De meest schitterende keuze

Publicatiedatum: 16 september 2010

CCFL versus led

Niet alle licht ontstaat op dezelfde manier. Neem bijvoorbeeld de lichtbronnen voor uw monitor. De traditionele lichtbrontechnologie, CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp), werkt prima, maar heeft ook nadelen. Omdat er ruimte moet zijn voor zowel de lampen als een reflector, neemt het veel plaats in. En door de beperkte levensduur zult u geld moeten uitgeven voor vervanging. Bovendien zitten de CCFL-lampen over de hele breedte van het scherm, waardoor de contrastverhouding moeilijk te regelen is en u niet het optimale beeld krijgt.

Led-backlight daarentegen is een nieuwere technologie, die veel voordelen biedt en energie, ruimte en zelfs het milieu spaart. De hoogwaardige led-monitoren van Samsung zijn schitterende voorbeelden van de vele voordelen van deze geavanceerde technologie.

Zie met uw eigen ogen het verschil

Led-monitoren garanderen een beeldkwaliteit die nagenoeg perfect is voor het bekijken van films in Full HD, het spelen van de populairste games en het werken aan presentaties. Aangezien led-lampen lokaal worden gedimd, kunt u bepaalde gedeelten van het scherm dimmen terwijl andere verlicht blijven. Het resultaat is een hogere contrastverhouding, wat een beter beeld geeft, plus energiebesparing. De Samsung led-backlight-monitor EX2220X bijvoorbeeld, heeft een megadynamische contrastverhouding van maar liefst 5.000.000:1 voor een verbazingwekkend scherp en helder beeld. Deze serie beschikt over een opmerkelijke responstijd (slechts twee milliseconden) en kan dus de snelbewegende graphics en video-elementen van de nieuwste games bijhouden. De schitterende beelden zijn perfect voor het bekijken van de allernieuwste films of het voltooien van een presentatie voor uw werk.

Draag bij aan het milieu

Led-monitoren zoals de EX2220X behoren tot de meest energiebesparende en milieuvriendelijke modellen. Ze zijn uiterst energie-efficiënt en gebruiken 30% tot 50% minder energie dan normale monitoren. En in tegenstelling tot CCFL-monitoren, bevatten monitoren met led-verlichting geen kwik, halogeen of lood. Ze zijn dus veiliger voor het milieu als ze ooit in de verre toekomst gerecycled worden. Het vakkundige ontwerp is dunner en lichter dan bij standaardmonitoren, waardoor bespaard wordt op materialen en waardoor ze makkelijker te demonteren zijn. Verder voldoet de EX2220X aan de ENERGY STAR-eisen en de EPEAT "Gold"-criteria en heeft hij het TCO 5.0-certificaat verkregen.

Met deze uitzonderlijke prestatiekracht, volledige betrouwbaarheid en zo'n milieuvriendelijk ontwerp, wilt u toch echt niets anders.