Reizigers die voor werk vliegen maken hier dankbaar gebruik van en werken gewoon door gedurende de reis, andere reizigers gebruiken het vooral om via social media verbonden te blijven of om nieuwssites te checken. Op dit moment is de beschikbaarheid van internet in de lucht nog minimaal, in de toekomst zal de technologie zich verder ontwikkelingen waardoor dit steeds gemakkelijker is.


3. Een paspoort in de cloud
reisfoto's, fotograferen op reis

In een aantal landen, waaronder ons eigen kikkerland, wordt al gebruik gemaakt van een biometrisch paspoort met een flinterdunne chip. Een draadloze chip met daarop alle gegevens van het paspoort plus extra gegevens die niet zichtbaar zijn. Dit om fraude te voorkomen en reizen steeds sneller en moeitelozer te laten verlopen. Australië wil al een stap verder zetten richting een virtueel paspoort waarbij de data wordt opgeslagen in de cloud. Met als voornaamste doel om het aantal gestolen paspoorten te reduceren. Australische onderzoekers geven aan dat het virtuele paspoort de potentie heeft om de wereld te veroveren.

Op dit moment worden er steeds meer nieuwe technologieën gelanceerd voor op mobiele apparatuur waarvan wordt verwacht dat ze een grote positieve impact gaan hebben op de reisbranche, zoals irisscanners en virtual reality. De wereld zien zal met behulp van technologie en innovatie de komende jaren alleen maar gemakkelijker worden.