Hoe spot je de voordeligste vliegtickets?

Door Samsung België 18.11.2016

Travel App Technologie & innovatie

voordelig reizen vliegtickets

Heb jij zin om het nieuwe jaar in de zon in te zetten? Of vier je kerst gezellig samen met je familie die in het buitenland woont? Dan ben je zeker op zoek naar tips om de beste deal te krijgen voor je vliegticket. Discover weet raad!

Op zoek naar de beste deal

Oudejaarsavond in New York? Je droomt er al jaren van en hebt beslist om er dit jaar eindelijk voor te gaan. Je surft van website naar website, op zoek naar de voordeligste tickets. Om geen overhaaste beslissing te nemen, laat je er een nachtje over gaan om rustig na te denken. Als je de volgende dag dezelfde websites bezoekt, merk je echter dat de prijzen alleen maar blijken te stijgen.

IP Tracking

Hoe langer je wacht, hoe meer de prijzen zullen blijven stijgen? Ja en nee. Via “ IP tracking ” en cookies kunnen de websites te weten komen dat je meerdere keren op hun website bent gaan kijken en dus echt geïnteresseerd bent. Om je aan te sporen om snel te boeken, zullen ze hun prijzen doen stijgen bij elk nieuw bezoek aan hun site. Maar als je bijvoorbeeld vanop kantoor – en dus met een ander IP adres – naar dezelfde website surft, zal je zien dat het eerste (goedkopere) tarief dat je zag vaak nog steeds beschikbaar is. Eens je dit weet, kan je relaxter vergelijken.

Apps maken aanbod overzichtelijk

Het voordeligste ticket zoeken kan vrij tijdrovend zijn. Verschillende apps kunnen je tegenwoordig een handje helpen. Discover selecteerde er alvast een paar:

  • SkyScanner is een website en mobiele app die, net als andere zoekmachines, je helpt op zoek te gaan naar de goedkoopste vlucht door je de verschillende beschikbare tarieven voor jouw reis te laten vergelijken. De app heeft een overzichtelijke grafiek die je laat zien op welke tijdsstippen het het goedkoopst is om te vliegen. Je kan ook notificaties instellen voor specifieke vluchten zodat de app je op de hoogte kan houden van dalende prijzen. Als je een ticket wil bemachtigen binnen de VS voor de kerstperiode zou je, volgens de data die SkyScanner verzamelde, iets meer dan 6% kunnen besparen als je tijdens de week van Thanksgiving (de laatste donderdag van november) boekt. Voor oud en nieuw wacht je dan weer best tot begin december, met de kans om tot 10% te besparen.
  • De Kayak app is ook een grote naam binnen de reiswereld. In plaats van zelf alle websites af te gaan, zoekt Kayak voor jou het voordeligste tarief, samen met online reisbureaus en bij alle luchtvaartmaatschappijen.
  • Hopper heeft een iets andere aanpak: je voert je reisdata in en de app voorspelt voor jou wanneer het kopen van je tickets het voordeligst zal zijn. Is het moment goed? Dan kan je via de app boeken. Als het nog niet het gunstigst is, zal de app alle vluchten voor jou in het oog houden en je verwittigen wanneer het tijd is om je kredietkaart boven te halen.
  • Goedkope vluchten zijn niet altijd de beste vluchten. Verre van, zelfs. Hipmunk helpt je niet alleen zoeken naar de voordeligste vlucht voor jouw reis maar klasseert ze ook volgens kwalitatieve factoren. Zo houdt de app, bovenop de prijs, ook rekening met het aantal tussenstops of bijvoorbeeld de reistijd van de vlucht. Op basis hiervan klasseert de app de verschillende vluchten vervolgens in categorieën, gaande van “ agony ” tot “ extasy ” . Zo weet je of dat lage tarief echt wel de moeite waard is.