Waarom laadt de batterij van mijn notebook niet op?

Als je notebook is aangesloten op een stroomkabel, maar deze laadt niet op, kan dit verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst een aantal zaken met betrekking tot de voeding van de notebook door onderstaande stappen te doorlopen.

Notebook controleren

- Controleer of de plug in je notebook goed is aangeduwd.

- Controleer of het laadlampje op je notebook brandt. Deze bevindt zich als je je notebook openklapt links onderaan naast het aan/uit lampje.

- Controleer of het lampje van de lader die in het stopcontact zit ook brandt.

- Indien je een notebook hebt waarbij de batterij verwijderbaar is, controleer dan of deze goed in de notebook is geplaatst. Deze verwijderbare batterij bevindt zich aan de onderkant van je notebook. Als je een defect hebt aan de verwijderbare batterij, kun je deze vervangen.

Verwijderbare batterijen en andere onderdelen koop je via de Samsung Shop (NL) of Samsungonderdelen.com (Be). Uiteraard kun je ook bij een dealer terecht voor accessoires. Vind de dichtstbijzijnde verkooppunten in Nederland. Vind de dichtstbijzijnde verkooppunten in België.

- Rechtsonder in de taakbalk staat een batterij icoontje. Door hierop te klikken kun je controleren wat de status van de accu en van het laden is.

notebook

Voor vragen kun je terecht bij onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn. Wij helpen je graag persoonlijk verder.

Deel je mening om ons te helpen met verbeteren.

• Q1
  • Q2
  • Q3