Innsbruck 2012 Olympische Jeugdwinterspelen

November 14, 2011

Vilvoorde, 14 november 2011 – Binnenkort gaan de eerste Olympische Jeugdwinterspelen van start in Tirol, maar al op 17 december komt de olympische jeugdvlam aan in Oostenrijk. Jongeren uit heel Europa zullen het symbool van de olympische geest over een afstand van 3 500 km door het hele land dragen.

In januari 2012 vinden de eerste Olympische Jeugdwinterspelen plaats in Oostenrijk. Voor dat de olympische jeugdvlam op 13 januari zal flakkeren in Innsbruck, trekt 18 dagen lang een fakkeltocht door het hele land. Samsung is “presenting partner” van deze olympische fakkeltocht naar Innsbruck en biedt aan 355 jongeren uit heel Europa de unieke kans om als fakkeldrager deel te nemen aan dit evenement. Samsung Benelux selecteerde 10 jongeren tussen 12 en 25 jaar. Voor deze 10 fakkeldragers van de Olympische Jeugdwinterspelen wordt het ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring. Meer informatie over de route van de olympische fakkeltocht en over de plaatsen waar de tocht passeert, vindt u op www.innsbruck2012.com. Voor updates over de fakkeltocht kunt u terecht op www.facebook.com/innsbruck2012. Samsung De Olympische Spelen van Seoul in 1988 markeerden het begin van Samsungs betrokkenheid bij de olympische gedachte. Sinds de Olympische Winterspelen van Nagano in 1998 is Samsung wereldwijd olympisch partner in de categorie draadloze communicatieapparatuur. Samsung was reeds de “presenting partner” van de olympische fakkeltocht ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Athene 2004, Turijn 2006, Beijing 2008 en voor de fakkeltocht van de olympische jeugdvlam in Singapore 2010. “Als presenting partner wil Samsung jongeren engageren en hen de kans bieden de olympische geest te ervaren door deel uit te maken van een enthousiaste gemeenschap. De Olympische Jeugdwinterspelen zijn een combinatie van opwindende wintersporten en onverwachte fun, twee elementen waarmee Samsung zich sterk identificeert,” zegt Gyehyun Kwon, ondervoorzitter en hoofd van de internationale afdeling Sports Marketing bij Samsung. “Samsung wil actief meewerken aan het creëren van een betere wereld voor de komende generaties. Nu de 1e Olympische Jeugdwinterspelen naar Innsbruck komen, zal Samsung zich verder inzetten om dit doel te bereiken,” besluit de heer Kwon. Afbeeldingen zijn beschikbaar via: http://www.flickr.com/photos/samsungbelgium/sets/72157627999397219/ Over Samsung Electronics Co., Ltd. Samsung Electronics Co., Ltd. is een marktleidende producent van halfgeleiders, telecommunicatie¬producten, digitale media en digitale convergentietechnologie met een geconsolideerde omzet van $135,8 miljard dollar in 2010. Het bedrijf heeft circa 190 500 werknemers in 206 vestigingen verspreid over 68 landen en omvat 9 onafhankelijk opererende divisies: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Memory, System LSI en LCD. Samsung Electronics is een toonaangevende producent van digitale televisies, halfgeleiderchips, mobiele telefoons en TFT-LCD's. Het bedrijf wordt algemeen beschouwd als een van de snelst groeiende wereldmerken. Meer informatie is beschikbaar op www.samsung.com.

Volg het laatste nieuws van Samsung op https://twitter.com/samsung_be
Bekijk de laatste video's op www.youtube.com/TheSamsungBenelux

Noot voor de redactie: Voor informatie en service kan de consument contact opnemen met Samsung Electronics Belgium via het telefoonnummer +32 (0)2 201 24 18 Voor meer informatie kunnen journalisten contact opnemen met: Jeroen Rigole – Samsung Electronics PR Manager Belgium T: +32 (0)2 256 91 62 E: pers.be@samsung.com Delphine De Pauw/Els Lamberts – Lewis PR T: +32 (0)3 466 01 88 E: samsung@LewisPR.com