/

Smart WB150F

SAMSUNG WB150F

Smart WB150F Bilo da ste unutra ili napolju, blizu ili daleko, sa Samsung fotoaparatom WB150F uvek ste spremni da zabeležite posebne trenutke i sačuvate ih zauvek. Zahvaljujući ultra-širokougaonom objektivu od 24 mm i optičkom zumu od 18x u kadru ćete uvek imati baš ono što želite. Sa svojih 14,2 megapiksela, ovaj Samsung fotoaparat vam omogućava da zabeležite najsitnije detalje u profesionalnom kvalitetu. Bez obzira da li snimate fotografije ili 720p HD video snimke, uz WB150F uvek ćete moći da savršeno oživite svoje uspomene.

* Specifikacije mogu da se promene bez prethodne najave

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Funkcije

 • Samsung PAMETNI FOTOAPARAT WB150F, PAMETNO zumiranje, PAMETNO deljenje

Potpuna kontrola

Potpuna kontrola
Režim za potpunu ručnu kontrolu (A / S / M) Režim za potpunu ručnu kontrolu vam omogućava punu kontrolu kako biste mogli da snimite fotografije baš onako kako želite. Podešavanja Aperture Priority i Shutter Priority vam omogućavaju da eksperimentišete sa dubinom polja i brzinom okidača pa možete da snimate objekte koji se kreću brzo pri slabom osvetljenju. Uz Samsung fotoaparate, vaša kreativnost je na prvom mestu.

Kada je u pitanju svetlina ekrana, sjajan je

Kada je u pitanju svetlina ekrana, sjajan je
hVGA LCD ekran od 3,0” hVGA LCD ekran od 3,0” pruža poboljšan kontrast i reprodukciju boja, što omogućava uživanje u široj i jasnijoj slici. Funkcija za kontrolu osvetljenosti hVGA LCD ekrana automatski prepoznaje nivo osvetljenosti u prostoriji i podešava osvetljenost LCD ekrana kako biste dobili optimalan prikaz. Razmišlja umesto vas, što WB150F čini pametnim izborom.

Pravite svoje filmove

Pravite svoje filmove
Snimanje HD filmova u rezoluciji 720p, H.264 WB150F vešto kombinuje fotoaparat profesionalnog nivoa sa kompaktnom HD video kamerom. Dobijate video HD kvaliteta u rezoluciji od 720p pri 30 kadrova u sekundi i vreme snimanja 4x duže nego kod MJPEG video zapisa. Koristite zum od 18x da biste se zaista približili akciji. Funkcija SoundAlive, sa posebnom tehnologijom za smanjivanje šuma usled zumiranja, obezbeđuje kristalno čist i bogat zvuk.

Jednostavan način za prelazak u profesionalce

Jednostavan način za prelazak u profesionalce
Smart Auto 2.0 Funkcija Smart Auto 2.0 pretvara prolazne trenutke u savršene uspomene i to u vrlo profesionalnom stilu. Bilo da se radi o zabavi sa prijateljima od prethodne večeri ili mesečini koja sija po površini vode, funkcija Smart Auto 2.0 (slike i video zapisi) analizira ključne elemente i automatski podešava svojih 16 foto režima i 4 režima snimanja video zapisa kako bi se zabeležio najbolji snimak. A pošto je život u neprestanom kretanju, funkcija za praćenje objekta na fotoaparatu omogućava snimanje objekata koji ne miruju.
Sada ste u mogućnosti da vidite dalje i jasnije

Sada ste u mogućnosti da vidite dalje i jasnije

18x optički zum, optička stabilizacija slike Oštri planinski vrhovi prekriveni snegom – veličanstven prizor za oči koji sada u potpunosti možete da zabeležite novim Samsung fotoaparatom WB150F. Sa optičkim zumom od 18x, sitni detalji postaju jasniji pa ćete moći da vidite orla koji se vinuo u nebo. WB150F vam omogućava da zabeležite snimke onako kako želite, bez obzira da li su u pitanju prostrani pejzaži ili detaljni krupni plan. Fotoaparat takođe mora da bude stabilan. Tu do izražaja dolazi optička stabilizacija slike na modelu WB150F. Slika se stabilizuje u trenutku kada je snimate. Zato će fotografije uvek biti jasne, bez obzira koliko vam podrhtavaju ruke.
Potpuno nova perspektiva

Potpuno nova perspektiva

Širokougaoni objektiv od 24 mm Dobijte više od svog objektiva bez obzira na scenu koju snimate, bilo da snimate nezaboravne pejzaže ili ponovno okupljanje društva oko stola u restoranu. Uz pomoć preciznog širokougaonog objektiva od 24 mm na modelu WB150F, momentalno ćete pokriti celo vidno polje horizonta. Sada, možete da zabeležite uspomene na važna mesta i pejzaže, čitave svadbene proslave i najviše oblakodere, sve to u punoj razmeri. Nema potrebe da se vraćate natrag da biste kadrirali snimak.
Jednostavno momentalno deljenje i čuvanje

Jednostavno momentalno deljenje i čuvanje

Wi-Fi veza Zahvaljujući ugrađenoj Wi-Fi funkciji, sve posebne i uzbudljive trenutke možete da delite u pokretu. Fotografije možete da postavite na Facebook™, Picasa™, Photobucket™ ili da ih pošaljete direktno sa fotoaparata e-poštom. Video snimke takođe možete da pošaljete na YouTube, zatim uživajte i čekajte komentare. WB150F vam omogućava da sačuvate fotografije na Cloudu,pa nikad nećete morati da brinete o tome da ćete izgubiti slike dok ste u pokretu niti o veličini memorije. Funkcija TV Link vam omogućava da slike prikažete na velikom TV ekranu bežičnim putem. Slike takođe možete da sačuvate na računar samo jednim klikom pomoću funkcije Auto Backup. Više nema potrebe da tražite kabl jer je sve tako jednostavno.
Vidite rezultat koji ćete dobiti

Vidite rezultat koji ćete dobiti

Live Panorama Pomoću funkcije Live Panorama možete da snimite svaki vrh dugačkog planinskog venca ili svaki neboder u veličanstvenom urbanom pejzažu i kreirate sjajne panoramske slike od 180º. A sliku možete da pregledate na LCD ekranu čak i pre nego što je snimite. Držite dugme okidača, pređite fotoaparatom preko scene i pogledajte rezultat i pre nego što ga dobijete.
Prikažite obe strane priče

Prikažite obe strane priče

PIP (fotografije / filmovi) Snimak „slika u slici“ vam omogućava da jednu sliku ili film umetnete u drugi kako biste u potpunosti zabeležili priču koju želite da podelite. Snimite fotografiju prijatelja na kuglanju, a zatim je kombinujte sa slikom društva koje se raduje pogotku.Kombinujte slike, kreirajte zabavne slike preklapanjem

Kombinujte slike, kreirajte zabavne slike preklapanjem

Funkcija Split Shot vam omogućava da spojite do tri različite slike i kreirate umetničko delo – pretvorite se u kentaura tako što ćete kombinovati sliku svog lica sa telom konja. Pustite mašti na volju i uživajte u zabavi.


Zabavniji i kreativniji Smart Filter 3.0

Zabavniji i kreativniji Smart Filter 3.0

Zabavite se još više uz kreativnu funkciju Smart Filter 3.0, direktno na ekranu! Filter za crtane filmove svaku sliku prikazuje u vidu animiranog filma dok Cross Filter pravi efekat više svetlosnih izvora, poput zvezda. Tu su takođe efekti Ink Painting, Half-tone Dot i mnogi drugi koji vam omogućavaju da iskažete svoju kreativnost

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EC-WB150FBPWE3

Senzor slike

 • Tip senzora

  1/2,3″ (približno 7,76 mm) CCD senzor

 • Efektivni pikseli

  Približno 14,2 megapiksela

 • Ukupan broj piksela

  Približno 16,4 megapiksela

Objektiv

 • Žižna daljina

  Schneider-KREUZNACH 18x zum objektiv f = 4,0 ~ 72 mm (ekvivalentna vrednost za 35 mm film: 24 ~ 432 mm)

 • F No.

  3,2 (Š) ~ 5,8 (T)

 • Digitalni zum

  Režim za fotografije: 1,0x ~5,0x
  Režim reprodukcije: 1,0x ~ 14,5x (u zavisnosti od veličine slike)

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Stabilizacija slike

 • Režim

  Optička stabilizacija slike

Ekran

 • Tip

  TFT LCD

 • Funkcija

  3,0" (7,62 cm), 460 hiljada tačaka

Fokusiranje

 • Tip

  TTL automatsko fokusiranje (Center AF, Multi AF, Tracking AF, Face Detection AF, Face Recognition AF, Selection AF)

 • Opseg

  Normalno: 80 cm ~ beskonačnosti (široko), 350 cm ~ beskonačnosti (telefoto)
  Makro: 5 cm ~ 80 cm (široko), 180 cm ~ 350 cm (telefoto)
  Automatski makro: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 180 cm ~ beskonačnosti (telefoto)
  Ručno: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 180 cm ~ beskonačnosti (telefoto)

Brzina okidača

 • Brzina okidača

  Smart Auto: 1/8 ~ 1/2.000 sek., Program: 1 ~ 1/2.000 sek., Noć: 8 ~ 1/2.000 sek., Ručno: 16 ~ 1/2.000 sek.

Ekspozicija

 • Kontrola

  Program AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure

 • Merni sistem

  Multi, Spot, Center-weighted, Face Detection AE

 • Kompenzacija

  ±2 EV (1/3 EV koraka)

 • U skladu sa ISO standardom

  Automatski, 80, 100, 200, 400, 800, 1.600, 3.200

Blic

 • Režim

  Auto, Auto & Red-eye reduction, Fill-in flash, Slow sync, Flash Off, Red-eye fix

 • Opseg

  Široko: 0,3 m ~ 3,38 m (ISO Auto), Telefoto: 0,5 m ~ 1,51 m (ISO Auto)

 • Vreme punjenja

  Približno 4 sek.

Balans bele boje

 • Režim

  Auto WB, Daylight, Cloudy, Fluorescent_H, Fluorescent_L, Tungsten, Custom, K

Fotografija

 • Režim

  Režim (točkić): 1) Smart Auto 2) Program 3) A / S / M 4) Scene 5) Magic Plus 6) Wi-Fi 7) Set 8) Movie
  Scene: Beauty Shot, Night, Landscape, Text, Sunset, Dawn, Backlight, Beach & Snow
  Magic: Live Panorama, Magic Frame, Split Shot, Picture in Picture(Still / Movie), Artistic Brush, Photo Filter, Movie Filter, Photo Editor
  Smart Auto: Portrait, Night Portrait, Night, Backlight Portrait, Backlight, Landscape, White, Macro, Macro Text, Tripod, Action, Macro Color, Natural Green, Blue Sky, Sunset, Fireworks
  Drive: Single, Continuous, AEB, Motion Capture
  Tajmer: Isključen, 2 sek., 10 sek., Double(10 sek., 2 sek.)

Reprodukovanje slika

 • Reprodukovanje slika

  Single image, Thumbnails, Advanced Slide Show, Movie Clip, Smart Album

Dodavanje datuma

 • Dodavanje datuma

  Datum i vreme, Datum, Isključeno (po izboru korisnika)

Video zapis

 • Snimanje

  Smart Movie: Landscape, Blue Sky, Natural Green, Sunset
  Veličina filma: 1280 x 720 (30 fps, 15 fps), 640 x 480 (30 fps, 15 fps), 320 x 240 (30 fps, 15 fps)
  18x optički zum (Maksimalno vreme snimanja: 20 min.)
  Snimanje glasa: Sound Alive On / Sound Alive Off / Mute

 • Efekat

  Smart Filter: Miniature, Vignetting, Half Tone Dot, Sketch, Fish-eye, Classic, Retro, Palette Effect 1, Palette Effect 2, Palette Effect 3, Palette Effect 4

 • Uredi

  Pauziranje tokom snimanja i reprodukcije, snimanje fotografija, skraćivanje vremena

Skladištenje

 • Medijumi

  Unutrašnja memorija: 18 MB
  Spoljna memorija: SDSC (garantovano do 2 GB), SDHC (garantovano do 32 GB), SDXC (garantovano do 64 GB)

 • Format datoteke

  Fotografije: JPEG (DCF), EXIF 2.21, DPOF 1.1, PictBridge 1.0
  Video klip: MP4 (Video: MPEG4, AVC / H.264, Audio: AAC)

 • Veličina slike

  14 M: 4320 x 3240 piksela, 12 M P: 4320 x 2880,
  10 M W: 4320 x 2432, 10 M: 3648 x 2736,
  8 M (1:1): 2832 x 2832, 5 M: 2592 x 1944,
  3 M: 1984 x 1488, 2 M W: 1920 x 1080,
  1 M: 1024 x 768

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0

 • Audio

  Mikrofon: Mono
  Ugrađeni zvučnik: Mono

 • Video izlaz

  AV: NTSC, PAL (po izboru korisnika)

 • Ulaz za jednosmernu struju

  5 V

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  Punjiva baterija: SLB-10A
  Tip konektora: mikro USB (5-pinski)

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  106,5 x 59,9 x 23,4 (32,2) mm

 • Težina

  188,2 g (bez baterije i memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 ~ 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 ~ 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar

  Intelli-studio, PC Auto Backup (CD)

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / 7

Opšti sistemski zahtevi

 • Za Macintosh računare

  Power Mac G3 ili novija verzija
  Mac OS 10.4 ili novija verzija
  110 MB ili veći kapacitet čvrstog diska
  najmanje 256MB RAM
  CD-ROM uređaj
  USB port

 • Za operativni sistem Windows

  Intel® Pentium®4 3.2 GHz ili noviji / AMD Athlon™ FX 2.6 GHz ili noviji
  Windows XP_SP2 / Vista / 7
  250 MB ili veći kapacitet čvrstog diska (preko 1 GB je preporučeno)
  512 MB RAM memorije (preporučuje se preko 1 GB)
  nVIDIA Geforce 7600GT ili novija verzija / ATI X1600 serija ili novija verzija
  Monitor sa rezolucijom 1024 x 768 piksela i 16-bitnim prikazom boja
  (preporučuje se monitor sa rezolucijom 1280 x 1024 piksela i 32-bitnim prikazom boja)
  CD-ROM uređaj
  USB port
  DirectX 9.0c ili novija verzija

Podrška

Korisničko uputstvo

6.19 MB, pdf, SRPSKI

2012.06.23

Ostali priručnici (2)

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING