Hoe gebruik ik de privé stand? | Samsung NL

De privé-stand is een modus waarbij je specifieke content (zoals afbeeldingen of muziek) beveiligt met een wachtwoord. Zo voorkom je dat afbeeldingen / muziek / etc ongewenst worden gebruikt. Bestanden die zijn verplaatst naar Privé modus worden in een normale weergave niet getoond.
De privé-stand is beschikbaar voor foto’s, video’s, muziek, opgenomen geluid en mijn bestanden.

Privé-stand inschakelen

Om de privé-stand in te schakelen, ga je naar het ‘Home’ scherm. Sleep met twee vingers van de bovenkant van het scherm naar beneden. Tik vervolgens op ‘Privé-stand’. Lees de meldingen op het scherm en vul de beveiliging in die je wenst en onthoud het patroon / pincode / wachtwoord goed. Linksboven verschijnt nu de icoon van de privé-stand.

Bestanden in de privé-stand zetten

1 Open één van de beschikbare apps voor de privé-stand (zoals hierboven vermeld).
2 Selecteer de content die je naar de privé-stand wilt verplaatsen.
wat-is-de-prive-stand-en-hoe-gebruik-ik-deze-stand
3 Klik op de menu knop rechts bovenin (de drie puntjes onder elkaar) en druk op ‘Verplaatsen naar privé’.
wat-is-de-prive-stand-en-hoe-gebruik-ik-deze-stand
wat-is-de-prive-stand-en-hoe-gebruik-ik-deze-stand

De content wordt nu verplaatst naar de privé-stand en is alleen zichtbaar als de privé-stand is ingeschakeld en je de beveiligingsvraag (zoals eerder ingesteld) hebt ingevoerd. Bestanden die alleen in de privé-stand zichtbaar zijn, herken je vanuit de privé-stand door het slotje dat erbij vermeld staat.

Bestanden uit de privé-stand halen

Om content uit de privé-stand te halen, selecteer je het item, klik je op de menu knop (rechts bovenin) en druk je op ‘verwijderen uit Privé’.
Voor een overzicht van privé content ga je naar 'Apps' > 'Mijn bestanden' > 'Privé'.

Privé-stand uitschakelen

Ben je klaar in de privé-stand en wil je weer terug naar de normale weergave, ga dan naar het Home scherm en sleep met twee vingers van boven naar beneden over het scherm. In het meldingenvenster schakel je de ‘Privé-stand’ weer uit. Je bent nu in de normale omgeving, de privé-stand icoon verdwijnt weer bovenin het scherm.

Heb je nog vragen?

Voor vragen kun je terecht bij onze Nederlandse of Belgische Service- en Informatielijn. Wij helpen je graag persoonlijk verder.