Wanderlust 2.0: 5 reis apps voor de digital nomad

Door Samsung België 14.07.2016

Travel Smartphone App

wanderlust reis app digital nomad

Discover redacteur Kim Verhegge telewerkt sinds een aantal maanden als digital nomad vanuit Californië. In dit Discover artikel deelt ze een vijf handige – en soms grappige – apps voor de reislustigen onder jullie.

HotelTonight

Een handige en intuïtieve app om hotelkamers te boeken – voor de dag zelf of tot maximum zeven dagen later – aan een lief prijsje. De hotels op de app en website zijn verdeeld in verschillende categorieën – Basic, Hip, Charming & Luxe – zodat je snel kan weten of het hotel je aanspreekt of niet. Een leuk pluspuntje: HotelTonight biedt nu ook een conciërgedienst, Aces, aan in sommige Engelstalige steden als San Francisco, Vancouver of Londen die ervoor zal zorgen dat al je behoeften beantwoord worden.

LiveTrekker

Deze app zorgt voor bijzonder fijne herinneringen: LiveTrekker maakt namelijk een digitaal dagboek van je reis, zodat je later kan terugkijken op je trip dankzij een interactieve kaart. De app houdt de exacte routes bij die je genomen hebt en markeert die met een rode lijn op de kaart. LiveTrekker houdt ook bij hoe snel je je verplaatst en op welke hoogte je je bevindt. Leuk als je die ene super hoge berg hebt beklommen! Foto's, video's en tekstjes kunnen ook aan dit dagboek toegevoegd worden en in real time of later gedeeld worden met familie en vrienden.

Secret Escapes

Zelfs de beste luxe hotels of boutique hotels hebben wel eens een lege kamer … en die zien ze toch liever geboekt, al is dat mits een flinke korting. Dat is het principe van Secret Escapes en zo kunnen ze hun leden prachtige hotelkamers aanbieden met tot wel 70 percent korting. Aanmelden is uiteraard gratis. Een extra tip: stel het land waar je naartoe reist in als je land van afkomst om veel aanbiedingen te krijgen voor dat land. Heel erg handig in de Verenigde Staten.

TaskRabbit

IKEA meubels monteren, je boodschappen doen, extra hulp voor een verhuis … dankzij deze app kan je iemand vinden om gelijk wat voor je te doen. Ook als je op reis gaat, kan TaskRabbit bijzonder handig zijn om geen tijd te verliezen. In de VS moet je vaak lang in de rij staan bij restaurants die geen reservaties aannemen of als er enkel nog plaats is voor walk ins . Dankzij TaskRabbit kan je gewoon iemand betalen die voor jou gaat aanschuiven en je dan verwittigt als het bijna jouw beurt is. Extra tijd die jij kan wijden aan het maken van fijne herinnergingen!

6hourly

Iedereen heeft het wel al eens meegemaakt: je komt aan na een lange vliegtuigreis vroeg in de ochtend aan en moet dan nog wachten tot in de namiddag vooraleer je in je hotelkamer kan. Maar je bent moe en verlangt naar een zalig hotelbed en een douche om je even op te frissen. Dankzij 6hourly kan je voor een paar uren een hotelkamer boeken, voor een power nap of een heerlijke lange douche. Momenteel is deze app enkel beschikbaar voor reizigers naar India maar laten we hopen dat het team achter 6hourly heel snel zal uitbreiden naar andere landen!