Foto’s delen direct vanaf de camera: Smart Camera

Nov 16, 2012

Bijzondere momenten willen mensen graag delen. Het vastleggen ervan is met de huidige digitale fotocamera’s nauwelijks meer een probleem. Maar het snel foto’s delen is vaak minder eenvoudig vanwege de noodzakelijke PC-verbinding via een kabeltje. De nieuwe generatie Smart camera’s hebben ingebouwde Wi-Fi-technologie zodat memorabele momenten dírect gedeeld kunnen worden met het thuisfront.

Door de opkomst van digitale fotografie is het mogelijk om als fotograaf de foto’s direct te bekijken op het beeldscherm. Maar het delen van de foto’s met vrienden en familie die even niet in de buurt zijn om op het scherm mee te kijken, is een stuk minder makkelijk. Waar liggen ook alweer die kabeltjes? En waar is dichtstbijzijnde internetcafé om de vakantiefoto’s te uploaden? De nieuwe generatie Smart camera’s leiden niet tot zulke praktische problemen, want de camera’s hebben ingebouwde Wi-Fi technologie waardoor alle foto's en video’s direct - vanaf de camera - gedeeld kunnen worden met vrienden en familie. Kabeltjes en een pc zijn (gelukkig) geen vereiste meer.

Het thuisfront hoeft niet meer te wachten

Wereldwijd zijn er meer dan 100 duizend Wi-Fi hotspots. Door de ingebouwde Wi-Fi technologie op Smart camera’s kan daar optimaal gebruik van worden gemaakt. Alle bijzondere video- en fotomomenten worden à la minute gedeeld met het thuisfront - of u nu in een coffee corner in New York zit, een hotellobby met Wi-Fi of in Nederland op kraamvisite bent bij vrienden. Alle foto’s kunnen direct vanaf de camera gedeeld worden op bijvoorbeeld Facebook, YouTube of Picasa. En als u de foto’s selectief wilt delen met anderen dan is het mogelijk om ze per email te versturen. Allemaal direct vanaf de camera. Het thuisfront kan daardoor bijna real-time meegenieten van dat ene bijzondere moment dat u tien seconden daarvoor nog door de lens van de camera zag.

Direct een back-up maken

Het direct versturen van foto-sets heeft nog een praktisch voordeel: de gelukkige ontvangers, vrienden en familie, fungeren na ontvangst gelijk als natuurlijke back-up. Want het kan altijd gebeuren dat de camera gestolen wordt of in het zwembad valt. Camera weg, foto’s weg, balen. Met de nieuwe generatie camera’s met Wi-Fi kunt u bovendien alle foto’s draadloos opslaan in de cloud. Het principe is eenvoudig: vanaf de Smart Camera stuurt u (via AllShare Play of Microsoft SkyDrive) de foto’s en video’s direct naar de cloud. Bij thuiskomst kunt u vervolgens alle foto’s weer rustig vanuit de cloud op een desktop, pc, Smart TV of smartphone downloaden. Het verliezen van waardevolle fotomomenten is door deze eenvoudige back-up functie verleden tijd, zélfs als uw toestel defect raakt of als u hem verliest.

Onbezorgd fotograferen

Door de verbeterde back-up mogelijkheden is de eventuele vrees om foto’s te verliezen in ieder geval van de baan. Er hoeft ook niet meer nagedacht te worden over wáár de foto’s exact geschoten zijn. Het is schieten, schieten en nog eens schieten. Want met de huidige camera’s met GPS-functie kan achteraf nog achterhaald worden waar ze genomen zijn. Zoals die indrukwekkende foto gemaakt vanuit - pakweg - een yellow cab in New York. Door de ingebouwde GPS-functie in de camera kunt u achteraf altijd achterhalen waar de foto precies gemaakt is. Bovendien zorgt het digitale kompas ervoor dat u tijdens een trip niet verdwaalt en het wijst u de weg naar alle topattracties in de buurt. Het missen van een populaire foto-spot wordt onmogelijk gemaakt.

Gezamenlijk foto’s bekijken

Met de nieuwe generatie Smart camera’s is het ook goed thuiskomen, want alle foto’s kunnen daar eveneens eenvoudig gedeeld worden. Als u met vrienden en familie gezamenlijk de (reis)foto’s wilt bekijken op de bank dan wisselt u alle foto’s draadloos uit met een PC, Smart TV, tablet, notebook of smartphone. Het voordeel daarvan is dat u alle bijzondere foto’s in volle glorie kunt tonen op een scherm naar keuze. Op kantoor bijvoorbeeld via uw tablet. In een café op het scherm van uw smartphone. En in uw huiskamer verschijnen de beelden op de Smart TV. Via de Samsung TV Link kunt u eerst alle foto’s tot in detail inspecteren om de allermooiste selectie te maken. Stap 2: Vanaf de bank alle geselecteerde foto’s van uw belevenissen delen met vrienden en familie.