Samsung promoot het Smarter Life-concept in Europa

Feb 22, 2011

Nieuwe producten en technologieën voor televisies, digitale camera's, smartphones, IT-oplossingen en huishoudtoestellen zetten de strategie van Samsung voor 2011 in de verf

Vilvoorde – 21 februari 2011 – Onder het motto ‘Smarter Life’ heeft de Europese leiding van Samsung op het derde jaarlijkse Samsung European Forum in Műcsarnok, Boedapest, de regionale groeistrategie en de productportefeuille voor 2011 van het bedrijf voorgesteld. Samsung pakt uit met innovaties in tv's met internetverbinding, door de consumenten geïnspireerde digitale camera's en de nieuwste mobiele technologie. Het wil ook zijn aanwezigheid op de lokale markt van B2B, laptops, printers en digitale beeldvorming versterken, steeds met het concept Smarter Life als rode draad.

Seokpil Kim, President en CEO van Samsung Electronics Europe, beschreef voor de talrijk opgekomen media en partners de pijlers van Smarter Life: Smart Design, Smart Experiences en Smart Connections.

  Smart Design – Een slim design, dankzij intuïtieve ontwerpen die de functionaliteit voor de
    consumenten verbeteren.
  Smart Experiences – Slimme ervaringen, met een rijke variëteit aan  toepassingen, games en
    programma's, op heldere dynamische schermen en op een breed spectrum van platformen.
  Smart Connections – Een slimme connectiviteit, zodat de toestellen van Samsung automatisch
    verbinding met elkaar kunnen maken om inhoud uit te wisselen en de gebruikerservaring te verrijken.

Samsung bouwt verder op de records van 2010 – met een globale omzet van 135,8 miljard USD en een winst van 15,2 miljard USD het meest geslaagde jaar uit zijn geschiedenis – om zijn marktaandeel in productcategorieën zoals mobiele toestellen, printers en netbooks uit te breiden. Samsung is de belangrijkste Europese leverancier van lcd-televisies met groot scherm, lcd-monitors, Blu-ray-spelers, Home Theater-systemen en koelkasten.

"Onze Europese strategie zal ons huidige leiderschap op de markt versterken en nieuwe kansen identificeren", zegt Seokpil Kim. "Wij gaan dit jaar de uitdaging aan om het grootste marktaandeel te verwerven in alle productcategorieën. Wij willen het premium, iconische merk worden dat heel Europa verkiest."

De toekomst van het home entertainment is begonnen

Nu de televisie de centrale technologie en het amusementscentrum van de huiskamer wordt, wil Samsung zijn productfuncties versterken en vereenvoudigen, om een geconnecteerde, intuïtieve tv-ervaring te creëren. De nieuwe led-televisies met smalle rand van Samsung, de sterren van het gamma, zullen daar samen met hun accessoires in 2011 voor zorgen.

Samsung heeft voor zijn knapste led-televisies – de Samsung D8000 en D7000 LED TV – het scherm een nieuw design gegeven door de rand tot 5 mm te versmallen. De traditionele lijst is vrijwel volledig geëlimineerd, zodat de consumenten extra schermoppervlakte krijgen zonder de buitenafmetingen van het toestel te vergroten. Daarnaast pakt de Samsung D8000 Plasma Series uit met het Plasma+1-design van Samsung en met een nuttige schermgrootte van 51 en 64 inch (129,5 en 162,5 cm).

Om de consumentenervaring nog rijker te maken, combineert Samsung zijn superieure design met geavanceerde Smart TV-functies. De Smart Hub van Samsung is een eenvoudig menusysteem dat toegang geeft tot een ruim inhoudsgamma. De gebruikers kunnen via online diensten en aangesloten toestellen moeiteloos films, shows en video's zoeken en via hun televisie op het web surfen. Ze vinden bovendien een hele reeks applicaties op Samsung Apps, 's werelds eerste winkel voor tv-applicaties. Alle toestellen die Samsung in 2011 uitbrengt in de reeksen boven de LED D5500 en de PDP D6900 Series zullen voorzien zijn van Smart TV-functies.

Klik, u bent verbonden

In het teken van Smart Design en Smart Experiences presenteert Samsung een indrukwekkende reeks digitale camera's, camcorders en verwisselbare lenzen. Het bedrijf weet wat de consumenten van hun toestellen verwachten: snel beelden schieten en ze onmiddellijk uitwisselen.

  SH100 – De SH100 met Wi-Fi laadt foto's ogenblikkelijk op naar sociale netwerksites en stuurt
    automatisch back-ups naar een pc. De gebruikers kunnen bovendien verbinding maken met op
    Android gebaseerde smartphones, die ze als extra afstandsbediening of camerascherm kunnen
    gebruiken.
  ST700 – De ultieme innovatie met dubbel scherm van Samsung heeft vooraan het allergrootste
   scherm en achteraan en een 3.0" aanraakscherm. Snufjes als Smart Filter 2.0 en Magic Frame maken een heleboel verschillende foto-effecten mogelijk.
  Q10 – De Q10 maakt filmen supergemakkelijk met zijn innovatieve Switch Grip, die het lcd-scherm
    automatisch aanpast aan de manier waarop het toestel wordt vastgehouden. De Full HD-
    camcordertechnologie van Samsung met BSI CMOS-sensor garandeert moeiteloos een spectaculaire beeldkwaliteit.
  NX series De succesvolle NX-familie van Samsung is uitgebreid met vijf nieuwe lenzen van
    topkwaliteit, zodat de gebruikers altijd de perfecte lens vinden om hun scène vast te leggen.
    Samsung heeft ook onlangs de nieuwe NX11 gelanceerd, de opvolger van de geslaagde NX10, die
    de leiderspositie van Samsung in dit snel evoluerende, innovatieve domein van de camerabranche
    verder zal versterken.

Zowel de Q10-camcorder als de premium camera's van Samsung staan borg voor Smart Experiences, dankzij Smart Touch 3.0, een gemakkelijk te gebruiken aanraakinterface. De gebruikersinterface is gebaseerd op Samsungs expertise in mobiele telefoons en geeft de gebruikers de mogelijkheid om "app-style" pictogrammen te slepen, te klikken en te controleren, en vlot door hun foto's te bladeren.

Energie-efficiënte huishoudtoestellen

In de wereld van de digitale toestellen wordt Smarter Life gesteund door Samsungs Smart Thinking-filosofie, die de producten met technologische innovaties en energie-efficiëntie verbetert.

De grootste koelkastenfabrikant van Europa heeft zijn Grand Cru volgens de regels van het Smart Design ontwikkeld. Het toestel is met zijn inhoud van 400 liter de grootste staande koelkast/diepvriezer ter wereld, hoewel het maar twee meter hoog en 600 millimeter breed is. De Grand Cru is de eerste koelkast van het "No Frost"-segment met een energiescore A+++, dankzij de Digital Inverter-compressor, de kern van het Smart Eco System van Samsung.

De Eco Bubble-wasmachine van Samsung, die in 2010 voor het eerst werd voorgesteld, is een ander voorbeeld van efficiëntie in energieverbruik en design, met een inhoud van 12 kilogram. Ze heeft de grootste capaciteit van alle standaardmachines op de markt, maar verbruikt een opmerkelijke 70 procent minder energie dan standaardmachines met dezelfde waskwaliteit. Net als de Grand Cru heeft de Eco Bubble-wasmachine een A+++ energiescore gekregen en werkt ze vrijwel geruisloos, dankzij de Vibration Recution Technologie van Samsung, die trillingen tot het minimum beperkt.

###

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics Co., Ltd. is wereldleider in de halfgeleider- en telecommunicatiesector en de wereld van digitale media en digitale convergentietechnologieën met een wereldwijde omzet van US$116,8 miljard in 2009. Wereldwijd zijn bij Samsung ongeveer 174 000 werknemers actief in 193 vestigingen in 66 landen. Samsung Electronics is opgebouwd uit acht onafhankelijke business units: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Semiconductor en LCD. Samsung is één van de snelst groeiende merken ter wereld en produceert digitale tv’s, geheugenchips, mobiele telefoons en TFT-LCD schermen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.samsung.be

Noot voor de redactie:
Voor informatie en service kan de consument contact opnemen met Samsung Electronics Belgium via het telefoonnummer +32 (0)2 201 24 18

Voor meer informatie kunnen journalisten contact opnemen met:

Jeroen Rigole – Samsung Electronics
PR Manager Belgium
T: +32 (0)2 256 91 62
E: pers.be@samsung.com

Delphine De Pauw/Els Lamberts – Leads United
T: +32 (0)3 466 01 88
E: samsung@leadsunited.com