Samsung lanceert The Frame, de nieuwe lifestyle tv die naadloos past in iedere huiskamer

Samsung lanceert The Frame, de nieuwe lifestyle tv die naadloos past in iedere huiskamer

Woensdag 14 juni 2017 — Vandaag lanceert Samsung Electronics The Frame op de Belgische markt. The Frame vervoegt de Samsung Lifestyle tv-categorie die vorig jaar gecreëerd werd met de lancering van de Serif TV en waarmee Samsung zich richt op de designliefhebber. De gerenommeerde designer Yves Behar stond in voor het ontwerp van The Frame en slaagde erin de televisie te transformeren in een waar kunstwerk. De geavanceerde technologie die werd gebruikt voor The Frame geeft de tv een nieuwe functie, ook als ze niet aan staat.

 

The Frame verfraait elke woonkamer en is ontworpen om harmonie te brengen in het interieur van iedereen. De grenzen van de traditionele tv’s worden overstegen. The Frame biedt namelijk meer dan een plek om van je favoriete entertainmentprogramma te genieten. Het is ook een meesterwerk, vergelijkbaar met wat je zou vinden in een kunstgalerij.

 

The Frame, winnaar van de CES 2017 Innovations Awards, werd ontworpen met de moderne gebruiker in gedachten. Met de hedendaagse switch van het ene scherm naar het andere, heeft Samsung een functioneel ontwerp op de markt gebracht. Wanneer het toestel ingeschakeld is, kan je als gebruiker genieten van de revolutionaire beeldkwaliteit. Als de tv uitstaat, verandert The Frame in een kunstwerk naar keuze. Door beeldkwaliteit en kunst met elkaar te combineren, zorgt Samsungs nieuwe lifestyle tv voor een gepersonaliseerde ervaring.

 

Het uniek ontwerp met verschillende types passe-partouts en lijsten biedt gezinnen een tv die niet enkel mooi is om de hele dag naar te kijken, maar die ook een weerspiegeling is van hun persoonlijkheid, met de mogelijkheid om eigen foto’s weer te geven.

 

Bij Samsung geloven we dat design begint bij de mensen – hoe ze leven, waar ze van houden en wie ze zijn. In de woonkamer is het gebruik van technologie erg persoonlijk. We wilden er dan ook voor zorgen dat we gebruikers een gepersonaliseerd product konden aanbieden”, aldus Johan Van Campenhout, Product Manager Lifestyle tv bij Samsung Electronics Benelux. “Om deze unieke consumentenbehoefte aan te pakken, hebben we samengewerkt met de gerenommeerde ontwerper Yves Behar. Door de combinatie van een revolutionaire beeldkwaliteit en een uniek design, biedt The Frame consumenten een heel persoonlijke ervaring.”

 

Tv die aangepast is aan voorkeuren van de gebruiker

 

Als hij op de ‘Art Mode’ staat, is het net een kunstwerk. Het beeld wordt dan niet zwart als je de tv uitzet, zoals bij een normale tv, maar verandert in een kunstwerk dat je hebt geselecteerd uit de digitale kunstcollectie op het toestel. Naast de verschillende kunstwerken kunnen er ook eigen foto’s en afbeeldingen getoond worden.

 

De ‘Samsung Collection’ bevat meer dan honderd kunstwerken van bekende internationale artiesten. Met de verschillende categorieën – van landschappen, architectuur, natuur en actie tot tekeningen en nog veel meer – vindt iedereen een designobject naar keuze.

 

Gebruikers kunnen extra kunstwerken toevoegen aan hun collectie via ‘The Frame’s Art Store’. Door zich in te schrijven voor de maandelijkse abonnementsdienst (4,99 euro per maand), kunnen gebruikers extra kunstwerken uitkiezen. Als gebruikers individuele stukken willen kopen, kunnen ze dit doen door eenmalig een stuk aan te kopen (ongeveer 19,99 euro per stuk).

 

Ten slotte kunnen gebruikers hun persoonlijke foto’s opslaan op het geheugen van The Frame in ‘My Collection’. Dat kan draadloos door middel van een applicatie (vanaf 19 juni beschikbaar) of door een USB-stick aan te sluiten. ‘My Collection’ staat gebruikers toe een passe-partout toe te voegen of collages te maken van meerdere foto’s.

 

“Meestal beschouw ik een standaard tv niet als een meubelstuk”, zegt de gerenommeerde Belgische designer Danny Venlet. “Een samenwerking tussen fabrikanten en designers kan daarentegen wel tot innovaties leiden en dat is wat er gebeurd is met The Frame. Het is een mooi voorbeeld van hoe we vandaag de dag kunst op een moderne manier kunnen consumeren. The Frame verandert gedrag, wat mij sterk boeit als designer, doordat het je toelaat anders om te gaan met de tv dan we gewoon zijn. Je kunt je favoriete kunst of foto’s posten in je living i.p.v. op sociale media. Het is een nieuw object met veel gezichten. Het toestel past zich helemaal aan, waardoor jij ook gaat nadenken wat jij wil op dat moment en die reflectie maakt het extra interessant.”

 

Tv die elke woonkamer kan opsmukken

 

Om ervoor te zorgen dat The Frame de sfeer verbetert in elke woonkamer, zijn er verschillende functies voorzien waarmee de gebruikers hun tv kunnen personaliseren. Momenteel is zij beschikbaar in 55 en 65 inch. Verder heeft The Frame verschillende passe-partouts en lijsten, zoals walnoot, eik en wit. Hiermee beschikken de gebruikers over voldoende mogelijkheden om hun tv aan te passen aan hun ruimte.

 

The Frame is uitgerust met de ‘Samsung No Gap Wall-mount’, waardoor de televisie tegen de muur komt zoals een echte fotolijst. De ‘Invisible Connection Cable’ zorgt er dan weer voor dat je geen last meer hebt van kabels en snoeren.

 

Daarbovenop wisselt The Frame tussen verschillende modi door zowel een helderheids- als bewegingssensor te gebruiken. De helderheidssensor past de warmte en helderheid van het licht aan, zodat hij werkelijk opgaat in het interieur. De bewegingssensor neemt waar wanneer iemand de kamer inloopt of verlaat. Zo kan de tv automatisch overschakelen naar een energiezuinige modus wanneer niemand kijkt en automatisch inschakelen wanneer iemand de kamer binnenkomt.

 

Volgens de Belgische designer Danny Venlet kan The Frame het hoofd bieden aan bepaalde uitdagingen die zich voordoen bij de decoratie van een woonkamer. “Ik weet dat het moeilijk kan zijn om een tv te integreren in het interieur. Als designer moeten we soms nadenken over slimme oplossingen om de tv te verbergen en The Frame kan daarbij helpen. Het apparaat ziet er niet uit als een gewone tv, de functies overtreffen die van een traditionele tv en zij kan gemakkelijk gecombineerd worden met verschillende stijlen. De plaatsing van de tv is erg belangrijk voor de lichamelijke houding, maar de plaatsing beïnvloedt ook de sociale en familiale beleving in huis. De tv moet zich daarnaast ook aanpassen aan de hedendaagse noden en nieuwe trends in consumentengedrag. Alles is vandaag toegankelijker, het interieur is modieus geworden en daarom is het niet gemakkelijk om een antwoord te bieden op zoveel verschillende stijlen. Het is een hele uitdaging. The Frame biedt hiervoor een oplossing.”

 

Adviesprijs voor The Frame (inclusief een kader in kleur naar keuze):

- 55 inch: 2.399 euro

- 65 inch: 3.199 euro

 

The Frame is vanaf nu beschikbaar bij een selectie elektronicawinkels en Vitra-verdelers. Voor meer informatie kun je terecht op de website http://www.samsung.com/be/theframe