Samsung Extern Beheer

Samsung Remote Support Service. Voordelen van Remote Support Service.: - Update van de firmware - Smart Hub optimalisatie - Diagnose op afstand

Wat is Extern Beheer?

Samsung Extern Beheer biedt u 1-op-1 ondersteuning van een Samsung technisch specialist die op afstand het volgende kan uitvoeren :
 • Diagnose van uw TV
 • Personaliseren van uw TV instellingen (Beeld, Geluid etc.)
 • Back-up en Herstel van uw aangepaste instellingen
 • Reset van uw TV naar de fabrieksinstellingen
 • Installeren van de laatste firmware versie
 • Beheer van de Smart Hub
Daarnaast worden uw instellingen opgeslagen op onze servers zodat deze gemakkelijk terug te vinden zijn in toekomstige sessies mocht dit nodig zijn.

Hoe werkt het?

Door de Extern Beheer service kunt u eenvoudig advies vragen van een Samsung technisch specialist als uw TV service nodig heeft.
 1. 1. Bel ons en vraag naar Extern Beheer.
 2. 2. Open het menu op uw TV en ga naar Ondersteuning. 
*Houd de Smart Hub knop op uw afstandsbediening 5 seconden ingedrukt (op 2013 TV’s).
 3. 3. Selecteer Extern Beheer en geef de pincode die in beeld komt aan de Samsung medewerker die u aan de lijn krijgt.
 4. 4. De Samsung medewerker heeft dan toegang tot uw TV en kan met u meekijken naar het probleem.

Veelgestelde vragen

 • V : Moet mijn TV verbonden zijn met het internet?

  A : Ja, om de Samsung medewerker toegang te geven tot uw TV, dient uw TV verbonden te zijn met een stabiel hoge snelheid netwerk. Als uw TV niet verbonden kan worden met het internet of uw netwerk connectie naar de TV is onstabiel of traag, krijgt u de melding dat het niet mogelijk is om verbinding met de Extern Beheer service te maken.

 • V : Is de Extern Beheer service veilig?

  A : Ja, het systeem van Extern Beheer gebruikt een beveiligde verbinding tussen uw TV en onze server. Onze informatie wordt opgeslagen op Samsung servers, dus er krijgen geen derden toegang tot deze informatie. Er kan geen ongewenste informatie verstuurd worden naar uw TV of onveilige programma's.

 • V : Kan Samsung vanaf nu altijd toegang krijgen tot mijn TV?

  A : Nee, Extern Beheer geeft Samsung alleen toegang tot uw TV voor een enkele sessie. Als de verbinding is beëindigd, kan Samsung de verbinding niet herstellen zonder dat u een sessie start. Ook het uitschakelen van uw TV maakt meteen een einde aan een sessie.

 • V : Kan de Samsung medewerker zien wat ik aan het kijken ben?

  A : Ja, de Samsung medewerker die meekijkt in uw TV kan het inkomende beeldsignaal zien. Hierdoor kan de medewerker vaststellen of het probleem wordt veroorzaakt door het signaal of de televisie zelf. Bijvoorbeeld, als de Samsung medewerker verbinding maakt met uw TV en een lijn ziet in het beeld, dan weet hij dat deze wordt veroorzaakt door het inkomende signaal en niet door de TV. Als de Samsung medewerker de lijn niet kan zien, weten we dat er een probleem is met de TV zelf.

 • V : Moet ik betalen voor deze dienst?

  A : Nee, Extern Beheer is een dienst die gratis wordt aangeboden aan onze klanten. Wij streven er continu naar om onze klanten de best mogelijke service te bieden voor hun producten. De Extern Beheer service is een extra dienst die we nu aan onze klanten willen aanbieden.

 • V : Wat kunnen jullie doen als jullie verbinding met mijn TV hebben gemaakt?

  A : Als er verbinding is gemaakt met uw TV kan de Samsung medewerker de TV aansturen en instellingen aanpassen op uw wensen alsof zij er fysiek voor staan. De Samsung medewerker kan als de verbinding tot stand is gekomen in een lijst zien welke instellingen zijn gekozen op de TV en slaat de instellingen op die uiteindelijk worden gekozen. Dus als u in de toekomst opnieuw verbinding dient te maken met Extern Beheer, kan de Samsung medewerker eenvoudig zien welke instellingen sinds de vorige sessie zijn gewijzigd.

 • V : Kan de Samsung medewerker mij zien via de ingebouwde camera van de TV?

  A : De Samsung medewerker kan u alleen zien via de ingebouwde camera van uw TV als er een app aangezet wordt die de camera gebruikt (zoals Skype of de Camera app). De Samsung medewerker zal dit soort apps nooit zelf openen als uw TV is verbonden, tenzij dit echt noodzakelijk is om deze apps te testen op functionaliteit. U kunt de camera afdekken om te voorkomen dat de Samsung medewerker u kan zien als de app wordt geopend. Het is niet mogelijk dat de Samsung medewerker de camera kan activeren zonder dat u dit weet.