Samsung en Google introduceren GALAXY Nexus

November 08, 2011

’s Werelds eerste smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich
GALAXY Nexus biedt de beste Android smartphone-ervaring ooit
Geniet van HD-films in superieure beeldkwaliteit op het HD Super AMOLED-scherm
1.2 GHz processor voor supersnel internetten en multitasken
Met Face Unlock ontgrendel je de smartphone via gezichtsherkenning

Vilvoorde, 20 oktober 2011 – Samsung en Google hebben de Samsung GALAXY Nexus™ aangekondigd, de eerste smartphone ter wereld die draait op Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich. De GALAXY Nexus is een krachtig en snel toestel met een 4,6-inch HD Super
AMOLED-scherm waarmee je van HD-films en -games geniet in een superieure beeldkwaliteit. Dankzij de 1.2 GHz dual core processor gaat internetten en multitasken ook supersnel. Face Unlock garandeert dat alleen jij de smartphone kunt ontgrendelen om te vermijden dat jouw GALAXY Nexus in de verkeerde handen valt.

“Samsung en Google hebben nauw samengewerkt om de mobiele ervaring voor gebruikers naar een hoger niveau te tillen. Wij zijn trots dat we met de GALAXY Nexus de beste Android smartphone-ervaring kunnen bieden”, zegt Loesje De Vriese, Marketing Manager Belgium bij Samsung. “Wij blijven ons uiteraard voor Android inzetten om de beste mobiele ervaring te garanderen.”

“Met één versie die werkt op telefoons, tablets en alle toestellen daar tussenin, illustreert Ice Cream Sandwich het continue innovatievermogen van het Android-platform. Features zoals Android Beam en Face Unlock tonen de innovatiedrang van ons team, terwijl de GALAXY Nexus de kracht van Ice Cream Sandwich volledig tot zijn recht laat komen,” aldus Andy Rubin, Senior Vice President Mobile bij Google.

De eerste smartphone met Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Ice Cream Sandwich geeft Android een hele nieuwe look & feel. De interface, met gloednieuwe vormgeving, bevat nieuwe features zoals multitasking, notificaties, WiFi hotspot, NFC-ondersteuning en volledig webbrowsen. De GALAXY Nexus is de eerste Android-smartphone voorzien van softwarenavigatieknoppen. Om Android nóg eenvoudiger, mooier en handiger te maken werd elk onderdeel − van het vergrendelscherm, over het startscherm tot de Phone app − opnieuw bekeken en ontworpen.

Ice Cream Sandwich biedt een nieuwe People app, waarmee je vrienden, familie en collega’s kunt opzoeken, hun foto’s in hoge resolutie kunt bekijken en hun laatste statusupdates op Google+ en andere sociale netwerken kunt checken. De GALAXY Nexus is uitgerust met een vernieuwde camera met ‘zero shutter lag’ waarmee je panoramafoto’s en 1080p video’s kunt maken om daarna speciale effecten toe te voegen aan de beelden.

Via de GALAXY Nexus blijf je verbonden met de cloud, zodat je e-mail, contacten en alle andere gegevens altijd gesynchroniseerd zijn, welk apparaat je ook gebruikt. Daarnaast geeft de GALAXY Nexus toegang tot meer dan 300 000 apps en games op Android Market™ en kun je boeken meteen kopen en lezen op je telefoon.

Face Unlock is één van de mooiste innovaties van Ice Cream Sandwich. Met deze functie ontgrendel je via gezichtsherkenning je telefoon. De nieuwe Android-versie ondersteunt ook de NFC-technologie. Via Android Beam kun je zo snel webpagina’s, apps en YouTube™ video’s delen met je vrienden, simpelweg door de telefoons tegen elkaar te houden. Je kunt ook grappige effecten toepassen of achtergronden vervangen, terwijl je video-opnames maakt of videochat-gesprekken voert via Google Talk™.

De Google-ervaring
De GALAXY Nexus is specifiek ontworpen om de echte Google-ervaring te bieden. Daarom ontvang je nieuwe softwareupgrades of applicaties als eerste. Uiteraard is de GALAXY Nexus ook voorzien van een reeks mobiele diensten van Google, waaronder Android Market, Gmail™, Google Maps™ 5.0 met 3D kaarten en turn-by-turn navigatie, Google Earth™, Movie Studio, YouTube™, Google Calendar™ en een vernieuwde Google+ app.

De beste hardware gecombineerd met de beste software
De GALAXY Nexus is de eerste smartphone met een 4,65-inch scherm en een toonaangevende resolutie van 720p (1 280 x 720). De 1.2 GHz dual core processor zorgt voor superieure kracht en snelheid, ideaal voor multitasking, het bekijken van HD-games of HD-films en internet (HSPA+).

De GALAXY Nexus heeft een aantrekkelijk ontwerp met een groot scherm dat naadloos overgaat in het superslanke gebogen design zonder knoppen. De smartphone is 8,94 mm dun en heeft een minimale rand van 4,29 mm.

De Samsung GALAXY Nexus is vanaf december verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 649,- inclusief BTW en Recupeltaks.

Voor multimediacontent en gedetailleerde informatie over de GALAXY Nexus, ga naar www.samsungmobilepress.com

Over Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. is een marktleidende producent van halfgeleiders, telecommunicatie­producten, digitale media en digitale convergentietechnologie met een geconsolideerde omzet van $135,8 miljard dollar in 2010. Het bedrijf heeft circa 190 500 werknemers in 206 vestigingen verspreid over 68 landen en omvat 9 onafhankelijk opererende divisies: Visual Display, Mobile Communications, Telecommunication Systems, Digital Appliances, IT Solutions, Digital Imaging, Memory, System LSI en LCD. Samsung Electronics is een toonaangevende producent van digitale televisies, halfgeleiderchips, mobiele telefoons en TFT-LCD's. Het bedrijf wordt algemeen beschouwd als een van de snelst groeiende wereldmerken. Meer informatie is beschikbaar op www.samsung.com.

Noot voor de redactie:
Voor informatie en service kan de consument contact opnemen met Samsung Electronics Belgium via het telefoonnummer +32 (0)2 201 24 18

Voor meer informatie kunnen journalisten contact opnemen met:

Jeroen Rigole – Samsung Electronics
PR Manager Belgium
T: +32 (0)2 256 91 62
E: pers.be@samsung.com

Delphine De Pauw/Els Lamberts – LEWIS PR
T: +32 (0)3 466 01 88
E: samsung@leadsunited.com