Hoe start ik mijn Galaxy telefoon of tablet in Veilige modus?

In de veilige modus kun je je Android-toestel bedienen via de basisinterface, met vereenvoudigde menu's en zonder de meeste toepassingen van derden. Je kunt het zien als een diagnostisch hulpmiddel om problemen op je apparaat te identificeren en op te lossen.

Er zijn twee manieren om je toestel in Veilige modus op te starten. Je kunt je toestel opnieuw opstarten of inschakelen in Veilige modus.

Toestel opnieuw opstarten in Veilige Modus.

1 Houd de aan/uit knop ingedrukt tot het scherm "Uitschakelen" wordt weergegeven.

Let op: Als je toestel geen aparte aan/uit knop toets heeft, gebruik dan de toetsencombinatie die je normaal gebruikt om je toestel uit te schakelen.

Houd de aan/uit knop ingedrukt tot het scherm "Uitschakelen" wordt weergegeven.
2 Tik op het pictogram "Uitschakelen" en houd dit ingedrukt totdat de optie "Veilige modus" wordt weergegeven.
Tik op het pictogram "Uitschakelen" en houd dit ingedrukt totdat de optie "Veilige modus" wordt weergegeven.
3 Tik "Veilige modus"
Tik "Veilige modus
4 Je toestel zal opnieuw opstarten en het beginscherm in Veilige modus weergeven.
Je toestel zal opnieuw opstarten en het beginscherm in Veilige modus weergeven.

Zet je toestel aan in Veilige modus:

1. Schakel je toestel uit.
2. Schakel je toestel in.
3. Wanneer het Samsung logo verschijnt, houdt je de toets Volume Omlaag ingedrukt.
4. Je toestel wordt ingeschakeld in Veilige modus. "Veilige modus" wordt linksonder op het scherm weergegeven.

Gebruik je toestel normaal om te zien of het probleem is opgelost terwijl je toestel in de Veilige modus staat. Als het probleem is verdwenen, is het waarschijnlijk een app die het probleem veroorzaakt. Verwijder recent gedownloade apps een voor een totdat het probleem is opgelost.

Als het probleem zich blijft voordoen wanneer je apparaat in de Veilige modus staat, is het onwaarschijnlijk dat het probleem gerelateerd is aan een app.

1. Houd de aan/uit knop ingedrukt.
2. Tik op "Opnieuw opstarten".