/

WB250F

SAMSUNG WB250F

WB250F Sada možete da snimate fotografije na automatski, praktičan i jednostavan način. Zahvaljujući poboljšanoj Wi-Fi vezi, Smart FOTOAPARAT WB250F klasičnih karakteristika istovremeno isporučuje slike na pametni Smart telefon i prigodno ih šalje vašoj porodici i prijateljima. Hibridni korisnički interfejs osetljiv na dodir olakšava deljenje, a zum od 18x, širokougaoni objektiv od 24 mm i funkcija Best Face (Najbolje lice) omogućavaju kreiranje predivnih slika vrednih deljenja.

* Specifikacije mogu da budu promenjene bez prethodne najave.

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Funkcije

 • Napravite snimak iz daljine i delite ga sa ljudima u blizini

Jedan dodir omogućava vezu neograničenih mogućnosti

Wi-Fi povezivanje uz DIRECT LINK Iskusite prednosti bežične veze Smart FOTOAPARATA i istinski inteligentne funkcije. Namenski specijalni taster za DIRECT LINK omogućava brzo povezivanje sa Wi-Fi mrežama, a uz AutoShare (automatsko deljenje), deljenje na društvenim mrežama, Cloud sistem, e-poštu, AllShare Play i automatsko pravljenje rezervne kopije na računaru možete da delite uspomene sa prijateljima i porodicom širom sveta. Funkcije kao što su Software Upgrade Notifier, aplikacija Samsung Smart FOTOAPARAT, MobileLink i Remote Viewfinder (daljinsko tražilo) olakšavaju povezivanje sa Smart telefonom i tablet uređajem.

Ovekovečite nezaboravne prizore u uslovima slabog osvetljenja

14 M BSI CMOS senzor i Low Light Shot (Snimanje pri slabom osvetljenju) Žurka na plaži u sumrak, noćni klub sa prigušenim osvetljenjem – sjajne prilike za fotografisanje često nemaju najbolje osvetljenje. Snimite slike ispravne ekspozicije u uslovima slabog osvetljenja pomoću BSI (Back Side Illuminated – pozadinski osvetljenog) CMOS senzora od 14 megapiksela, koji zahteva manje svetla od standardnih senzora. U Low Light Shot režimu automatski se bira najbolja postavka i tri uzastopna snimka se spajaju u jednu jasnu fotografiju.

Smart FOTOAPARAT elegantnog dizajna

Stilizovan i klasičan dizajn Prelepi, elegantni Smart FOTOAPARAT je inspirisan klasičnim profesionalnim fotoaparatima i donosi njihov duh u digitalno doba. Dizajn sa tankim kućištem ističe njegove moderne karakteristike, uz dašak vanvremenske elegancije. Čak i neupadljivo dugme DIRECT LINK podržava prefinjen izgled. Impresivan širokougaoni objektiv navlači osmeh na lica vaših subjekata, dok iskačući blic deluje iznenađujuće i budi oduševljenje.

Najlakši način da snimate kao profesionalac

Smart Mode (Pametan režim) Prestanite da zavidite profesionalcima i njihovim velikim fotoaparatima i počnite da snimate sjajne fotografije. Jednim dodirom na Smart režim dobijate niz raznovrsnih posebnih režima. Snimite savršene tragove svetla u noći na raskrsnici punoj crvenih tragova od stop svetla ili u tren oka zabeležite prizor brze vožnje koristeći funkciju Action Freeze (Zamrzavanje akcije). U režimu Let Rich Tone možete da kreirate izuzetno nadrealne fotografije upečatljivih boja koje izražavaju vašu umetničku stranu. Samo odaberite onaj koji želite i napravite savršen snimak.

Potpuna i intuitivnija kontrola

Hibridni korisnički interfejs osetljiv na dodir sa hVGA ekranom od 3,0'' Predstavljamo korisnički interfejs sa dve prednosti. Hibridni korisnički interfejs osetljiv na dodir nudi dve opcije: pomoću 5-smernog dugmeta možete brzo da pomerate kursor nagore, nadole, nalevo i nadesno kako biste se intuitivno kretali kroz meni i birali stavke na hVGA ekranu od 3,0”. Osim toga, kada želite da unesete tekst – npr. e-adresu prilikom deljenja fotografija – jednostavno unesite određene znakove na ekran osetljiv na dodir, kao što biste to uradili na Smart telefonu. Kontrole za navigaciju i deljenje slika ne mogu biti jednostavniji.

U tren oka se vratite na savršen trenutak za sliku

Best Face (Najbolje lice) Propustili ste pravi trenutak? Sa funkcijom Best Face to se više neće ponoviti. Koristite ovu funkciju za putovanje kroz vreme nakon što ste snimili fotografiju kako biste lica zamenili savršenim trenutkom. Koristite je da biste otvorili oči, zamenili osmeh ili pronašli savršen izraz. Uz kombinaciju pravljenja munjevito brzih snimaka i prepoznavanja lica, možete samo dodirnuti lice koje gleda na drugu stranu, i dodirnuti ga ponovo da biste ga zamenili izrazom snimljenim nekoliko trenutaka pre no što ste napravili snimak. To je uistinu čarobno.

Napravite savršene širokougaone snimke događaja na velikoj udaljenosti

24 mm, zum od 18x Snimajte sve što poželite, bez ikakvih ograničenja. Pomoću širokougaonog objektiva od 24 mm možete da snimite neobičan red Tjudor kuća ili žustar vodopad širok jednu milju – on može da zabeleži bilo koju široku panoramu, čak i šire nego što je moguće sagledati prostim okom. Tu je i optički zum od 18x koji vam omogućava da brzo i iz daljine napravite slike u krupnom planu, te možete da zabeležite oštre slike živopisnih figura u pokretu na vrhu kule sa satom ili šarenih detalja egzotičnih ptica u parku divljih životinja.

Full HD Recording

Snimite Full HD video rezolucije 1920 x 1080 sa živopisnim bojama i izuzetno oštrim detaljima. Sada možete i duže sa snimate – H.264 format fotoaparata omogućava duže snimanje od fotoaparata sa MJPEG videom. Kada završite, možete da pogledate sjajan HD materijal u punoj veličini na HDTV ekranu.

Režim za potpunu ručnu kontrolu (A / S / M)

Potpuna ručna kontrola (A / S / M) omogućava nesputanu kreativnost. Podešavanja Aperture Priority i Shutter Priority vam omogućavaju da eksperimentišete sa dubinom polja i brzinom okidača – na primer kada snimate objekte koji se brzo kreću pri slabom osvetljenju. Pomoću Samsung fotoaparata možete da snimite fotografije upravo onako kako ste to zamislili.

Motion Photo

Funkcija Motion Photo zamrzava okruženje oko objekta koji se kreće, omogućavajući vam da kreirate zabavnu scenu. Snimite prijatelja dok pleše, a zatim podesite snimak tako da izgleda kao da svi oko njega stoje poput statua. Jednostavno napravite snimak, a zatim protrljajte oblast na ekranu na kojoj želite da zadržite kretanja. Fotografija oko te oblasti će se zamrznuti – i to je sve.

AutoShare

Svaku sliku koju napravite istovremeno šaljite na svoj mobilni telefon preko Wi-Fi veze – time ćete na izuzetno jednostavan način praviti rezervne kopije slika visokog kvaliteta i deliti ih sa drugima. AutoShare treba podesiti samo jednom i fotoaparat će tu postavku sačuvati kao podrazumevanu. AutoShare takođe obeležava fotografije GPS tehnologijom preko Smart telefona.

MobileLink

Sada sliku ili album možete da izaberete i pošaljete direktno na Android Smart telefon, iPhone ili tablet pomoću aplikacije Samsung Mobile Link. Ne morate čak ni da šaljete sliku kao tekstualnu ili e-poruku. Pomoću aplikacije MobileLink možete da upravljate albumom na telefonu i promene će se čuvati i na fotoaparatu.

Remote Viewfinder

Upravljajte fotoaparatom koristeći Smart telefon kao tražilo. Aplikacija Remote Viewfinder omogućava vam da pregledate slike, prilagođavate podešavanja fotoaparata, zumirate i udaljavate, te kadrirate svaku scenu – sve to sa telefona i bežičnim putem. Ova funkcija je dostupna za određene Smart telefone.

Aplikacija Samsung Smart FOTOAPARAT

Preuzmite aplikaciju Samsung Smart FOTOAPARAT koja poseduje Remote Viewfinder, AutoShare i MobileLink, ne preuzimajući pri tom svaku aplikaciju pojedinačno. Umesto da na Smart telefonu pokrećete aplikacije jednu po jednu, dodirom prsta možete da otvorite sve tri odjednom.

Deljenje na društvenim mrežama i e-pošta

Važne slike i video zapise možete odmah da pošaljete e-poštom ili objavite na omiljenim društvenim mrežama. Jednostavno ih izaberite i otpremite kad god uspostavite Wi-Fi vezu, a zatim dodajte oznake i komentare. Delite sadržaj sa pratiocima na Bloggu ili ga postavite na Facebook, Picasa-u ili YouTube – i na još mnogo drugih društvenih mreža.

AllShare Play

Uz AllShare Play možete da uspostavite vezu sa svim uređajima koji podržavaju ovu uslugu. Fotografije i video zapise sa fotoaparata možete bežičnim putem da prikazujete na obližnjim uređajima kako biste ih istovremeno delili sa prijateljima i članovima porodice ili da ih jednostavno odmah otpremite u veb skladište radi lakog upravljanja. Uživajte u slobodi deljenja preko usluge AllShare Play!

Cloud

Skladištenjem u sistemu Cloud nikad vam neće ponestati prostora na memorijskoj kartici niti ćete izgubiti dragocene slike, čak i kada ste u pokretu. Bežičnim putem sačuvajte slike u usluzi za skladištenje u sistemu Cloud, kao što su Microsoft Skydrive ili regionalni cloud provider, a zatim ih pregledajte u bilo kom trenutku na Smart telefonu i tablet računaru ili ih kasnije preuzmite na računar.

Auto Backup (Automatsko pravljenje rezervne kopije)

Bežičnim putem prebacite fotografije i filmove na PC računar ili Mac. Jednostavno odaberite AutoBackup i sve je spremno. Sve fotografije i video zapisi se bežičnim putem prebacuju na računar i bezbedno skladište na njemu. Fotografije sa fotoaparata možete slobodno da brišete znajući da se na računaru čuvaju duplikati.

Software Upgrade Notifier

Kada je za Samsung Smart FOTOAPARAT dostupna nadogradnja firmvera, a vi se povežete na Wi-Fi mrežu, na ekranu fotoaparata otvoriće se iskačući prozor sa obaveštenjem. Povežite fotoaparat sa računarom radi nadogradnje i počnite da koristite najnovije funkcije čim postanu dostupne.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EC-WB250FBPWE3

Senzor slike

 • Tip senzora

  1/2,33″ (približno 7,67 mm) BSI CMOS

 • Efektivni pikseli

  Približno 14,2 megapiksela

 • Ukupan broj piksela

  Približno 16,4 megapiksela

Objektiv

 • Žižna daljina

  Samsung OBJEKTIV zum objektiv od 18x f = 4,0 ~ 72 mm (ekvivalentno filmu od 35 mm: 24 ~ 432 mm)

 • F No.

  3,2 (W) ~ 5,8 (T)

 • Optički zum

  Optički zum od 18x

 • Digitalni zum

  Režim za fotografije: 1,0x ~ 5,0x (Optički * Digitalni: 90,0x), Inteligentni zum: 2,0x (Optički * Inteligentni zum: 36,0x)

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Stabilizacija slike

 • Režim

  Optička stabilizacija slike

Ekran

 • Tip

  TFT LCD (C-tip ekrana osetljivog na dodir)

 • Veličina

  75,0 mm (3,0"), 460 hiljada tačaka

Fokusiranje

 • Tip

  TTL Auto Focus (Center AF, Multi AF, Tracking AF, Face Detection AF, Touch AF), Manual Focus

 • Opseg

  Normalno: 80 cm ~ beskonačnosti (široko), 350 cm ~ beskonačnosti (telefoto) Makro: 5 cm ~ 80 cm (široko), 180 cm ~ 350 cm (telefoto) Automatski makro: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 180 cm ~ beskonačnosti (telefoto) Ručno: 5 cm ~ beskonačnosti (široko), 180 cm ~ beskonačnosti (telefoto)

Brzina okidača

 • Brzina okidača

  Smart Auto: 1/8 ~ 1/2.000 sek., Program: 1 ~ 1/2.000 sek., Ručno: 16 ~ 1/2.000 sek.

Ekspozicija

 • Kontrola

  Program AE, Aperture Priority AE, Shutter Priority AE, Manual Exposure

 • Merni sistem

  Multi, Spot, Center-weighted, Face Detection AE

 • Kompenzacija

  ± 2 EV (1/3 EV koraka)

 • U skladu sa ISO standardom

  Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200

Blic

 • Režim

  Auto, Auto & Red-eye reduction, Fill-in flash, Slow sync, Flash Off, Red-eye fix

 • Opseg

  Široko: 0,3 m ~ 3,38 m (ISO Auto), Telefoto: 0,5 m ~ 1,51 m (ISO AUTO)

 • Vreme punjenja

  Približno 4 s

Balans bele boje

 • Režim

  Auto WB, Daylight, Cloudy, Fluorescent_H, Fluorescent_L, Tungsten, Custom, K

Fotografija

 • Režim

  * Režim (točkić): 1) Auto 2) Program 3) A / S / M 4) Smart 5) Magic Plus 6) Best Face 7) Settings 8) Wi-Fi
  * Automatski: Portrait, Night Portrait, Night, Backlight Portrait, Backlight, Landscape, White, Macro, Macro Text, Tripod, Action, Macro Color, Natural Green, Blue Sky, Sunset, Fireworks, lowlight, spotlight, spotlight macro, spotlight portrait
  * Smart: , Beauty Face, Landscape, Action Freeze, Panorama, Waterfall, Silhouette, Sunset, Fireworks, Light Trace, Low Light Shot, Rich tone, Contiuous Shot, Macro
  * Magic Plus: My Magic Frame, Split Shot, Motion Photo, Photo Filter, Movie Filter, Photo Editor
  * Wi-Fi: MobileLink, Remote Viewfinder, SNS & Cloud, E-mail, Auto Backup, AllShare Play, S/W Upgrade Notifier, AutoShare
  * Uređaj: Single, Continuous (8 kadrova u sekundi, 3 kadra u sekundi), BKT (AE)
  * Samookidač: isključen, 2 sek., 10 sek.

Reprodukovanje slika

 • Reprodukovanje slika

  Single image, Thumbnails, Advanced Slide Show, Movie Clip, Smart Album

Dodavanje datuma

 • Dodavanje datuma

  Date&Time, Date, Off (po izboru korisnika)

Video zapis

 • Snimanje

  * Smart Movie: Landscape, Blue Sky, Natural Green, Sunset
  * Veličina filma: 1920 x 1080 (30 kadrova u sekundi), 1280 x 720 (30 kadrova u sekundi), 640 x 480 (30 kadrova u sekundi), 320 x 240 (30 kadrova u sekundi), 240 veb
  * optički zum od 18x (Maksimalno vreme snimanja: 20 min)
  * Zvuk: Sound Alive On / Sound Alive Off / Mute
  * Dvostruko snimanje (film od 1080p pri brzini od 30 kadrova u sekundi i slika od 2 megapiksela)

 • Efekat

  * Pametni filter: Miniature, Vignetting, Sketch, Fish-eye, Classic, Retro, Palette Effect 1, Palette Effect 2, Palette Effect 3, Palette Effect 4

 • Uredi

  Pauziranje tokom snimanja i reprodukcije, snimanje fotografija, skraćivanje vremena

Skladištenje

 • Medijumi

  Unutrašnja memorija: Približno 9,5 MB
  Spoljna memorija: SDSC (garantovano do 2 GB), SDHC (garantovano do 32 GB), SDXC (garantovano do 64 GB)

 • Format datoteke

  * Fotografije: JPEG (DCF), EXIF 2.21
  * Video klip: MP4 (Video: MPEG4, AVC / H.264, Audio: AAC)

 • Veličina slike

  14 M: 4320 x 3240
  12 MP: 4320 x 2880
  10 MW: 4320 x 2432
  8 M (1:1): 2832 x 2832
  5 M: 2592 x 1944
  3 M: 1984 x 1488
  2 MW: 1920 x 1080
  1 M: 1024 x 768

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0

 • Audio

  Mikrofon: Mono ugrađeni zvučnik: Mono

 • Video izlaz

  AV: NTSC, PAL (po izboru korisnika)

 • Ulaz za jednosmernu struju

  5 V

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  Punjiva baterija: Tip konektora SLB-10A: mikro USB (5-pinski)

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  106,05 x 61,65 x 21,65 (32,6) mm

 • Težina

  184 g (bez baterije i memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 ~ 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 ~ 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar

  I-Launcher

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / 7 / 8

Opšti sistemski zahtevi

 • Za Macintosh računare

  Power Mac G3 ili noviji
  Mac OS 10,5 ili novija verzija
  Najmanje 256 MB RAM
  110 MB raspoloživog prostora na hard disku
  USB priključak
  CD-ROM uređaj

 • Za operativni sistem Windows

  Računar sa procesorom boljim od Intel Core 2 Duo 1,66 GHz / AMD Athlon X2 Dual-Core 2,2 GHz ili noviji
  Najmanje 512 MB RAM memorije (preporučuje se preko 1 GB)
  Windows XP SP2 / Vista / 7 / 8
  250 MB raspoloživog prostora na hard disku (preporučuje se preko 1 GB)
  USB 2.0 port
  CD-ROM uređaj
  nVIDIA Geforce 7600GT ili novija verzija / Ati X1600 serija ili novija verzija
  Monitor sa rezolucijom 1024 x 768 piksela i 16-bitnim prikazom boja
  (preporučuje se monitor rezolucije 1280 x 1024 sa 32-bitnim prikazom boja)
  Microsoft DirectX 9.0c ili noviji

Bežično

 • Bežično

  MobileLink, Remote Viewfinder, Auto Backup, Email, SNS & Cloud, AllShare Play, AutoShare, Wi-Fi Direct, S/W Upgrade Notifier

Podrška

Korisničko uputstvo

9.69 MB, pdf, SRPSKI

2014.12.01

Ostali priručnici (2)

Firmver (1)

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING