Kevin Lee benoemd tot President Samsung Electronics Benelux

April 09, 2013

• Samsung vernieuwt organisatiestructuur om nóg beter in te spelen op de behoeften van de Belgische consument
• Samsung trekt Ralph Van Lysebeth en Philip Stroobants aan om groeiambitie in zakelijke markt te realiseren

Diegem, 9 april 2013 – Kevin Lee werd benoemd tot President van Samsung Electronics Benelux. Hij volgt Dongmin Kim op.


De heer Lee wil de komende jaren de huidige groei van Samsung Electronics in de Benelux versnellen. Met name in de zakelijke markt ziet hij veel mogelijkheden: “Met onze zakelijke oplossingen op het gebied van mobility (smartphones, tablets, notebooks), visuele communicatie (professionele LED-schermen) en printing kunnen organisaties makkelijker en efficiënter opereren.”

Kevin Lee werkt sinds 1989 voor Samsung Electronics en was actief in diverse Europese landen. Voordat de heer Lee als President bij Samsung Electronics Benelux startte, vervulde hij dezelfde functie bij Samsung Electronics in Griekenland.

Samsung Electronics Benelux heeft daarnaast haar organisatiestructuur vernieuwd om beter in te kunnen spelen op de behoeften van de Belgische consument. Convergentie speelt daarin een sleutelrol. Doordat steeds meer Samsung-producten met elkaar kunnen communiceren, liggen veel nieuwe mogelijkheden binnen handbereik. Samsung Electronics opereerde tot voor kort als Benelux-organisatie. In de vernieuwde organisatiestructuur werden veel Sales & Marketing-verantwoordelijkheden voor België en Nederland gescheiden.

Om beter in te spelen op de behoeften van de Belgische consument en de convergentie te versnellen, werd Peter Vanhecke benoemd tot Managing Director België en Groothertogdom Luxemburg. Hij geeft leiding aan de Directors en Philip Stroobants die de sales en marketing van de producten en oplossingen van Samsung Electronics in België aansturen.

Als Senior B2B Manager België heeft Philip Stroobants de opdracht om het marktaandeel in de zakelijke markt fors uit te bouwen. Hij geeft leiding aan het Belgische team gespecialiseerd in zakelijke totaaloplossingen waar Samsungs producten deel van uitmaken, zoals de professionele LED-schermen en printers.

Serge Vandriessche is Sales & Marketing Director TED. Hij heeft de Samsung smartphones, tablets, NotePC, smart camera's in zijn portefeuille.

Thierry Bossaert is op zijn beurt Sales & Marketing Director CED. In die functie is hij onder andere verantwoordelijk voor TV’s, audioapparatuur en huishoudelijke apparaten van Samsung.

Ralph Van Lysebeth, ten slotte, is Sales & Marketing Director ITD, de divisie informaticaproducten die ondermeer LFD, monitoren en printers & multifunctionals omvat.

De stafafdelingen van Samsung blijven vanuit efficiëntie-oogpunt wel verantwoordelijk voor de Benelux. Lukas Schmeink geeft als Vice President Operations Benelux onder andere leiding aan de Human Resources-, Service- en IT-afdeling van Samsung Electronics. Brian Moon leidt als Chief Financial Officer Benelux de financiële afdeling, terwijl Dennis Schuilenburg als Corporate Marketing Director Benelux verantwoordelijk is voor het merkbeleid van Samsung Electronics.


Over Samsung Electronics

Samsung Electronics is wereldwijd marktleider in consumentenelektronica. Door onze continue innovatiekracht veranderen wij de wereld van televisies, smartphones, personal computers, printers, camera's, huishoudelijke apparaten, medische apparatuur, halfgeleiders en LED-oplossingen. Zo creëren wij nieuwe mogelijkheden voor mensen thuis, onderweg en op het werk. Met 236 000 mensen in 79 landen realiseren wij een jaarlijkse omzet van 187,8 miljard US dollar. Voor meer informatie over Samsung Electronics Benelux kunt u bellen naar +32 (0)2 201 24 18 of www.samsung.com bezoeken.