Toerist in eigen land met hulp van social media

Door Samsung België 28.09.2016

Travel App Technologie & innovatie

travel tips reistips social media

Met z’n allen trekken we tijdens de zomer naar het buitenland voor een vleugje exotisme. Gelukkig, hoef je niet altijd heel erg ver te gaan om er even tussen uit te zijn. Een weekendje in eigen land maar in een andere stad kan al een echte verademing zijn in afwachting van je volgende vakantie. Met de hulp van sociale media zijn leuke en nieuwe adresjes die je tijdens je weekend kan ontdekken bovendien binnen handbereik! Discover neemt je mee naar Antwerpen, Brussel en Luik.

't Stad

hippe koffiebar

Met hippe koffiebars, een uitgebreid restaurantaanbod en oneindig veel leuke winkels is Antwerpen zeker een goede keuze voor een weekendje weg. Er valt altijd wel iets te ontdekken. "Come for the eye candy, stay for the soul food" klinkt het bij Barchel. Of het nu is om je dag goed te beginnen met een stevig ontbijt of om even uit te blazen na een lange dag, op dit "Pinterest-perfect" adres zit je op elk moment van de dag goed. In de herfst van 2016 krijgt Antwerpen ook een overdekte foodhall en treedt zo in de voetsporen van steden als Madrid, Kopenhagen of Londen. Het project – dat in het oude postgebouw zal gevestigd zijn – zal meer dan enkel eten omvatten. Ook kunst, mode en events krijgen hier een plaatsje.

Meer inspiratie nodig voor je volgend weekendje Antwerpen? Facebook weet raad!

  • Is ontbijten voor jou ook heilig? Neem dan snel een kijkje op de pagina van Ontbijten in Antwerpen , een pagina vol hotspots en veelbelovende adresjes voor breakfast lovers.
  • Om op de hoogte te blijven van de leukste en nieuwste adresjes die je in Antwerpen moet ontdekken, kan je bij De hipste adresjes van Antwerpen terecht.

Bruxelles, ma belle

Brussel museum foto

Je eigen hoofdstad goed kennen zou eigenlijk verplicht moeten zijn. Brussel is uiteraard veel meer dan Manneken Pis, de Grote Markt en mosselen eten bij Léon. Wat dacht je om je dag te beginnen met een leuk ontbijtje bij Happy Guesthouse? Het zelfgemaakte ontbijt met Belgische producten en hun mooie Taschen boekencollectie zijn zeker goed voor een mooie start van je dag. Op de voormalige site van de brouwerij Belle-Vue kan je dan weer terecht voor een apart stukje cultuur in het Millennium Iconoclast Museum of Art. In het MIMA ontdek je hedendaagse, toegankelijke en virale creaties zoals Street Art. Dit uniek museum herbergt ook twee panoramische uitkijkpunten over het kanaal en over Brussel.

Voor nog meer Brusselse inspiratie kan je op volgende Instagram of Snapchat accounts terecht:

  • S Marks the Spots is het account van de Griekse expat Sandy. Ze deelt er haar lievelingsadresjes en nieuwe ontdekkingen, hoofdzakelijk voor Brussel.
  • Op het account van Little Brussels Sunshine kan je terecht voor leuke tips over kunst, muziek, eten of leuke winkeltjes en gewoon heel mooie foto's.

La Cité Ardente

Ardente foto

In het zuiden van het land moet je zeker eens op stap gaan in het bruisende Luik. De warme sfeer van de stad en de Luikenaars – de altijd overvolle maar vrolijke terrassen getuigen er van – zullen je zeker charmeren. Voor een rustige nachtrust en een lekker ontbijt zit je goed in het hippe Penta Hotel of het strakke Hotel Neuvice. Maak zeker tijd om een bezoekje te brengen aan het indrukwekkende Calatravastation, de nieuwe voetgangersbrug over de Maas – ook wel "La belle Liégeoise" genoemd – , het gloednieuwe museum voor moderne kunst La Boverie en het cultureel centrum Cité Miroir,een voormalig badhuis.

Online inspiratie en hotspots vind je op volgende Instagram accounts en bijhorende blogs:

  • Met humor en een aparte visie brengen Boulettes à la Liégeoise inspiratie voor een goedgevuld weekend in Luik.
  • Op From Liège With Love kan je terecht voor allerhande ontdekkingen, hotspots en adresjes die met veel liefde worden voorgesteld.


Zin om nog meer city trips in eigen land te plannen? Dan zullen volgende alternatieve online city guides zeker van pas komen:

  • Newplacestobe is een onafhankelijke hotspotguide die voor jou op een objectieve manier op zoek gaat naar de nieuwste restaurants, bars, shops, clubs en hotels die uitblinken in interieur, concept en service.
  • De Belmodo Hotspots App werd in samenwerking met VisitFlanders ontwikkeld. Dankzij de app die deze lente werd gelanceerd, heb jij de leukste Belgische adresjes altijd bij de hand. Dankzij de categorieën beauty, fashion, coffee, deco, drinks, food en sleep kan je heel gemakkelijk precies vinden waar jij naar op zoek bent.


Maak jij ook altijd een leuke playlist voor je reizen? Geen reden om het niet te doen voor je trips in eigen land. Met de Belpop en Studio Brussel Van Eigen Kweek Spotify-playlists kom je alvast in de juiste stemming!