/

DV150F

SAMSUNG DV150F

DV150F Samsung Smart FOTOAPARAT snima i jednostavno deli slike vredne prikazivanja. Kadrirajte savršen snimak zajedno sa svojim prijateljima pomoću prednjeg LCD ekrana od 38 mm na prednjoj strani fotoaparata, a zatim otpremite slike na društvene mreže Facebook™, Picasa™ i Photobucket™ direktno sa fotoaparata. Direktno šaljite slike na Smart telefon i tablet pomoću aplikacije Samsung Mobile Link ili ih organizujte na računaru koristeći funkciju za automatsko pravljenje rezervnih kopija. Zabavne funkcije kao što su Motion Photo i Split Shot vam omogućavaju da za tili čas kreirate i delite interesantan sadržaj, umetničke slike i video zapise.

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Funkcije

 • Snimite autoportret ili dodajte prijatelje u snimak koristeći dva LCD 닥뭄
 • Zatim pošaljite fotografije na Smart telefon, računar ili omiljenu društvenu mrežu, bežičnim putem

Napravite autoportret u jednom pokušaju

Dvostruki LCD (prednji LCD ekran od 38 mm) Samsung Smart FOTOAPARAT poseduje prednji LCD ekran koji vam omogućava da bez muke snimite grupnu fotografiju ili autoportret. Pustite animaciju u režimu za decu kako biste detetu držali pažnju; omogućite osobama u grupnom snimku da tačno znaju kada da se nasmeju korišćenjem vizuelnog tajmera. Budite deo svake slike zahvaljujući prednjem LCD ekranu, pregledajte autoportrete, a zatim kliknite i jednostavno snimite savršene slike sa vama u središtu radnje. Funkcija Jump Shot vam omogućava da brzo snimite slike prijatelja u skoku i napravite zabavne GIF animacije.

Jedan dodir omogućava vezu neograničenih mogućnosti

One touch opens a world of connectivity
Wi-Fi povezivanje uz DIRECT LINK Iskusite prednosti bežične veze Smart FOTOAPARATA i istinski inteligentne funkcije. Namenski specijalni taster za DIRECT LINK omogućava brzo povezivanje sa Wi-Fi mrežama, a uz AutoShare (automatsko deljenje), deljenje na društvenim mrežama, Cloud sistem, e-poštu, AllShare Play i automatsko pravljenje rezervne kopije na računaru možete da delite uspomene sa prijateljima i porodicom širom sveta. Funkcije poput programa za obaveštavanje o nadogradnji softvera, aplikacija Samsung Smart FOTOAPARAT, MobileLink i Remote Viewfinder (daljinsko tražilo) olakšavaju povezivanje sa Smart telefonom i tablet uređajem.

Klasičan dizajn sa modernim detaljima

Classic design with modern touch
Dizajn (5 boja i aluminijumsko kućište) Zahvaljujući modernom dizajnu dvostrukih LCD ekrana, prednji LCD ekran je pažljivo skriven, pa fotoaparat odiše stilom. Sa svetlucavom metalik bojom, prednji deo neće proći nezapaženo, dok kožna tekstura sa bojom različitog tona na zadnjoj strani predstavlja ugodan kontrast. Sa elegantnim, modernim kućištem i zaobljenim dizajnom, fotoaparat ima sjajne ergonomske funkcije i uvek je pri ruci.

Bliže, šire, svetlije

Closer, wider, brighter
F2,5, 25 mm, objektiv sa zumom od 5X / 16,2 megapiksela Kada snimate slike na nekom događaju, napravite fotografije od kojih će svaka biti posebna. Optički zum od 5x vam omogućava da snimite sjajne slike u krupnom planu, čak i iz zadnjeg reda. Sedite u prednjem redu? Širokougaoni objektiv od 25 mm vam omogućava da snimite sve što se dešava na sceni. A u kombinaciji sa senzorom od 16,1 megapiksela i otvorom blende od F2,5, moći ćete da snimate fotografije visokog kvaliteta – čak i pri slabom osvetljenju.

Obogatite fotografije akcijom

Add action to your still photos
Funkcija Motion Photo Motion Photo vam omogućava da zamrznete okruženje oko objekta koji se kreće kako biste kreirali čudesne slike. Snimite prijatelja koji pleše dok svi oko njega stoje poput statua – kao u najnovijem holivudskom hitu. Jednostavno napravite snimak, a zatim protrljajte oblast na ekranu na kojoj želite da se odvija radnja. Fotografija oko te oblasti će se zamrznuti – i to je sve.

Zabavno sklapanje slika

Frame your pictures in fun
Magic Frame Snimite portret koji će odražavati duh drevnih vremena ili stavite svoje lice na mesec – 12 šablona pozadine u sklopu funkcije Magic Frame 12 garantuju istinsko uživanje u fotografisanju. Možete i da smestite fotografije na ekran TV prijemnika ili film iz 1950-ih. Mogućnosti za zabavu su brojne – naročito kada delite slike kvaliteta postera!
Give your profile photo a glamorous makeover

Napravite glamuroznu sliku za profil

Beauty Palette Čak i ako još niste spremni da napravite svoju sliku u krupnom planu, ipak možete da napravite savršenu sliku sa profil na društvenoj mreži. Izaberite jedan od sedam različitih stilova šminke pomoću kojih ćete moći da promenite boju karmina, senke za oči, rumenila – pa čak i očiju. Možete i da sakrijete nedostatke, izjednačite ten i napravite lice mršavijim.
Smart filter

Smart filter

Zabavite se još više uz kreativnu funkciju Smart Filter, direktno na ekranu! Filter za crtane filmove svaku sliku prikazuje u vidu animiranog filma, dok Cross Filter pravi efekat više svetlosnih izvora, poput zvezda. Tu su takođe efekti Ink Painting, Half-tone Dot i mnogi drugi koji vam omogućavaju da iskažete svoju kreativnost.
Live Panorama

Live Panorama

Pomoću funkcije Live Panorama možete da snimite svaki vrh dugačkog planinskog venca ili svaki neboder u veličanstvenom urbanom pejzažu i kreirate sjajne panoramske slike od 180º. A sliku možete da pregledate na LCD ekranu čak i pre nego što je snimite. Držite dugme okidača, pređite fotoaparatom preko scene i pogledajte rezultat i pre nego što ga dobijete
Smart Auto

Smart Auto

Funkcija Smart Auto (fotografije i filmovi) odmah analizira ključne elemente kompozicije, a zatim automatski prilagođava postavke kako biste dobili savršen snimak pomoću mnoštva različitih režima za fotografisanje i snimanje video zapisa.
Spilt Shot

Split Shot

Funkcija Split Shot vam omogućava da spojite do tri različite slike i kreirate umetničko delo – pretvorite se u kentaura tako što ćete kombinovati sliku svog lica sa telom konja. Pustite mašti na volju i uživajte u zabavi.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EC-DV150FBPWE3

Senzor slike

 • Tip senzora

  16 M CCD senzor

 • Efektivni pikseli

  Približno 16,2 megapiksela

 • Ukupan broj piksela

  Približno 16,6 megapiksela

Objektiv

 • Žižna daljina

  Samsung zum objektiv od 5x
  f = 4,5 ~ 22,5 mm

 • F No.

  2,5 (W) ~ 6,3 (T)

 • Optički zum

  5x

 • Digitalni zum

  Režim za fotografije: 1x ~ 5x

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Stabilizacija slike

 • Režim

  DIS

Ekran

 • Tip

  TFT LCD

 • Veličina

  Glavni LCD dijagonale 2,7"
  Prednji LCD dijagonale 1,48"

 • Funkcija

  2,7" (67,5 mm), 230 hiljada tačaka + prednji TFT LCD ekran dijagonale 1,48" (37,6 mm), 61 hiljada tačaka

Fokusiranje

 • Tip

  TTL auto fokus

 • Opseg

  Normalno: 80 cm ~ beskonačnosti (široko), 250 cm ~ beskonačnosti (telefoto) Makro: 5 cm ~ 80 cm (široko), 100 cm ~ 250 cm (telefoto) Automatski makro: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 100 cm ~ beskonačnosti (telefoto)

Brzina okidača

 • Brzina okidača

  Smart Auto: 1/8 ~ 1/2.000 sek., Program: 1 ~ 1/2.000 sek., Noć: 16 ~ 1/2.000 sek. Vatromet: 2 s

Ekspozicija

 • Kontrola

  Program AE

 • Merni sistem

  Multi, Spot, Center-weighted, Face Detection AE

 • Kompenzacija

  ± 2 EV (1/3 EV koraka)

 • U skladu sa ISO standardom

  Automatski, 80, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

Blic

 • Režim

  Auto, Auto & Red-eye reduction, Fill-in flash, Slow sync, Flash Off, Red-eye fix

 • Opseg

  Široko: 0,2 m ~ 4,2 m, Telefoto: 0,5 m ~ 1,6 m

 • Vreme punjenja

  Približno 4 sek.

Balans bele boje

 • Režim

  Auto WB, Daylight, Cloudy, Fluorescent_H, Fluorescent_L, Tungsten, Custom

Fotografija

 • Režim

  Režim: Smart Auto, Program, Scene, Self Shot, Photo Filter, Beauty Shot, Split Shot, Motion Photo, Jump Shot, Children, Close up, Beauty Palette, Wigshot (samo za SSA), Magic Frame, Live Panorama, Night Shot, Smart Movie, Movie, Movie filter
  * Scena: Landscape, Text, Sunset, Dawn, Backlight, Beach & Snow
  * Smart Auto: Portrait, Night Portrait, Night, Backlight Portrait, Backlight, Landscape, White, Macro, Macro Text, Tripod, Action, Macro Color, Natural Green, Blue Sky, Sunset Sky, Fireworks
  * Neprekidno: Single, Continuous, Motion Capture, AEB
  * Photo Filter: Miniature / Vignetting / Ink Painting / Oil Painting / Cartoon / Cross Filter / Sketch / Soft focus / Fish Eye / Old Film / Half Tone Dot / Classic / Retro / Zooming Shot
  * Samookidač: Isključen, 10 sek., 2 sek., dupli (10 sek., 2 sek.)

Reprodukovanje slika

 • Reprodukovanje slika

  Single image, Thumbnails, Advanced Slide Show, Movie Clip, Smart Album

Dodavanje datuma

 • Dodavanje datuma

  Date & Time, Date, Off (po izboru korisnika)

Video zapis

 • Snimanje

  Režim: Movie, Smart Movie, PIP Movie
  Veličina video zapisa (broj kadrova u sekundi): 1280 x 720 (30 kadrova u sekundi), 640 x 480 (30 kadrova u sekundi) 320 x 240 (30 kadrova u sekundi), Za deljenje (30 kadrova u sekundi) Format: MP4 (Maksimalno vreme snimanja: 20 min.) Sound Alive On / Off / Mute

 • Efekat

  Smart Movie Filter: Miniature / Vignetting / Half Tone Dot / Sketch / Fish-eye / Classic / Retro / Palette Effect 1 / Palette Effect 2 / Palette Effect 3 / Palette Effect 4

 • Uredi

  Still Image Capture / Time Trimming

Skladištenje

 • Medijumi

  Spoljna memorija (opcionalno): micro SD™ kartica (garantovano do 2 GB), micro SDHC (garantovano do 32 GB), micro SDXC (garantovano do 64 GB)

 • Format datoteke

  Fotografije: JPEG (DCF), EXIF 2.21, GIF video klip: MP4 (H.264), Audio: AAC

 • Veličina slike

  16 M: 4608 x 3456 / 14 MP: 4608 x 3072 / 12 MW: 4608 x 2592 / 10 M: 3648 x 2736 / 5 M: 2592 x 1944 / 3 M: 1984 x 1488 / 2 MW: 1920 x 1080 / 1 M: 1024 x 768

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0

 • Audio

  Mikrofon: Mono ugrađeni zvučnik: Mono

 • Video izlaz

  AV: NTSC, PAL (po izboru korisnika)

 • Ulaz za jednosmernu struju

  5 V

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  Punjiva baterija: Tip konektora BP70A: Micro USB

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  95,5 x 55,2 x 18,4 (19,8) mm

 • Težina

  115 g (bez baterije i memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 ~ 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 ~ 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / 7

Opšti sistemski zahtevi

 • Za Macintosh računare

  Power Mac G3 or later Mac OS 10.5 or higher Minimum 256MB RAM 110MB of available hard-disk space USB port CD-ROM drive

 • Za operativni sistem Windows

  PC with processor better than Intel Core 2 Duo 1.66 GHz / AMD Athlon X2 Dual-Core 2.2 GHz or higher Minimum 512MB RAM (Over 1GB recommended) Windows XP SP2 / Vista / 7 / 8 250MB of available hard-disk space (Over 1GB recommend) USB 2.0 port CD-ROM drive nVIDIA Geforce 7600GT or later / Ati X1600 series or later 1024×768 pixels, 16-bit color display compatible monitor (1280x1024, 32-bit color display recommended) Microsoft DirectX 9.0c or later

Podrška

Korisničko uputstvo

8.59 MB, pdf, SRPSKI

2014.12.01

Ostali priručnici (2)

Firmver (1)

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING