Zo maak je je smartphone vakantieklaar Deel 1: Tips voor vertrek

Door Samsung België 22.07.2015

Travel Smartphone

smartphone, samsung, galaxy, s6

Ik ga op vakantie en ik neem mee: mijn smartphone. Bedenk wel: op vakantie is het leven nét even anders. Zo schiet je veel meer foto’s, die opslagruimte vereisen op je apparaat. Maak je smartphone voor vertrek met onderstaande tips dus wel eerst even vakantieklaar!

Je wilt afdrukken voor dé ultieme vakantiefoto. En dan zit het geheugen van je telefoon helemaal ramvol en kan er geen foto meer bij. Daar moet je toch niet aan denken? Om dit te voorkomen is het opschonen van je telefoongeheugen voordat je op vakantie gaat een goed idee.


1. Opschonen

Bekijk welke bestanden de meeste opslagcapaciteit gebruiken.

Ga op je toestel naar 'instellingen' > 'opslagruimte'. Verwijder filmpjes, foto's en muziek die je niet meer bekijkt of beluistert. Wil je ze toch bewaren, zet ze eerst over naar je computer of uploadt video's naar een clouddienst zoals bijvoorbeeld Dropbox of OneDrive . Als je flink wat onnodige apps, filmpjes, foto's, video's en muziek hebt verwijderd, zul je merken dat je toestel sneller reageert en de batterij langer meegaat.


2. Backup

Maak voordat je weggaat een backup van je smartphone op je computer en laat die thuis achter. Mocht je toestel kapot gaan of tijdens de vakantie zoek raken, dan heb je de gegevens nog. Een backup kun je maken via je computer met behulp van Kies. Kijk hier hoe je dat doet.


3. Overal stroom

Een extra batterij komt goed van pas als je ergens bent waar geen stopcontact in de buurt is. Je kunt een External Battery Pack aanschaffen (die je aansluit op je toestel). De External Battery Pack heeft een grotere capaciteit en het ontwerp lijkt veel op dat van de Galaxy S6 Edge.

Ga je naar een verre bestemming, kijk dan hier welke stekker je voor welk land nodig hebt.


4. Spaar data en gebruik kaarten offline

Bij het online zoeken naar plaatsen of navigeren op Google Maps, vernieuwt de kaart zich telkens als je je verplaatst en lopen dataverbruik en kosten snel op. Door je kaarten thuis al op je telefoon te zetten, kun je ze later ook offline gebruiken. Zoek in Google Maps naar een gebied of stad, tik op de streepjes linksonder in je scherm > kies in het menu 'Kaart opslaan voor offline gebruik' > 'Opslaan'. Daar vind je later je offline kaarten ook weer terug! Ook de app Tripadvisor werkt zowel off- als online. Voordat je op vakantie gaat, kun je een selectie van je tours, reviews en plattegronden downloaden. Of gebruik een andere, gratis navigatieapp zoals Here waarmee je thuis alvast de wegenkaarten van je vakantieland kunt downloaden.


5. Waar vind je gratis wifi?

Wifi Finder weet waar wereldwijd alle openbare wifi-netwerken zijn. Als je de database thuis hebt gedownload, kun je offline op je smartphone zoeken naar openbare wifinetwerken!


6. Maak zelf een babyfoon

Met de app Dormi maak je van je (oude) smartphone of -tablet een babyfoon, die je met andere Android-toestellen kunt verbinden om zo je kind in de gaten te houden. De app werkt ook zonder actieve internetverbinding: via Wifi-Direct en de hotspot-functie van Android. Voor Wifi Direct heb je helemaal geen netwerk of hotspot nodig. Voorwaarde is wel dat beide toestellen Android 4.0 en Wifi Direct hebben. Dormi kun je hier downloaden.


7. Voorkom oververhitting

Als je op vakantie gaat naar een warm zonnig land, denk er dan aan dat je smartphone oververhit kan raken. Stel je smartphone niet teveel bloot aan direct zonlicht. Vermijd oververhitting van het toestel door hem bijvoorbeeld niet in een bloedhete auto te laten liggen. Andere tip: gebruik je je telefoon niet, zet hem dan in de vliegtuigstand. Dat bespaart batterij én voorkomt dat je telefoon (te) warm wordt. Ook kun je nog denken aan het afsluiten van actieve apps!


Nieuwsgierig naar meer tips of word je liever persoonlijk geholpen? Bezoek dan een Samsung Premium Support-punt bij jou in de buurt.