TV-programma’s opnemen zonder kwaliteitsverlies

Dec 13, 2012

Het opnemen van televisieprogramma’s is een mooie uitkomst, maar het gaat helaas nog vaak gepaard met kwaliteitsverlies. Zonde, want het wordt natuurlijk niet voor niets opgenomen. Een Blu-ray speler met ingebouwde harde schijf (HDD) veroorzaakt geen kwaliteitsverlies, de opname kan gewoon in de hoogste kwaliteit bekeken worden. En door de enorme opslagcapaciteit komt niemand meer voor vervelende keuzes te staan.

Het opnemen van televisieprogramma’s geschiedde in de vorige eeuw nog met oldschool VHS-videobanden. Dát leidde pas tot een enorme terugval in kwaliteit en de banden hadden bovendien een heel beperkte opslagkwaliteit. De kwaliteit is gelukkig in de loop der jaren verbeterd, maar opnames evenaren tot op de dag van vandaag nog vaak niet de kwaliteit van een originele uitzending. Degene die niets wil inleveren qua beeldkwaliteit moet eigenlijk nog steeds thuisblijven om op het tijdstip van uitzending voor de televisie plaats te nemen.

Opnames gewoon in HD en 3D bekijken

Maar ook dat is nu verleden tijd, want met de nieuwste generatie opnameapparatuur - een blu-ray speler met een harde schijf (HDD) - kan het opgenomen programma op een later moment gewoon in originele hoge kwaliteit bekeken worden. Films, finales van sportwedstrijden en fascinerende documentaires worden in maximale kwaliteit opgenomen om vervolgens ‘gewoon’ in Full HD of 3D bekeken te worden. Zonder enige trade-off op het gebied van kwaliteit.

NB. Op dit moment worden nog niet alle tv-programma’s uitgezonden in 3D. Dat is jammer, maar daar kan wel wat aan gedaan worden. Met een 3D Converter op Samsung’s Blu-ray spelers kan een normale, tweedimensionale uitzending voorzien worden van een derde dimensie: diepte.

Geen lastige keuzes meer maken

De nieuwe generatie Blu-ray HDD spelers voorkomt ook dat je lastige keuzes moet maken. Zo hoeven er bijvoorbeeld geen eerder opgenomen tv-programma gewist te worden om ruimte te maken voor een nieuwe opname. Vroeger was dat wel anders. Dan moesten er vanwege de beperkte opslagcapaciteit lastige keuzes gemaakt worden om een nieuwe aflevering op te nemen.

De spelers hebben voldoende opslagruimte om iedereens favorieten voor lange tijd te bewaren. De harde schrijf van Samsung Blu-ray spelers variëren bijvoorbeeld van 250 GB tot een onvoorstelbare 500 GB. Dat houdt in dat er ongeveer 120 uur aan HD opnames bewaard kan worden. Oftewel, iedere dag twee uur televisie opnemen. En dat 7 dagen per week. Vier maanden lang. Zonder ook maar één minuut te hoeven wissen. En door de dubbele tuner kan er tijdens het opnemen van gewoon een live-televisie uitzending worden bekeken door de thuisblijvers. Oftewel, iedereen in huis tevreden!

Conflict vermijdend

De nieuwe generatie Blu-ray HDD spelers maken het leven leuker en makkelijker. Want de Blu-ray HDD spelers sluiten naadloos aan op al je andere media-apparatuur zoals audiosystemen. Via AllShare deel je alle opgenomen Tv-programma’s makkelijk met andere devices zoals smartphones en tablets. Voortaan zijn de keuzes onbeperkt!