Hoe werkt de functie Filter Blauw Licht? | Samsung NL

Het filter voor blauw licht past het licht van het scherm aan, zodat je ogen zich minder hoeven in te spannen. De functie  vermindert de hoeveelheid blauw licht dat door het scherm wordt weergegeven.

Het blauwe licht zorgt ervoor dat de productie van melatonine (slaaphormoon) onderdrukt wordt. Het verminderen van kunstmatig blauw licht heeft dus een positief effect op je slaap patroon.

Filter Blauw Licht activeren

1 Tik op het startscherm op ‘Apps’ en navigeer dan naar ‘Instellingen’ > ‘Display’.
2 Tik op de schakelaar om de optie te activeren. Tik vervolgens op 'Filter Blauw Licht'.
3 Sleep de aanpassingsbalk om de doorzichtigheid van het filter in te stellen.
hoe-maak-ik-gebruik-van-de-functie-filter-blauw-licht

Meer opties

Tik op de schakelaar 'Inschakelen als gepland' om meer opties weer te geven.

Optie 1: Zonsondergang tot zonsopkomst: stel het apparaat zo in dat het filter voor blauw licht 's avonds wordt toegepast op basis  van je locatie.

Optie 2: Aangepaste planning: stel een specifieke tijd in om het filter voor blauw licht toe te passen.

Let op: De functie Filter Blauw Licht werkt niet als je HDR video’s bekijkt.

Let op: De genoemde functie is beschikbaar vanaf Android 7.0 Nougat en hoger en kan verschillen per model. Raadpleeg de handleiding van je smartphone voor meer informatie.