Product Hunt: dagelijkse dosis tech

Door Samsung België 12.10.2016

Travel Technologie & innovatie

tech product hunt

De South Bay en San Francisco zijn dan ook een waar paradijs voor tech-entrepreneurs. Discover journaliste Kim Verhegge, die een jaartje in de South Bay verbleef, vertelt je meer over Product Hunt, een startup uit San Francisco die je zeker in het oog moet houden.

Kijk je thuis naar Netflix? Of misschien verkoop je af en toe wel eens spulletjes op eBay of gebruik je Yahoo! Deze grote namen zijn allemaal afkomstig uit Silicon Valley, en werden meer bepaald opgericht door Stanford-studenten. Zo ook Product Hunt .

Een gemeenschap van curators

De online wereld evolueert bliksemsnel. Miljarden websites en ontelbare apps zorgen ervoor dat het niet altijd evident is om op de hoogte te blijven van de laatste tech nieuwtjes. En het is nog moeilijker om te weten te komen wat nu echt goed of interessant is en wat niet. Product Hunt zorgt ervoor dat je altijd op de eerste rij zit. Wat begon als een gewone e-mailing lijst is snel uitgegroeid tot een gemeenschap van erkende curators.

Trendsetters

Product Hunt zet alles wat met technologie te maken heeft in de kijker. De gebruikers van het platform stemmen dagelijks voor de populairste nieuwe producten, startups, apps, podcasts of websites. Sommige van de grootste investeringsbedrijven uit de technologiesector in New York en Silicon Valley – zoals Betaworks, SV Angel of Techstars – maken gebruik van Product Hunt om toekomstige succesverhalen vroeg te spotten of om nieuwigheden aan te bevelen. Jij zit hier dus ook zeker goed om voor te zijn op alle tendensen.

Ben jij benieuwd naar wat Product Hunt jou te bieden heeft? Discover spotte alvast een paar leuke vondsten op het platform die goed van pas zullen komen voor de reislustige:

De langverwachte app van de Amerikaanse reus biedt hulp voor het plannen van je volgende reis. Op basis van alle data die in je smartphone beschikbaar zijn, zoekt de app uit welke activiteiten of routes je leuk zou vinden. Alles is offline beschikbaar, zeer handig in het buitenland.

Sonder is tot Airbnb wat Booking is tot Myboutiquehotel: enkel woningen met een strakke of hippe stijl werden nauwkeurig uitgezocht. Het platform stelt momenteel enkel verblijven voor in Amerikaanse en Canadese grote steden.

De app wordt vergeleken met het "Pinterest" voor reizen en nieuwe ervaringen. Zin om een nieuwe hotspot te ontdekken in je eigen stad of inspiratie nodig voor je volgende vakantiebestemming? Op HeyLets vind je tips en aanbevelingen van mensen die dezelfde interesses hebben als jij.