Diagnose in 4K: hoe pixels mensenlevens redden

By Samsung Belgie 14.09.2016

Enhance

Diagnose in 4K: hoe pixels mensenlevens redden

Individuele productiviteit wordt steeds belangrijker, ook in de gezondheidzorg. Onze bevolking leeft gemiddeld langer dan ooit tevoren en zal de zorgsector zwaar op de proef stellen. Daarom moet elk ziekenhuis zich grondig voorbereiden op een uitdagende toekomst. Is er dan nog verbetering mogelijk? Op één vlak alvast wel: infrastructuur.

Het digitale ziekenhuis

Velen wachten er al langer op: de digitalisering van de zorgsector. Patiëntgegevens, diagnoses, scans en voorschriften. Alles kan in een zucht digitaal gedeeld, bijgewerkt en geraadpleegd worden. Zo gaat er geen enkel detail verloren, en dat kan tellen. Zeker als het om mensenlevens gaat. Wist u dat er jaarlijks zo’ n 7.000 mensen sterven in de VS door het onleesbare handschrift van hun dokter s?

Elke digitale evolutie heeft pioniers nodig. Maar naast IT expertise, zijn er ook bepaalde hardware vereisten. De monitor, bijvoorbeeld, want op een scherm moet je kunnen vertrouwen. Als luik tussen dokter en uw gedigitaliseerde informatie speelt het beeldscherm een fundamentele rol in elke analyse. Welkom in het digitale ziekenhuis!

Informatie delen is gezond

Meer en meer ziekenhuizen gebruiken grote schermen om dynamische boodschappen te projecteren. Zo ’ n Large Format Displays zijn echter niet alleen nuttig voor verveelde patiënten of verdwaalde bezoekers.

Een 4K scherm kan van vitaal belang zijn voor patiënten. Hoewel de meeste schermen ongeschikt zijn voor strikt diagnostische toepassingen, helpen 4K monitoren om eenvoudig beelden te delen en in te detail bestuderen. Zo stimuleert u een vlottere samenwerking.

Pixels redden mensenlevens

Een 4K scherm ondersteunt niet enkel een snellere informatiestroom, maar verhoogt ook de productiviteit van het verzorgend personeel. 4K monitoren kunnen tot 4 FULL HD beelden van verschillende bronnen tegelijkertijd tonen.

Die extra informatie helpt dokters om , en het verplegend personeel om hun taken efficiënter uit te voeren. Zo verhogen 4K monitoren de productiviteit van het hele ziekenhuis in één stap. En ja, dát redt mensenlevens.