Hoe zet ik het geluid uit van de camera app op mijn smartphone of tablet?

Hoe zet ik het geluid uit van de camera app op mijn smartphone of tablet?

Last Update Date : jan 18. 2018

Op veel toestellen maakt de camera app standaard geluid bij het maken van een foto of een video. Dit heeft te maken met privacyinstellingen en daarom staat het geluid standaard ingeschakeld. Echter, op sommige toestellen is het mogelijk het sluitergeluid uit te schakelen.

Oplossing 1 (werking is afhankelijk van je toestel en Android versie)

1 Tik op de volume omhoog of omlaag-knop op je toestel. In je beeldscherm verschijnt nu de volumeregelaar.
2 Tik op het instellingen icoon rechts in de volumeregelaar.
3 Sleep alle geluidsniveau's in de volumeregelaar omlaag zoals weergegeven op de afbeelding.
4 Probeer nu een foto te maken, het zou kunnen dat het geluid nu is uitgeschakeld.

Probeer oplossing 2 als je nog steeds geluid hoort.

Hoe zet ik het geluid uit van de camera app op mijn smartphone of tablet?
Hoe zet ik het geluid uit van de camera app op mijn smartphone of tablet?

Oplossing 2 (installatie externe app)

1 Je kunt ervoor kiezen om een camera app van een externa ontwikkelaar te installeren. Open hiervoor de Play Store en zoek middels het zoekicoon bovenin op 'Camera' of 'Silent camera'.
2 Hier kun je een app installeren die de optie om het geluid uit te schakelen wel heeft.

Samsung is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit van de applicaties van externe ontwikkelaars.