Pickup & Return

SAMSUNG Service- en Informatielijn
Tel 02 201 2418

SAMSUNG hecht grote waarde aan goede dienstverlening, ook na uw aankoop. Daarom staat de
SAMSUNG Service- en Informatielijn elke werkdag van 8.00 uur tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur klaar om al uw vragen over SAMSUNG producten te beantwoorden.

Pickup & Return

Deze service geldt voor de volgende producten:

  • - Notebooks
  • - E-Books
  • - LCD Monitoren < 30 inch
  • - Printers* (let op: niet alle modellen)

Hoe werkt Pickup & Return Service:

U meldt uw reparatieaanvraag via de SAMSUNG Service- en Informatielijn MET vermelding van de volledige modelcode en serienummer.

Het artikel wordt op het door u opgegeven adres afgehaald. Het is hierbij belangrijk dat u het artikel zorgvuldig verpakt voor transport zodat bij transport geen schade kan ontstaan. Bij Notebooks, E-Books en LCD-Monitoren krijgt U transportdocumenten per email toegezonden met een begeleidende brief. Met deze documenten kunt u de betreffende koeriersdienst contacteren, waarna de koeriersdienst het product bij u zal ophalen.

Nadat het artikel bij u is opgehaald wordt het naar een door Samsung geautoriseerde Service Partner gebracht en wordt het artikel volledig onderzocht zodat men het probleem kunnen oplossen.

Na de reparatie van het product wordt het op het opgegeven adres afgeleverd.

Deze service is alleen geldig en gratis binnen de garantieperiode. Indien het vermeende defect het gevolg is van een gebruikersfout, kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Buiten de garantieperiode kan eveneens aanspraak worden gemaakt op reparatie, de kosten hiervan zijn voor kosten van de consument. De Service Partner kan u vooraf een schatting geven van de te maken kosten middels een prijsopgave.

* Informeer bij onze Service- en Informatielijn welke Samsung printers deze service genieten.