Hoe kan ik zien waar mijn batterijcapaciteit aan wordt verbruikt?

Hoe kan ik zien waar mijn batterijcapaciteit aan wordt verbruikt?

Last Update Date : jan 05. 2018

Via het Instellingen menu van je Galaxy telefoon zie je welke functies of applicaties de meeste batterijcapaciteit verbruiken.

Batterijcapaciteit controleren
1. Ga vanuit het startscherm naar ‘Apps’ → ‘Instellingen’ → ‘Meer’ → ‘Batterij’.
2. Selecteer een functie of applicatie om meer details te zien, bijvoorbeeld ‘Scherm/Display’.

Batterijcap.

3. Door op ‘Scherm’ → ‘Display’ te tikken, kun je direct de scherminstellingen aanpassen naar bijvoorbeeld instellingen die minder capaciteit vergen van de batterij.
4. Ga terug naar het overzicht van alle applicaties en tik op de grijze balk.

Batterijcapaciteit 2

Je krijgt nu een overzicht van de functies en features die de afgelopen tijd veel van de batterijcapaciteit in beslag hebben genomen.

Batterijcapaciteit 3

Let op:
- Schakel ‘Draadloze netwerken’ (WiFi) uit als je deze niet gebruikt. Op deze manier gaat je batterij langer mee. Echter, als je een internetverbinding nodig hebt, schakel dan WiFi in boven je mobiele data netwerk. WiFi neemt over het algemeen minder batterijcapaciteit in beslag.

- Als je telefoon een lange tijd ‘wakker’ is terwijl het scherm uitstaat, duidt dit erop dat er applicaties op de achtergrond draaien die batterijcapaciteit vereisen.