Reviews

Gedurende 4 weken hebben 500 Belgen de Galaxy S4 Zoom uitgetest via The Insiders. Hieronder kan je enkele reacties lezen:

Insider Marcie24:

1) Uiterlijke kenmerken: Tot tegenstelling wat veel mensen zeggen; dat deze smartphone gemakkellijk uit je hand glijdt en dat je er weinig grip op hebt, ervaar ik dit anders. Ik vind dat deze smartphone goed in de hand ligt. Natuurlijk, als je er een hoesje bijhebt, heb je helemaal geen probleem meer. Doch zonder hoesje, ervaar ik geen probleem. Voor jongens, vind ik toestel wel moeilijk om dagelijks mee te nemen, veel smartphones van tegenwoordig zijn groter dan de gebruikelijke maar deze zijn ook ineens een pak smaller.

Deze smartphone heeft de omgang van een digitale camera, een groot scherm en nog eens dik. Niet handig om je broek te steken en zeker niet als je graag skinny jeans draagt! Qua looks kan deze smartphone zeker concurreren met de Iphone. Ik vind dit qua uiterlijk een zeer mooie, tijdloze telefoon.

2) Accessoires: Oplader is compacter dan bij de Iphone 4, zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk. De oortjes geven een zeer goede geluidskwaliteit! Op dit vlak scoort deze smartphone weer punten!

3) Specificaties: de batterijduur kan ik heel goed vergelijken met die van mijn Iphone, als je hem vaak gebruikt gaat de batterij een dag mee. Dit is zeker geen minpunt, eerder iets waarvan je een gewoonte moet maken! Je zorgt er gewoon voor dat je je smartphone elke dag oplaadt, dat doe ik op dit moment ook met mijn Iphone en dat stoort me niet. Echter als je de smartphone weinig gebruikt, ervaar ik dat de batterij langer meegaat dan bij andere smartphones die ik tot nu toe heb gebruikt. De fotokwaliteit is beduidend beter dan de foto's die ik met mijn Iphone maak.

Je kan de foto's veel beter bewerken en je kan allerlei soorten foto's maken, vergelijk het met een moderne digitale fotocamera die voldoende kan inzoomen! Pluspunten dus! Bellen en gebeld worden gaat probleemloos en het geluid is zeer helder. Nevengeluiden en ruis worden gefilterd net zoals bij de Iphone, hier concurreren beide smartphones weer met elkaar! Berichten sturen gaat vlotjes. Werken met Android gaat ook vlot en probleemloos.

Het scherm van de gsm is zeer helder, mooie kleuren, ik zie niet echt een verschil met mij Iphone. Energiemodus is zeer handig om de gsm te sparen. HD-filmen gaat opmerkelijk beter dan bij de Iphone. Mijn beoordeling op dit moment: dit toestel kan zeker concurreren met de Iphone, zeker voor die prijs! Het minpuntje voor mij is de omvang van deze Smartphone, maar voor deze omvang heb je wel altijd een fototoestel bij de hand.

Insider Elfje85:

Als jarenlange iPhone gebruiker stond ik behoorlijk aarzelend tegenover een Android-toestel. Omdat ik weet dat verandering altijd wat gewenning vraagt, heb ik de week voor ik de Zoom zou gaan testen een Samsung in bruikleen genomen. Voor mij is het dus een dubbele switch geweest, van toestel maar ook van besturingssysteem.

Valt dat goed mee! :-) Van besturingssysteem wisselen was de eerste dagen niet evident, maar na een week was er niet 1 haar op mijn hoofd dat nog aan mijn iPhone 4 dacht. Fenomenaal vond ik dat! En dan mocht ik nog eens een coole nieuwe smartphone/compactcamera gaan testen... Het is alvast super leuk, geen enkel moment hoef je verloren laten gaan, ook niet 's nachts dankzij de xenon flits. En dat is wel een serieus merkbaar verschil met andere smartphones.

Dankzij de xenon flits en de 16 megapixels heb je op elk moment de kwaliteit van foto's die je hoopt te hebben. Een foto die je later kan uitvergroten en aan je muur kan hangen? Geen probleem met de Zoom. De leukste foto's die ik nu trok waren die op onverwachte momenten met mijn smartphone en dan heb je meestal onvoldoende kwalitatieve foto's om later nog iets leuks mee te doen. Opgelost met de Zoom!

Ook de smart mode is tof! Je hoeft niks af te weten van een fototoestel en je trekt de leukste foto's. Ik denk niet dat er velen onder ons alle 25 standen gebruiken, maar het is leuk dat je zonder kennis kan experimenteren.

In het begin had ik wat moeite met het formaat en het gewicht, na een week ben ik dat ondertussen wel al wat meer gewoon. Ik kan de Zoom ook gewoon wegsteken in mijn handtas dus is dat niet zo erg. Dag 1 ben ik me wel zo een koordje gaan halen zodat ik mijn toestel als een camera rond mijn pols kan 'beveiligen'. Ik ben soms wel al eens onhandig en gezien het model en het gewicht had ik wel wat schrik om hem te laten vallen (is gelukkig nog niet gebeurd ;-). Daarnaast heb ik nog een geheugenkaartje van 30 GB gekocht, want het intern geheugen valt wel beetje tegen... Maar met een kaartje is dat zo opgelost.

Samengevat: ik ben (als vroegere iPhone gebruiker) heel enthousiast over de Zoom en zijn kunnen. Elke moment kan je kwalitatief vastleggen zonder veel prutsen. En het iets dikker formaat ben ik al bijna vergeten... Je kan ook geen topfoto's verwachten zonder iets anders op te geven. Ik ben fan! :-)

Insider kdekoster:

Ik was het al heel lang beu om op reis zowel smartphone als camera mee te zeulen. Enkel foto’s nemen met smartphone (minderwaardige foto’s) of werken met een lompe tablet (en nog steeds geen schitterende foto’s) vond ik geen volwaardig alternatief. Met de Galaxy S4 Zoom is het eindelijk mogelijk om beide te combineren. Waar dan ook, op eender welk moment, kan ik nu prachtige foto’s nemen. De zoom is ontzettend makkelijk om te werken, en de camera levert mooie kleuren.

Het formaat is niet erg handig (past maar moeilijk in broekzak), maar gezien de het ook een volwaardige fotocamera is valt dit eigenlijk mee. Er lijken op dit moment nog geen accessoires (bvb. een case) beschikbaar voor dit toestel, wat jammer is (om de duurzaamheid van het toestel te verzekeren)De smartphone zelf is even performant als een gewone galaxy S4 (heel vlot dus). Ook over de levensduur van de batterij ben ik helemaal enthousiast.

Insider RafVandikkelen:

Geweldige smartphone om foto's mee te nemen. ongelooflijk hoe zuiver de foto's zijn, ook na in te zoomen. heb al veel gsm's gehad maar deze is qua camera het beste wat ik tot nu toe gehad heb. ook het verschil met mijn iphone 4 is enorm. Damn deze smartphone is snel. uploaden en downloaden van foto's gaat supersnel en dit is toch wel een groot pluspunt.

een ander pluspunt is de flits. een aanrader voor iedere smartphone. zelfs in de meest donkere situaties, krijg je dankzij de flits zuivere en heldere foto's! een nadeel: de omvang van het product. niet echt gemaakt in een broekzak te zitten zoals elke andere smartphone of gsm. voor iemand die altijd een tas of iets dergelijks bij heeft, kan ik maar 1 ding zeggen: wat doe je nog thuis? je moest al lang in de winkel zijn om deze smartphone te kopen!

Insider Inge (vergelijk.be):

Wanneer je het beu bent om je compactcamera steeds mee te zeulen en je toch wat op je honger blijft zitten wat betreft de fotokwaliteit van je smartphone…dan is de Samsung Galaxy S4 Zoom wellicht iets voor jou. De afmetingen en het gewicht van het toestel zijn wel even wennen, maar het geweldige cameragedeelte compenseert dit voor mij ruimschoots.

In het begin was het wel even wennen, maar al snel bleek het een heel aangenaam toestel om mee te werken. Zelfs na 2 weken gebruik word ik steeds weer verrast door de uitgebreidheid van de functionaliteiten, sommigen erg handig, andere wat minder, maar toch leuk om mee te spelen! De camera is een echt juweeltje. Het toestel neemt prachtige foto's en is erg handig in gebruik.

go back to top