Reisfotografie: het verhaal achter de foto’s van Hans Zeegers

Door Samsung België 17.12.2015

Travel Smartphone Technologie & innovatie Fotografie

Reisfotografie het verhaal achter de fotos van Hans Zeegers, Hans Zeegers, reisfotografie, fotografie, samsung, discover, nx1, camera, travel

In tijdschriften of op websites zijn prachtige reisfoto’s te bewonderen, maar achter deze foto’s schuilt altijd een verhaal. Wij vroegen fotograaf Hans Zeegers naar de persoonlijke verhalen achter drie bijzondere reisfoto’s.

Wie?
Wie?

Fotograaf Hans Zeegers reist de hele wereld over. Zijn foto's staan in veel bekende nationale en internationale tijdschriften zoals Elle Decoration, Vogue en Conde Nast Traveller. Het liefst wil hij het gewone leven in een bepaalde regio vangen in mooie beelden. Ook geeft hij fotografieworkshops in Andalusië waarbij je een week in de heerlijke villa Casa Junius verblijft, niet ver van Malaga.

Hoe vaak ben je op reis?

"Heel wisselend, maar gemiddeld zes maanden per jaar."


Reisfotografie tip!
"Probeer al je foto's horizontaal en verticaal te maken. Zo ga je waarschijnlijk zien dat verticaal vaak interessanter is. Gebruik de moderne technieken van je camera en stel deze in op automaat, automatische iso, groot diafragma (bijvoorbeeld 5.6) en automatische sluitertijd. En elk tijdstip van de dag is boeiend, zelfs midden op de dag."


Het verhaal achter de foto
1. Mafia in Sicilië​

1. Mafia in Sicilië


"Deze foto is gemaakt in Palermo als onderdeel van een reportage over de maffia op Sicilië. Ik vond het best spannend om in een maffiawijk te fotograferen. Deze foto is niet 'in scene gezet', toen ze op de scooter sprongen moest ik razendsnel reageren. Gewoon een beetje brutaal zijn en recht voor zijn raap die foto maken. Ik vind de foto geslaagd om de perfecte timing van de foto en de gezichtsuitdrukking van deze mensen."

2. Sea Gypsies in Sulawesi


"Voor het blad Columbus maakte ik een reportage over de Sea Gypsies in Sulawesi. In dit dorpje komen amper toeristen. Deze man vertelde me dat de enorme kwallen daar niet steken. Toen ik later onderwater foto's ging maken, met mijn dure camera in een soort plastic zak, hoopte ik maar dat hij me de waarheid had verteld anders zou ik het niet overleven."

2. Sea Gypsies in Sulawesi
3. Natuurschoon in Skagen​

3. Natuurschoon in Skagen


"Voor een reportage over Skagen in Denemarken had ik deze prachtige plek al gespot. Omdat het slecht weer was ben ik wel vijf keer naar deze plek terug gereden om de foto te kunnen maken met het juiste licht! Ik moest en zou deze foto maken, ook omdat het voor het tijdschrift Condé Nast Traveller was en ik het een eer vind om daarvoor te werken."

Check meer werk van deze fotograaf op hanszeegers.nl
Beeld: Copyright Hans Zeegers