Specifiek Absorptie Tempo (specifieke mate van absorptie)


Wat voor straling is SAT?
De SAT-waarde wordt uitgedrukt in een elektromagnetische straling. Er zijn diverse soorten stralingen, onder meer UV-straling (zon), gamma-straling (röntgenfoto’s) en ook radiogolven (SAT-waarde). Of deze elektromagnetische straling schadelijk is, hangt af van verschillende factoren waaronder de soort straling, het vermogen, de afstand tot de bron en de duur van blootstelling.

Hoeveel SAT-waarde mag een gsm hebben?
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft de bovengrens voor de SAT-waarde op 2 W/kg vastgelegd. Vanuit Samsung vinden we het heel erg belangrijk om ruim aan deze voorwaarden te voldoen. De meeste toestellen hebben momenteel een SAT-waarde van nog geen 1 W/kg. Wanneer we dit vergelijken met bijvoorbeeld de GALAXY Note 3, dan heeft deze slechts een waarde van 0,363 W/kg. Wil je de waarde jouw toestel achterhalen? Surf dan naar onze website http://www.samsung.com/SAR/ om de SAT-waarde voor jouw smartphone te achterhalen.

De SAT-waarde wordt onder laboratoriumomstandigheden en bij het hoogste gecertificeerde vermogensniveau bepaald. Daarom kan het feitelijke SAT-niveau tijdens het gebruik ook aanzienlijk lager zijn dan de aangegeven waarde. Onderzoek heeft echter nog niet bewezen dat het normaal dagelijks gebruik van een smartphone schadelijk is, maar ook niet dat het volkomen onschadelijk is. Gebruik jouw mobiel toestel dus altijd verstandig.

Tip!
De regel geldt: hoe groter de afstand is tussen het lichaam en het toestel, des te minder je wordt blootgesteld aan radiogolven. Daarom kan je de blootstelling aan deze radiogolven verminderen door het toestel tijdens het voeren van een gesprek niet tegen uw hoofd aan te houden, maar gebruik te maken van de handsfree-functies. Verder zijn mobiele toestellen zodanig ontworpen dat deze met een zo laag mogelijk vermogen het netwerk vinden.
Boilerplate

Over Samsung

Samsung is het grootste consumentenelektronicabedrijf ter wereld met 286.000 werknemers in 80 landen. Door de continue innovatiekracht creëert Samsung voortdurend nieuwe mogelijkheden voor mensen thuis, onderweg en op het werk. Samsung verandert niet alleen de wereld van televisies, smartphones, computers, printers, camera’s en huishoudelijke apparaten, maar ook die van medische apparatuur, halfgeleiders en LED-oplossingen. Samsung staat als hoogst-genoteerde elektronicamerk op plek drie in ‘De Inspirerende 40’, de lijst die jaarlijks wordt samengesteld door Synergie, Totta Brand Lab en Survey Sampling International. De organisatie prijst Samsung om haar producten, maar ook de visie die het bedrijf heeft op de toekomst is een inspiratiebron.