Technologie en natuur samenbrengen in de Grand Canyon

Door Samsung België 19.07.2016

Travel App Technologie & innovatie

grand canyon galaxy s7 technologie kim verhegge

De Grand Canyon staat wellicht op de “bucket list” van menig reisliefhebber. Maar hoe begin je aan het plannen van zo’n trip? Ook hier kan technologie je ter hulp schieten. Discover journaliste (en “wanderer”) Kim Verhegge deelt haar geheime wapen voor een zorgeloze planning en trip.

Eens je aan de rand van de Grand Canyon staat, kan je pas de grandeur van dit natuurlijk wonder vatten. Met een lengte van zo'n 450 km, een breedte van bijna 30 km en een diepte van zo'n 1,6 km kan je maar tot één vaststelling komen: de canyon is gigantisch en ongelofelijk indrukwekkend. Dit lijkt misschien anekdotisch – hij heet ten slotte niet voor niets de "Grand Canyon" – maar hier moet je wel echt rekening mee houden als je een uitstap plant.

Een digitale gids op zak hebben

De dag van vandaag wordt alles gedigitaliseerd en lijkt er wel een app voor eender wat te bestaan. Ook rond de verschillende natuurparken werden heel fijne en praktische apps ontwikkeld door Chimani. Als je van plan bent om binnenkort de Grand Canyon te gaan ontdekken, kan je de "Grand Canyon Ntl Park: Chimani"-app downloaden om je te helpen bij je planning. Deze gratis app is een (bijna) onuitputtelijke bron van informatie over het park. Zo kan je bijvoorbeeld informatieve verslagjes vinden, die door experts werden geschreven, over meer dan 300 "points of interest" van het park of kan je van een vijfenveertigminutenlange audiogids genieten. De app beschikt uiteraard over gedetailleerde kaarten van het park, waar je annotaties op kan aanbrengen voor later en die je dankzij een GPS-systeem toelaten om zonder Wi-Fi accurate informatie te krijgen over je lokalisatie. Als je eigen smartphone uitgerust is met een GPS-systeem loop je dankzij de "Where Am I"-functie van de app bovendien nooit de kans om verloren te lopen.

Op maat gemaakte routes

Als je geen precies idee hebt van wat je eigenlijk wil gaan doen, kan je dankzij de "Trip Planning"-functie gewoon basisinformatie ingeven – zoals hoe lang je blijft of wat het fitheidsniveau is van je reisgenoten – en dan stelt de app een reisprogramma voor je samen en raadt hij je bepaalde wandelroutes aan. Het enige wat je dan nog moet doen, is kiezen uit de verschillende voorstellen.

Plannen & wegdromen

Een leuke feature van de app is dat hij over een heel erg grote fotobasis beschikt waardoor je al tijdens je planning een voorsmaakje krijgt van wat je te wachten staat. De app biedt ook precieze beschrijvingen van meer dan 35 verschillende wandelingen die je binnen het park kan doen, met heel erg praktische informatie zoals wanneer de shuttles langskomen, waar de toiletten zijn (en over welk soort toilet het precies gaat) maar ook waar je kan picknicken. Heel erg handig!

Ook als je plant om een zonsopgang – een echte aanrader – of zonsondergang mee te pikken geeft de app je aan waar je hiervoor de mooiste uitzichten hebt, wanneer de zon opkomt of ondergaat, en ook waar je meer kans hebt om ver van de massa's toeristen van dit prachtige landschap te kunnen genieten.


De app downloaden:
https:// play.google.com / store / apps / details?id = com.chimani.grandcanyon&hl = en