Älykäs keittiö säästää aikaa ja rahaa

17 sep, 2013

Keittiö on monen kodin keskipiste. Vietämme siellä paljon aikaa – laitamme ruokaa, syömme ja viihdymme yhdessä. Keittiö on myös suuri energian kuluttaja – ja joskus ruoanlaitto vie turhankin paljon vapaa-ajastamme. Nykyiset älykkäät keittiöt auttavat kuitenkin pitämään kulut hallinnassa ja säästämään aikaa.

Valitse energiaa säästävät kodinkoneet

Keittiössä on paljon erilaisia laitteita, jotka ovat välttämättömiä modernissa keittiössä. Siihen liittyy kuitenkin korkeiden energiakustannusten riski. Vanhat hellat ja jääkaapit voivat esimerkiksi kuluttaa paljon energiaa, joten ensimmäiseksi kannattaa vaihtaa ne uusiin, energiapiheihin tuotteisiin.

Kodinkoneita hankkiessa kannattaa panostaa energiapihimpään tuotteeseen, sillä ostohinnan erotuksen säästää nopeasti sähkökuluissa. Tutki siis laitteiden energialuokituksia, joiden asteikko on välillä A++ – G, jossa A++ on paras.

Älä heitä ruokaa pois

Dishwasher

"Toinen suuri kustannus ja ympäristön kuormittaja on kaikki ruoka, jonka heitämme pois. Mieti hieman tarkemmin miten ruokaa on parasta säilyttää ja missä lämpötilassa, jotta se säilyy pidempään ja maistuu paremmalta.

Nykyiset älykkäät jääkaapit auttavat pitämään ruoan raikkaana pidempään. Samsungin French Door -jääkaapissa käytetään esimerkiksi ns. Twin Cooling Plus -teknologiaa. Kaksi erillistä jäähdytysventtiiliä jäähdyttää elintarvikkeet jääkaapissa ja pakastimessa toisistaan riippumatta. Siten ilmankosteus säilyy optimaalisena, ruoka säilyy pidempään ja esimerkiksi jäätelöön ei muodostu jäätä.

French Door -mallissa on myös ulosvedettävä laatikko kätevällä korkeudella, joten kaikki on helposti saatavilla. Lisäksi voit itse päättää sen lämpötilan, joten voit käyttää sitä jääkaappina tai pakastimena. "

Tiskaa enemmän pienemmässä tilassa

Dishwasher

Myös astianpesukoneiden osalta voi saada paljon hyötyjä valitsemalla älykkään vaihtoehdon. Samsungin uusissa astianpesukoneissa on enemmän tilaa sisällä, joten voit tiskata kerralla enemmän. Erityisen tehoalueen avulla säästät aikaa esitiskaamisesta. Lisäksi astianpesukoneet auttavat astioita kuivumaan nopeammin. Ja ne ovat tietenkin energiatehokkaita.

Valitse uuteen keittiöösi älykkäitä kodinkoneita – säästät sekä aikaa että rahaa.