/

SMART CAMERA WB200F

SAMSUNG WB200F

SMART CAMERA WB200F Sada možete da snimate fotografije na automatski, praktičan i jednostavan način. Zahvaljujući poboljšanoj Wi-Fi vezi, Smart FOTOAPARAT WB250F klasičnih karakteristika istovremeno isporučuje slike na Smart telefon i prigodno ih šalje vašoj porodici i prijateljima. Hibridni korisnički interfejs osetljiv na dodir olakšava deljenje, a zum od 18x, širokougaoni objektiv od 24 mm i funkcija Best Face (Najbolje lice) omogućavaju kreiranje predivnih slika vrednih deljenja.

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

SMART CAMERA WB200F

Funkcije

 • Predstavljamo Samsung WB250F, elegantno dizajnirani Smart FOTOAPARAT koji pojednostavljuje deljenje slika putem poboljšane Wi-Fi veze i hibridnog korisničkog interfejsa osetljivog na dodir
 • Osim toga, zahvaljujući zumu od 18x i širokougaonom objektivu od 24 mm, on pruža i kvalitetnije slike u krupnom planu, spontane fotografije i panorame

Jedan dodir omogućava vezu neograničenih mogućnosti

Wi-Fi povezivanje uz DIRECT LINK Iskusite prednosti bežične veze Smart FOTOAPARATA i istinski inteligentne funkcije. Namenski specijalni taster za DIRECT LINK omogućava brzo povezivanje sa Wi-Fi mrežama, a uz AutoShare (automatsko deljenje), deljenje na društvenim mrežama, Cloud sistem, e-poštu, AllShare Play i automatsko pravljenje rezervne kopije na računaru možete da delite uspomene sa prijateljima i porodicom širom sveta. Funkcije kao što su Software Upgrade Notifier, aplikacija Samsung Smart FOTOAPARAT, MobileLink i Remote Viewfinder (daljinsko tražilo) olakšavaju povezivanje sa Smart telefonom i tablet uređajem.

Napravite savršene širokougaone snimke događaja na velikoj udaljenosti

24 mm, zum od 18x zoom, 14 M CCD senzor Slike koje budete pravili odlikovaće se jasnoćom i oštrinom, bez obzira na mesto i doba dana. Pomoću optičkog zuma od 18x možete iz velike daljine da pravite prelepe snimke u krupnom planu, a zahvaljujući širokougaonom objektivu od 24 mm možete da snimate široke panorame – čak i šire nego što je moguće sagledati prostim okom. A kada uslovi osvetljenja nisu optimalni, osetljivi 14 M CCD sensor obezbeđuje slike visokog kvaliteta sa malo šuma.

Smart FOTOAPARAT elegantnog dizajna

Stilizovan i klasičan dizajn Prelepi, elegantni Smart FOTOAPARAT je inspirisan klasičnim profesionalnim fotoaparatima i donosi njihov duh u digitalno doba. Dizajn sa tankim kućištem ističe njegove moderne karakteristike, uz dašak vanvremenske elegancije. Čak i neupadljivo dugme DIRECT LINK podržava prefinjen izgled. Impresivan širokougaoni objektiv navlači osmeh na lica vaših subjekata, dok iskačući blic deluje iznenađujuće i budi oduševljenje.

Najlakši način da snimate kao profesionalac

Smart Mode (Pametan režim) Prestanite da zavidite profesionalcima i njihovim velikim fotoaparatima i počnite da snimate sjajne fotografije. Jednim dodirom na Smart režim dobijate niz raznovrsnih posebnih režima. Snimite savršene tragove svetla u noći na raskrsnici punoj crvenih tragova od stop svetla ili u tren oka zabeležite prizor brze vožnje koristeći funkciju Action Freeze (Zamrzavanje akcije). U režimu Let Rich Tone možete da kreirate izuzetno nadrealne fotografije upečatljivih boja koje izražavaju vašu umetničku stranu. Samo odaberite onaj koji želite i napravite savršen snimak.

Potpuna i intuitivnija kontrola

Hibridni korisnički interfejs osetljiv na dodir sa hVGA ekranom od 3,0 Predstavljamo korisnički interfejs sa dve prednosti. Hibridni korisnički interfejs osetljiv na dodir nudi dve opcije: pomoću 5-smernog dugmeta možete brzo da pomerate kursor nagore, nadole, nalevo i nadesno kako biste se intuitivno kretali kroz meni i birali stavke na hVGA ekranu od 3.0”. Osim toga, kada želite da unesete tekst – npr. e-adresu prilikom deljenja fotografija – jednostavno unesite određene znakove na ekran osetljiv na dodir, kao što biste to uradili na Smart telefonu. Kontrole za navigaciju i deljenje slika ne mogu biti jednostavniji.

U tren oka se vratite na savršen trenutak za sliku

Best Face (Najbolje lice) Propustili ste pravi trenutak? Sa funkcijom Best Face to se više neće ponoviti. Koristite ovu funkciju za putovanje kroz vreme nakon što ste snimili fotografiju kako biste lica zamenili savršenim trenutkom. Koristite je da biste otvorili oči, zamenili osmeh ili pronašli savršen izraz. Uz kombinaciju pravljenja munjevito brzih snimaka i prepoznavanja lica, možete samo dodirnuti lice koje gleda na drugu stranu, i dodirnuti ga ponovo da biste ga zamenili izrazom snimljenim nekoliko trenutaka pre no što ste napravili snimak. To je uistinu čarobno.

Režim za potpunu ručnu kontrolu (A / S / M)

Potpuna ručna kontrola (A / S / M) omogućava nesputanu kreativnost. Podešavanja Aperture Priority i Shutter Priority vam omogućavaju da eksperimentišete sa dubinom polja i brzinom okidača – na primer kada snimate objekte koji se brzo kreću pri slabom osvetljenju. Pomoću Samsung fotoaparata možete da snimite fotografije upravo onako kako ste to zamislili.

Motion Photo

Funkcija Motion Photo zamrzava okruženje oko objekta koji se kreće, omogućavajući vam da kreirate zabavnu scenu. Snimite prijatelja dok pleše, a zatim podesite snimak tako da izgleda kao da svi oko njega stoje poput statua. Jednostavno napravite snimak, a zatim protrljajte oblast na ekranu na kojoj želite da zadržite kretanja. Fotografija oko te oblasti će se zamrznuti – i to je sve.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EC-WB200FBPWE3

Senzor slike

 • Tip senzora

  1/2,3″ (približno 7,76 mm) CCD senzor

 • Efektivni pikseli

  Približno 14,2 megapiksela

 • Ukupan broj piksela

  Približno 16,4 megapiksela

Objektiv

 • Žižna daljina

  Samsung OBJEKTIV zum objektiv od 18x f = 4,0 ~ 72 mm (ekvivalentno filmu od 35 mm: 24 ~ 432 mm)

 • F No.

  3,2 (W) ~ 5,8 (T)

 • Optički zum

  Optički zum od 18x

 • Digitalni zum

  Režim za fotografije: 1,0x ~ 5,0x (Optički * Digitalni: 90,0x), Inteligentni zum: 2,0x (Optički * Inteligentni zum: 36,0x)

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Stabilizacija slike

 • Režim

  Optička stabilizacija slike

Ekran

 • Tip

  TFT LCD ( C-tip ekrana osetljivog na dodir)

 • Veličina

  75 mm (3"), 460 hiljada tačaka

Fokusiranje

 • Tip

  TTL Auto Focus (Center AF, Multi AF, Tracking AF, Face Detection AF, Touch AF), Manual Focus

 • Opseg

  Normalno: 80 cm ~ beskonačnosti (široko), 350 cm ~ beskonačnosti (telefoto) Makro: 5 cm ~ 80 cm (široko), 180 cm ~ 350 cm (telefoto) Automatski makro: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 180 cm ~ beskonačnosti (telefoto) Ručno: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 180 cm ~ beskonačnosti (telefoto)

Brzina okidača

 • Brzina okidača

  Smart Auto: 1/8 ~ 1/2.000 sek., Program: 1 ~ 1/2.000 sek., Noć: 8 ~ 1/2.000 sek., Ručno: 16 ~ 1/2.000 sek.

Ekspozicija

 • Kontrola

  Program AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure

 • Merni sistem

  Multi, Spot, Center-weighted, Face Detection AE

 • Kompenzacija

  ±2 EV (1/3 EV koraka)

 • U skladu sa ISO standardom

  Auto, 80, 100, 200, 400, 800, 1.600, 3.200

Blic

 • Režim

  Auto, Auto & Red-eye reduction, Fill-in flash, Slow sync, Flash Off, Red-eye fix

 • Opseg

  Široko: 0,3 m ~ 3,08 m (ISO Auto), Telefoto: 0,5 m ~ 1,70 m (ISO AUTO)

 • Vreme punjenja

  Približno 4 s

Balans bele boje

 • Režim

  Auto WB, Daylight, Cloudy, Fluorescent_H, Fluorescent_L, Tungsten, Custom, K

Fotografija

 • Režim

  * Režim (točkić): 1) Auto 2) Program 3) A/S/M 4) Smart 5) Panorama 6) Magic Plus 7) Settings 8) Wi-Fi
  * Automatski: Portrait, Night Portrait, Night, Backlight Portrait, Backlight, Landscape, White, Macro, Macro Text, Tripod, Action, Macro Color, Natural Green, Blue Sky, Sunset, Fireworks, lowlight, spotlight, spotlight macro, spotlight portrait
  * Smart: Beauty Face, Action Freeze, Sunset, Landscape, Silhouette, Fireworks, Night, Macro
  * Magic Plus 1: My Magic Frame, Split Shot, Motion Photo, Photo Filter, Movie Filter, Photo Editor
  * Wi-Fi: MobileLink, Remote Viewfinder, SNS & Cloud, email, Auto Backup, AllShare Play
  * Uređaj: Single, Continuous, AEB, Motion Capture
  * Samookidač: isključen, 2 sek., 10 sek.

Reprodukovanje slika

 • Reprodukovanje slika

  Single image, Thumbnails, Advanced Slide Show, Movie Clip, Smart Album

Dodavanje datuma

 • Dodavanje datuma

  Date&Time, Date, Off (po izboru korisnika)

Video zapis

 • Snimanje

  * Smart Movie: Landscape, Blue Sky, Natural Green, Sunset
  * Veličina filma: 1280 x 720 (30 kadrova u sekundi), 640 × 480 (30 kadrova u sekundi), 320 × 240 (30 kadrova u sekundi), 240 veb
  * optički zum od 18x (Maksimalno vreme snimanja: 20 min)
  * Snimanje glasa: Sound Alive On / Sound Alive Off / Mute"

 • Efekat

  * Smart Filter : Miniature, Vignetting, Sketch, Fish-eye, Classic, Retro, Palette Effect 1, Palette Effect 2, Palette Effect 3, Palette Effect 4

 • Uredi

  Pauziranje tokom snimanja i reprodukcije, snimanje fotografija, skraćivanje vremena

Skladištenje

 • Medijumi

  Unutrašnja memorija: Približno 9,5 MB spoljne memorije: SDSC (garantovano do 2 GB), SDHC (garantovano do 32 GB), SDXC (garantovano do 64 GB)

 • Format datoteke

  * Fotografije: JPEG (DCF), EXIF 2.21 * Video klip: MP4 (Video: MPEG4, AVC/H.264, Audio: AAC)

 • Veličina slike

  14 M: 4320 x 3240, 12 MP: 4320 x 2880, 10 MW: 4320 x 2432, 10 M: 3648 x 2736, 8 M (1:1): 2832 x 2832, 5 M: 2592 x 1944, 3 M: 1984 x 1488, 2 MW: 1920 x 1080, 1 M: 1024 x 768

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0

 • Audio

  Mikrofon: Mono ugrađeni zvučnik: Mono

 • Video izlaz

  AV: NTSC, PAL (po izboru korisnika)

 • Ulaz za jednosmernu struju

  5 V

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  Punjiva baterija: Tip konektora SLB-10A: mikro USB (5-pinski)

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  106,05 x 61,65 x 21,65 (32,6) mm

 • Težina

  184 g (bez baterije i memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 ~ 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 ~ 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar

  I-Launcher

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / 7 / 8

Opšti sistemski zahtevi

 • Za Macintosh računare

  Power Mac G3 ili noviji, Mac OS 10,5 ili noviji, najmanje 256 MB RAM memorije, 110 MB dostupnog prostora na čvrstom disku, USB priključak, CD-ROM uređaj

 • Za operativni sistem Windows

  Računar sa procesorom jačim od Intel Core 2 Duo 1,66 GHz / AMD Athlon X2 Dual-Core 2,2 GHz ili jači, najmanje 512 MB RAM (preporučuje se preko 1 GB), Windows XP SP2 / Vista / 7 / 8 250 MB slobodnog prostora na čvrstom disku (preporučuje se preko 1 GB), USB 2.0 port, CD-ROM uređaj, nVIDIA Geforce 7600GT ili noviji / Ati X1600 serija ili novija, 1024 x 768 piksela, monitor kompatibilan sa 16-bitnim prikazom boja (preporučuje se monitor rezolucije 1280 x 1024, sa 32-bitnim prikazom boja), Microsoft DirectX 9.0c ili noviji

Bežično

 • Bežično

  * Wi-Fi veza – MobileLink, Remote Viewfinder, SNS & Cloud, E-mail, Auto Backup, AllShare Play – S / W Upgrade Notifier, AutoShare * AllShare Play: Obližnji uređaj, veb skladištenje * SNS & Cloud – Globalno: Facebook, YouTube, Picasa, SkyDrive – Kina: Weibo, RenRen, Poco, SkyDrive – Hongkong: Facebook, YouTube, Picasa, Weibo, RenRen, Poco, SkyDrive – Koreja: Facebook, YouTube, Picasa, SkyDrive * S / W Upgrade Notifier: Podržano u Wi-Fi režimu i samo za obaveštenja * facebook, weibo, e-pošta: Komentari su podržani

PodrškaNajnovija ažuriranja

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING