Galaxy S7 edge/ S7 - Jak odstranit Google účet z mobilního telefonu.

Last Update date : 2016.05.23

Odpověď: Přesný postup naleznete níže, v tomto návodu.

 

Tento návod popisuje novou funkci ochrany Google Android (v tomto návodu se na ni taky odkazuje jako FRP – Factory Reset Protection). Návod se vztahuje na zařízení s verzí Android OS 5.1 Lollipop nebo vyšší.

Google představil novou funkci u Android OS 5.1 - “Kill Switch” podobnou reaktivačnímu zámku.

Zjednodušeně:

Pokud je na zařízení Android OS 5.1 nebo vyšší a Google účet byl přidán do zařízení a zařízení bylo uvedeno do továrního nastavení (zákazníkem nebo osobou třetí strany), před úvodním nastavením bude zařízení vyžadovat osobní data majitele.

(*navíc Wi-Fi / Mobilní data)

 

Úvod část 1/2

Pokud v zařízení není přítomná SIM karta s aktivními mobilními daty během úvodního nastavení po továrním nastavení, bude potřebné připojení pomocí Wifi sítě.

Tento krok bude předcházet dotazu na údaje Google účtu.

 

image 

 

Úvod část 2/2

Upozornění: Pokud máte více než jeden Google účet a nevložíte ten Google, jež byl použit pro registraci FRP – Factory Reset Protection (dale jen FRP) během úvodního nastavení se zařízení vrátí ke kroku „Obchodní podmínky“.

Věnujte zvýšenou pozornost tomuto kroku a správnému vyplnění korektního emailu. Hned jak bude email správně zadán, instalace (úvodní nast.) se posune o krok dále.

 

 image

 

Poté, co zadáte heslo a klepnete na tlačítko potvrdit, začne se zpracovávat skutečné potvrzení přihlášení. Pokud se Google účet zadaný pro potvrzení bude lišit od Google účtu uvedeného u FRP, zařízení se vrátí o krok zpět a nebude možné pokračovat.

Jak povolit/ zrušit Google FRP

   1. Google FRP je automaticky aktivní, pokud je zaregistrován Google účet na zařízení.

   2. Google FRP není aktivní, pokud byl Google účet odstraněn ze zařízení.

 

Pro odstranění Google účtu postupujte dle následujících kroků:

 image 

 

Odstranění Google účtu:

 image 

 

Rady pro zákazníky – předání zařízení do servisu

 

Situace 1:

Provedli jste reset nebo ho chcete provést před předáním zařízení servisu a znáte údaje ke Google účtu.

V tomto případě prosím Google účet odstraňte před tím, než zařízení servisu předáte.

Situace 2:

Provedli jste reset před předáním zařízení servisu a neznáte údaje ke Google účtu.

V tomto případě prosím přiložte k telefonu kopii dokladu o koupi jako důkaz servisnímu středisku o zakoupení zařízení.

 

Další informace a poznámky k bezpečnostnímu prvku Google:

https://support.google.com/nexus/answer/6172890?hl=en-GB

Můžete si nastavit Vaše zařízení tak, aby ho neoprávněné osoby nemohly používat bez povolení.

 

Například: Pokud se zařízení ztratilo, bylo ukradeno anebo vymazáno, pouze osoba s údaji k Vašemu Google účtu nebo s údaji k zámku obrazovky může používat zařízení.

Nastavení zámku obrazovky: Pokud Vaše zařízení bylo ztraceno nebo zcizeno a máte zámek obrazovky, nemůže být zařízení smazáno skrz možnosti Nastavení. Pokud jste zámek obrazovky neměli, můžete si jej vytvořit pomocí Android Device Manager. K tomu bude potřeba mít Google účet přihlášený v zařízení, zařízení musí být zapnuté a připojené k internetu.

Přidejte si účet Google na Vaše zařízení: Pokud Vaše zařízení bylo vymazáno, ale na zařízení máte Google účet, zařízení nedokončí úvodní nastavení, dokud nebudou správně zadány úda

Průzkum spokojenosti

Q1. Byl pro vás tento obsah užitečný?

Q2. Jak jste spokojeni s obsahem?

Q3. Řekněte nám Váš názor. Co jsme mohli udělat lépe, aby jsme mohli zodpovědět Váš dotaz lépe?

Nenašli jste řešení které jste hledali?

Sdílet tuto položku

Zavřít okno Sdílet

Děkujeme!

Vážíme si toho, že jste vyplnili tento dotazník a děkujeme vám, že nám pomáháte zlepšit internetové stránky Samsung.com.

ok