Luo enemmän NX-sarjan kameroilla

19 oct, 2011

Kun kamerassa on oikea yhdistelmä ominaisuuksia, se voi toimia luovana kumppanina, joka auttaa sinua realisoimaan taiteellisen visiosi sekä vangitsemaan hetken.

Oletko aloittelija kameroiden suhteen ja vasta opettelemassa digitaalisen valokuvauksen saloja, mutta halukas parantamaan taitojasi? Vai ovatko taitosi kasvaneet tavallisen kompaktikameran ohi? Olipa tilanne kumpi tahansa, nyt voi olla aika harkita kameraa, joka kasvaa taitojesi mukana ja sisältää lisäksi sisäänrakennettuja muokkausmahdollisuuksia.

Tarkennus

Kompaktikamerat sopivat erinomaisesti aloittelijoille. Taitojesi karttuessa tarvitset kuitenkin kameran, joka kasvaa mukanasi. Samsungin NX-sarja tarjoaa sinulle kompaktikameran kannettavuutta sekä ominaisuuksia, joita luulisit löytäväsi vain huippuluokan digitaalisissa järjestelmäkameroissa eli DSLR-kameroissa. Parhaimpana ominaisuutena vaihdettavat objektiivit.

Monet pienet kamerat ovat rajattuja vain yhteen objektiiviin, ja huolimatta kameran laadusta se ei pysty huippusuoritukseen kaikissa tilanteissa. Lähi ja -muotokuvat vaativat makro-objektiivia, joka pystyy zoomaamaan tarkasti kohteeseensa ilman kuvan vääristymistä. Maisemat ja ulkokuvat vaativat laajakulmaobjektiivia, jolta luonnistuvat suuret panoraamat. NX-sarja sisältää molemmat ominaisuudet ja paljon muuta. Sarjan laitteet antavat sinulle mahdollisuuden käyttää objektiivia, jota tarvitset täydellisen kuvan ottamiseksi. Käytä laajakuvaa urheiluspektaakkelin tallentamiseksi tai makrozoomausta pelaajien kasvonliikkeiden ikuistamiseksi.

Performanssitaidetta

Parhaiden kuvien ottamiseksi tarvitset huippusuorituskykyä kameraltasi. Korkea resoluutio (normaalisti ilmoitettu megapikseleinä), nopea automaattinen tarkennus ja kyky kuvata liikkuvia kohteita ilman sumeutta ovat erittäin tärkeitä ominaisuuksia upeiden kuvien ottamiseksi. Samsungin NX-sarja on loistava kaikessa tässä, minkä vuoksi kyseessä on täydellinen valinta valokuvaajalle, joka haluaa enemmän kameraltaan.

Hyödyllisiä ovat myös kehittyneet ominaisuudet, jotka tarjoavat maksimaalista joustavuutta taiteellisen näkemyksen realisoimiseksi. NX-sarjassa on esimerkiksi panoraamatila, jonka ansiosta erittäin laajojen kuvien ikuistaminen on helppoa samalla, kun käännät kameraa. Image Play -valokuvatyylin valitsin tarjoaa lukuisia asetuksia eri tyylien luomiseksi, esimerkiksi Soft Focus-, kalansilmä- ja miniatyyritila.

Kuvien muokkaus ilman tietokonetta

Kaikkein parasta tässä kaikessa on se, että nämä tehosteet on sisäänrakennettu kameraan, mikä antaa luovuudellesi vapaat kädet. Image Play -ominaisuuden ansiosta kuvasi voi vaikuttaa ikääntyneeltä tai olla taiteellisen mustavalkoinen heti ottohetkellä – sitä ei tarvitse jälkikäteen muokata tietokoneella.

Lisäksi NX-sarjassa on lukuisia muita hyödyllisiä ja helppokäyttöisiä muokkausvaihtoehtoja, esim.:

• • Punasilmäisyyden korjaus

• • Huonon valaistuksen korjaus

• • Kuvan kiertäminen ja koon muuttaminen

• • Kasvojen retusointi

Näiden ominaisuuksien avulla voit muokata kuviasi, kunnes ne ovat täydellisiä. Sinun ei tarvitse ladata niitä tietokoneelle ja tuhlata aikaa muokkaukseen monimutkaisen kuvankäsittelyohjelman avulla.

Helppo käyttää, ammattimainen tulos

Helppokäyttöisyys on myös tärkeää. Et varmastikaan halua, että kamera kääntää huomiosi pois kohteesta. Ainutlaatuisen i-Function-objektiivin ansiosta asetusten hallitseminen on helppoa aloittelijoille ja nopeaa ammattilaisille. Sen sijaan, että haparoisit kameran pienten valikkopainikkeiden kanssa, voit säätää asetuksia kääntämällä objektiivin ympärillä olevaa rengasta. Paina i-Function-painiketta valitaksesi sulkimen nopeuden, aukon, ISO:n tai jonkin muun ominaisuuden ja kierrä rengasta, kunnes asetus on haluamasi. Sen jälkeen voit ottaa kuvia niin paljon kuin sielu sietää. Tutustuttuasi kameraasi paremmin voit pikanäppäimen ansiosta yhdellä painalluksella ottaa useimmin käyttämäsi asetukset käyttöön.

Älä myöskään unohda ylimääräisiä tarvikkeita, jotka lisäävät luovia vaihtoehtojasi. Niihin kuuluvat mm. adapterirenkaat, jotka lisäävät objektiivivalikoimaasi, ammattilaistasoiset salamayksiköt, joiden avulla voit kuvata missä valossa tahansa, ja ylimääräiset akut, jotta voit kuvata koko päivän.

Valokuvaus on loistava tapa keskustella sekä sisäisen valokuvajournalistisi että taiteilijasi kanssa. Olipa valitsemasi tie mikä tahansa, NX-sajan kehittynyt kamera auttaa sinua pääsemään päämäärääsi.