Sundere mad med damp

16 sep, 2013

Hvis dampkogning får dig til at tænke på udkogte og vandede grøntsager, er det tid til at tænke om. I Samsungs ovne med dampkogningsfunktion bliver maden ikke kun saftig, den får også en lækker gyldenbrun overflade.

Hvordan fungerer dampkogning?

Dampkogning er mere energibesparende og bevarer madens indhold af vitaminer og mineraler bedre end andre tilberedningsmetoder. Og da der kræves mindre fedtstof til tilberedningen, bliver retterne også både mere fedt- og kaloriefattige.

Med det enkle tilslutningssystem til vand og afløb er det let at dampkoge maden. Du fylder ganske enkelt vand i på forsiden af ovnen, når du vil bruge den til dampkogning, og når maden er færdig, er det blot at trykke på en knap, så tømmes beholderen igen.

En ovn, der rengør sig selv

Du behøver slet ikke at bruge stærke rengøringsmidler eller energislugende selvrensprogrammer for at rengøre ovnen. Det klarer ovnen selv ved hjælp af damp. Ovne, der bruger damp til selvrensning, bruger mindre energi end ovne med konventionel, varmebaseret selvrens. Det tager kun 25 minutter at køre rengøringsprogrammet, og de løse rester, som bliver tilbage, tørres let bort med en klud.