Er der situationer, hvor irisscanning ikke fungerer ordentligt?

Last Update date : 2017.09.15

Hvis noget forhindrer kameraet i at registrere dine irisser ordentligt (f.eks. briller, skarpt lys, hængende øjenlåg, nylig øjenkirurgi eller en øjensygdom).
- Hvis noget kommer i vejen for kameraet eller lysdioden (f.eks. en skærmbeskytter, snavs, skader på kameraet).
- Hvis du bruger stærke briller, solbriller eller kontaktlinser.
- Hvis dele af dine irisser er skjult af sammenknebne eller hævede øjne.
- Hvis enheden ikke holdes stille eller vippes for meget.
- Hvis enheden holdes lavere end dit ansigt.
- Hvis du scanner dine irisser på steder med stærkt sollys, uden lys eller med dårlig belysning.
- Hvis området omkring irisgenkendelseskameraet og -lysdioden udsættes for fugt eller vand.
- Hvis dele af dine irisser er skjult af snavs på dine briller.
- Hvis der bliver reflekteret lys i dine øjne eller briller.
- Hvis du registrerer dine irisser i klart lys og scanner dem i dårlig belysning, eller hvis du scanner dine irisser, efter at du har bevæget dig fra et lyst til et mørkt sted (hvis belysningen er meget anderledes i forhold til, da du registrerede dine irisser, f.eks. et meget lyst lokale).
- Hvis din hornhinde er uklar, eller du har en sygdom, der påvirker dine irisser.
- Hvis du har fået implanteret intraokulære linser eller en øjenoperation, der medfører ar på irisserne.
- Hvis området omkring irisgenkendelseskameraet eller -lysdioden eller nærhedssensoren er beskidte, skal du tørre dem af med en blød, tør, antistatisk klud, før du bruger irisgenkendelse.
- Hvis du monterer skærmbeskyttere eller klistermærker eller påfører farve eller maling omkring irisgenkendelseskameraet eller -lysdioden, kan enheden muligvis ikke genkende irisser.
- Hvis du har fået foretaget laseroperationer af øjnene såsom LASIK eller LASEK, vil brydningen af lys i dine øjne ændres pga. ændringen i din hornhinde, og enheden vil derfor ikke kunne genkende dine irisser. I den situation skal du registrere dine irisser igen, før du kan bruge irisgenkendelse.