/

NX1000 (20-50 mm)

NX1000

NX1000 (20-50 mm) Spoljašnost NX1000 modela je impresivna.
Moderno i uglađeno kućište dodaje još jedan sloj elegancije i prefinjenosti na nešto što je obično vise funkcionalno nego lepo.

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

Zatvori iskačući prozorčić

NX1000 (20-50 mm)

Funkcije

 • Predstavljamo Samsung SMART CAMERA NX1000 od 20.3 megapiksela sa ugrađenom Wi-Fi vezom

Stvarnost nikad nije izgledala tako realno

20.3MP APS-C senzor Prilagođen za NX sistem, najnoviji, profesionalni, 20.3MP APS-C CMOS senzor pravi slike koje pariraju svakom vrhunskom DSLR-u. Svaki pojedinačni piksel ima veliko senzorno područje i prima više svetlosti, što garantuje manji nivo šuma, visok opseg dinamike i preciznu diferencijaciju boja. Veća osetljivost vam omogućava snimanje pri slaboj osvetljenosti, bez zamućenja i šuma. Novi sensor obezbeđuje i Full HD video.

Otkrijte istinsku lepotu HD video zapisa

1080P Full HD stereo snimanje filmova Konstruisan sa 1080 30P Full HD mogućnostima za snimanje filmova, NX1000 pretvara snimanje video zapisa u umetničku formu. Odaberite neki od mnogobrojnih uglova prikaza i zumirajte uz samopouzdanje. CMOS sensor slike bez ogledala obezbeđuje precizan auto-fokus, čak i dok snimate. A radi pravog filmskog iskustva, fotoaparat je opremljen objektivom od 18-200mm isključivo za Full HD video zapise.

Jednostavan način za prelazak u profesionalce

Smart Auto 2.0 Smart Auto 2.0 na fotoaparatu NX1000 automatski analizira okruženje u kom se snima i bira odgovarajući režim scene za najbolje moguće rezultate. Smart Auto 2.0 analizira ključne elemente u kompozicije i automatski prilagođava 16 režima fotografisanja i 4 filmska režima kako bi napravio najbolji snimak.

Fotoaparat koji je brz na okidaču

Snimanje velikom brzinom Mogućnost snimanja velikom brzinom koju ima NX1000 omogućava vam da uhvatite trenutke i subjekte koji se brzo kreću bez obaveznog zasebnog senzorskog modula. NX System sadrži izuzetno brz Auto Focus koj parira gotovo svakoj sistemskoj kameri. Njegov potpuno novi, napredni algoritam obezbeđuje brži i precizniji auto-fokus. NX1000 može da snima 8 kadrova u sekundi za bolje neprekidno snimanje.

Lagan je kao pero, a ipak moćan na dodir

Jednostavan dizajn uz emotivni pristup Izuzetno je lak za prenošenje i predstavlja savršenog pratioca na putovanjima.Lagano telo takođe olakšava snimanje fotografija ili video zapisa u dužim vremenskim periodima. Spoljašnjost fotoaparata NX1000 je podjednako impresivna. Moderno i dopadljivo telo dodaje još jedan sloj elegancije i prefinjenosti nečemu što je obično pre funkcionalno nego lepo. Telo fotoaparata NX1000 je i dostupno u tri različite boje, dok objektivi postoje u dve boje. Štaviše, interfejs jednostavan za upotrebu čini korišćenje NX1000 čistim zadovoljstvom.

Veliki opseg ISO osetljivosti za savršenu ekspoziciju

Veliki opseg ISO osetljivosti (12800, 7 koraka) Veliki opseg ISO osetljivosti svako svetlo čini savršenim. Mogućnost snimanja uz ISO 12800 pri normalnom podešavanju označava da i pri slabom svetlu dobijate bogat tonalitet i realistične boje. Takođe snimate jasne, oštre slike subjekata koji se brzo kreću.

Bežično deljenje jednim dodirom

Wi-Fi (Smart link) Zaboravite na kablove. Uz Wi-Fi povezivanje možete podeliti vaše specijalne trenutke sa prijateljima i porodicom – čak i kada ste u pokretu. Wi-Fi omogućava fotoaparatu NX1000 da učitava fotografije na društvene mreže kao što su Facebook i Twitter ili da emailom šalje fotografije direktno sa fotoaparata na PC ili čak na Smart telefon ili tablet računar. Uz namensku prečicu Smart Link možete lako deliti i čuvati fotografije koje ste upravo napravili fotoaparatom putem kompatibilnog Smart telefona. Koristeći moć vašeg Smart telefona možete kreirati bežičnu mrežu sa vašim fotoaparatom i deliti slike pritiskom na dugme.

I-Function 2.0

Sistem i-Function 2.0 olakšava prilagođavanje ključnih podešavanja kamere pritiskom na jedno dugme, kao i prsten sa vrednostima na objektivu, umesto na kućištu. Dizajniran i za početnike i za profesionalce, i-Function 2.0 vam omogućava da brzo odaberete podešavanje koje najbolje odgovara trenutku – i vašoj stručnosti.

Smart filter i boja koja se bira

Opcije Smart Filter 2.0 olakšavaju kreiranje specijalnih raspoloženja. Odaberite efekat objektiva Tilt & Shift za minijaturni izgled, Vignetting Effect za izražajne kontraste, Half-Tone Dot za izgled kao u stripu i još mnogo toga. Uz funkciju boje koja se bira, možete i da odaberete i boje koje želite da naglasite.

Panorama, 3D Panorama

Snimite prolaznu lepotu prirodnog okruženja ili grandioznost beskonačnog neba. Mogućnosti panoramskog snimanja modelom NX1000 omogućuju vam da uhvatite svaki detalj na horizontu pritiskom na dugme. Možete da kreirate i 3D panoramske fotografije i zadivite prijatelje tako što ćete ih prikazati na HDTV-u spremnom za 3D.

LCD ekran

LCD ekran od 3 inča na zadnjoj strani NX1000 modela obezbeđuje savršen način pregledanja fotografja, bez odsjaja. Široki i svetao ekran reprodukuje slike tako da se vide onako kako stvarno izgledaju– čak i pod direktnim sunčevim svetlom.


HDMI

HDMI

Za povezivanje fotoaparata / kamere direktno sa TV-om, računarom ili DVD plejerom dovoljan vam je samo jedan HDMI kabal. Pravljenje video snimaka profesionalnog kvaliteta sa fotoaparatom / kamerom je podjednako lako kao i njihovo deljenje.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EV-NX1000DJPME

Senzor slike

 • Tip senzora

  CMOS

 • Veličina senzora

  23,5 x 15,7 mm

 • Efektivni pikseli

  Približno 20,3 megapiksela

 • Ukupan broj piksela

  Približno 21,6 megapiksela

 • Color Filter

  RGB primarni filter boja Filter RGB primarnih boja

Objektiv

 • Nosač

  Samsung NX

 • Upotrebljivi objektiv

  Samsung objektivi

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

i-Function

 • i-Function

  I-Scene (zavisno od objektiva), Smart Filter (Vignetting, Minature, Fish-Eye, Sketch, Defog, Vinjetiranje, minijatura, riblje oko, skica, odmagljivanje,Halftone Dot), i-Zoom (x1.2, 1.4, 1.7, 2.0)

Stabilizacija slike

 • Tip

  Lens Shift (pomeranje objektiva) (zavisno od objektiva)

 • Režim

  OIS režim1 / režim2 / ISKLJ.

Distortion Correct

 • Režim

  LDC Uklj. / Isklj. (zavisno od objektiva)

Redukcija prašine

 • Tip

  Super Sonic Drive

Ekran

 • Tip

  TFT-LCD

 • Veličina

  3"

 • Rezolucija

  VGA ( 640 x 480 ) 921 k tačaka

 • Vidno polje

  Pribl.100%

 • User Display

  Mreža (4 tipa), Histogram, Ikonice: Uklj. / Isklj., Skala razdaljine: ft / m / Isklj., elektronski nivo

Fokusiranje

 • Tip

  Contrast AF

 • Režim

  Jedan AF, Neprekidni AF, MF

 • Focusing point

  Izbor: 1 tačka (besplatan izbor), Multi: Normal 15 tačaka / zatvori do 35 tačaka, Face Detection: 10 lica (Maks.)

 • Lampa auto fokusa

  Da

Brzina okidača

 • Tip

  Elektronski upravljan vertikalni zatvarač u žižnoj ravni Elektronski kontrolisan zatvarač sa vertikalnim pomeranjem ispred fokusne ravni

 • Brzina

  Automatski: Ručno: 1/4.000 sek. 1/4.000 sek. (1/3 EV korak), Bulb (ograničeno vreme: 4 min)

Ekspozicija

 • Merni sistem

  TTL 221 (17 x 13) blok segment, merenje: Višestruko, u centru, u tački, opseg merenja: EV 0-18 (ISO 100 · 30 mm, F2)

 • Kompenzacija

  ±3 EV (1 / 3 EV korak)

 • AE zaključavanje

  CUSTOM taster je primenjiv

 • U skladu sa ISO standardom

  Auto, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 12800 (1 ili 1/ 3 EV korak)

Drive Mode

 • Režim

  Single, Continuous, Burst (samo veličina 5 M), Self-timer, Bracket (AE / WB / PW) Jednostruko, kontinualno, rafalno (samo, u veličini od 5 M), auto-tajmer, Držač (AE / WB / PW)

 • Kontinualno

  JPEG: Visoko (8 f/s) do 11 snimaka, Nisko (3 f/s) do 15 snimaka može se izabrati, iskaču: 10, 15, 30 fps može se izabrati, 30 snimaka 1 otpuštanjem,
  RAW: Visoko (8 f/s), Nisko (3 f/s) može se izabrati do 8 snimaka
  JPEG: Visok (8 fps) do 11 snimaka, Nizak (3 fps) do 15 snimaka koji se mogu birati Rafalno: 10, 15, 30 fps koji se mogu birati, 30 snimaka jednim okidanjem
  RAW: Visok (8 fps), Nizak (3 fps), odabir do 8 snimaka

 • Bracket

  Auto Exposure Bracket (± 3 EV), WB, PW Držač za Auto ekspoziciju (+ - 3 EV), WB, PW

 • Automatski tajmer

  2 - 30 sek. (1 sek. korak)

 • Daljinski upravljač

  SR2NX02 (opcionalno)

Blic

 • Tip

  Samo spoljni blic (u paketu sa SEF8A) Samo eksterni blic (povezan sa SEF8A)

 • Režim

  Smart Flash, Auto, Auto+Red-eye reduction, Fill-in, Fill-in+Red-eye reduction, 1st Curtain, 2nd Curtain, Off Smart blic, Auto, Auto+Redukcija crvenih očiju, Dopuna, Dopuna + Redukcija crvenih očiju, prva zavesica, druga zavesica, Off

 • Broj vodiča

  8 (pri ISO 100) (SEF8A)

 • Pokrivenost vidnog ugla

  28 mm širokougaoni (ekvivalentno sa 35 mm) (SEF8A)

 • Brzina sinhronizacije

  Manje od 1/180 sek.

 • Flash Compensation

  - 2 - + 2 EV (0,5 EV korak)

 • Internal Flash

  Ne

 • Spoljna fleš memorija

  Samsung spolni eksterni blic je dostupan

 • Synchro (Flash attachment)

  Hot Shoe

Balans bele boje

 • Režim

  Auto, Daylight, Cloudy, Fluorescent (W, N, D), Tungsten, Flash, Custom, K (ručno) Auto, Dnevno svetlo, Oblačno, Fluorescentno (W, N, D), Neonsko, Blic, Custom, K (Manuelno)

 • Micro Adjustment

  Svakih 7 koraka u Amber / Blue / Green / Magenta osi svaki po 7 koraka u Čilibar / Plavoj / Zelenoj / Magenta osi

Dynamic Range Expansion

 • Dynamic Range Expansion

  ISKLJ. / Smart Range

Foto čarobnjak

 • Režim

  Standard, Vivid, Portrait, Landscape, Forest, Retro, Cool, Calm, Classic, Custom (1 ~ 3) Standard, Žive boje, Portret, Pejzaž, Šuma, Retro, Cool, Calm, Classic, Custom (1 - 3)

 • Parameter

  Contrast, Sharpness, Saturation, Color Kontrast, oštrina, zasićenost, Boja

Slikanje

 • Režim

  SmartAuto (2.0), Program, Aperture Priority, Shutter Priority, Manual, Lens Priority, Magic, Scene, Movie, Wi-Fi SmartAuto (2.0), Program, Prioritet blende, prioritet zatvarača, Manuelno, Prioritet objektiva, Magic Scene, Film, Wi-Fi)

 • Scene Mode

  Panorama (Live, 3D), Beauty shot, Night, Landscape, Portrait, Children, Sports, Close-Up, Text, Sunset, Dawn, Backlight, Fireworks, Beach & Snow, 3D Photo Panorama (Live, 3D), Beauty shot, Noć, Pejzaž, Portret, Deca, Sport, Krupni plan, Tekst, Suton, Zora, Pozadinsko svetljenje, Vatromet, Plaža i sneg, 3D foto

 • Veličina slike

  JPEG (3:2): 20 M (5472 x 3648),
  10,1 M (3888 x 2592),
  5,9 M (2976 x 1984),
  2 M (1728 x 1152),
  5 M (2736 x 1824): Samo Burst režim,
  JPEG (16:9): 16,9 M (5472 x 3080),
  7,8 M (3712 x 2088),
  4,9 M (2944 x 1656),
  2,1 M (1920 x 1080) ,
  JPEG (1:1): 13,3 M (3648 x 3648),
  7 M (2640 x 2640),
  4 M (2000 x 2000),
  1,1 M (1024 x 1024),
  RAW: 20 M (5472 x 3648)

 • Kvalitet

  Super fine, Fine, Normal Odličan, Dobar, Normalan

 • RAW Format

  SRW

 • Color Space

  SRGB, Adobe RGB

 • Smart filter

  Vignetting, Miniature, Fish-Eye, Sketch, De-fog, Halftone Dots, Soft Focus, Old Film1, Old Film2, Negative, Selective Color (režimi sa 4 boje) Vinjetiranje, minijatura, riblje oko, skica, odmagljivanje, Halftone Dots, Meki fokus, Stari film1, Stari film2, Negativ, Selektivna boja (4 režima boja)

 • Magic Frame

  Old Album, Old Film, Wave, Full Moon, Old Record, Magazine, Sunny Day, Classic TV, Wall Art, Holiday, Billboard 1, Billboard 2, Newspaper Stari album, Stari film, Talasi, Pun mesec, Stara ploča, Magazin, Sunčani dan, Klasičan TV, Zidna umetnost, Odmor, Bilbord 1, Bilbord 2, Novine

Reprodukovanje slika

 • Tip

  Jedna slika, Umanjene slike (3 / 15 / 40 slika), Prezentacija, Film

 • Smart filter

  Miniature, Soft Focus, Old Film1, Old Film2,, Halftone Dots, Sketch, Fish-Eye, De-fog Negative Minijatura, Meki fokus, Stari film1, Stari film2, Halftona dots, Skica, Riblje oko, odmagljivanje, Negativ

 • Uređivanje

  Smart Filter, Red-eye fix, Backlight, Resize, Rotate, Face Retouch, Brightness, Contrast, Vignetting Smart Filter, popravljanje crvenih očiju, pozadinsko osvetljenje, promena veličine, rotiranje, retuširanje lica, svetlina, kontrast, vinjetiranje

Video zapis

 • Format

  MP4 (H.264)

 • Compression

  Film: H.264 / Zvuk: AAC

 • Režim

  Program, Aperture Priority, Shutter Priority, Manual

 • Snimanje

  Sa zvukom ili bez zvuka (bira korisnik, vreme snimanje: 25 minuta)

 • Brzina slike

  30 sl/s, 24 sl/s (samo 1920 x 810)

 • Veličina slike

  1920 x 1080, 1920 x 810, 1280 x 720, 640 x 480, 320 x 240 za deljenje (podrazumevano: 1920 x 1080)

 • Uređivanje filma

  Snimanje fotografija, Skraćivanje vremena

 • Zvuk

  Stereo

 • Smart filter

  Vignetting, Miniature, Fish-Eye, Sketch, De-fog, Halftone Dots, Soft Focus, Old Film1, Old Film2, Negative

 • Multi-Motion Recording

  x0,25 (samo 640, 320), x0,5 (samo 1280, 640, 320), x5, x10, x20

 • Kvalitet

  High Quality, Normal Visok kvalitet, Normalan

Skladištenje

 • Medijumi

  SD, SDHC, SDXC (garantovano do 128 GB)

 • Format datoteke

  RAW (SRW), JPEG (EXIF 2.21), DCF, DPOF 1.1, PictBridge 1.0

 • Capacity (2GB)

  20 M: RAW 53,
  20M (3:2): Super fino 186, fino 364, normalno 535,
  10,1M (3:2): Super fino 378, fino 724, normalno 1043,
  5,9 M (3:2): Super fino 626, fino 1168, normalno 1642,
  2 M (3:2): Super fino 1627, fino 2742, normalno 3553,
  Burst (5 M): Super fino 731, fino 1349, normalno 1878,
  16,9 M (16:9): Super fino 230, fino 448, normalno 655,
  7,8 M (16:9): Super fino 485, fino 919, normalno 1310,
  4,9 M (16:9): Super fino 747, fino 1376, normalno 1912,
  2,1 M (16:9): Super fino 1573, fino 2666, normalno 3468,
  13,3 M (1:1): Super fino 289, fino 560, normalno 814,
  7 M (1:1): Super fino 536, fino 1010, normalno 1432,
  4 M (1:1): Super fino 893, fino 1621, normalno 2224,
  1,1 M (1:1): Super Fine 2645, Fine 4057, Normal 4936, film: 1920 x 1080
  30p: Visoki kvalitet 17 m 45 s, Normalan 22 m 09 s, 1920 x 810
  24p: Visoki kvalitet 74 m 08 s, Normalan 91 m 51 s, 1280 x 720
  30p: Visoki kvalitet 29 m 26 s, Normalan 36 m 41 s, 640 x 480
  30p: Visoki kvalitet 74 m 08 s, Normalan 91 m 51 s, 320 x 240
  30p: Visoki kvalitet 238 m 30 s, Normalan 289 m 55 s

Languages

 • Languages

  17 jezika (korejski, engleski, danski, nemački, holandski, švedski, španski, italijanski, češki, francuski, portugalski, poljski, finski, ruski, morveški, uprošćen/klasičan kineski) norveški, pojednostavljeni / tradicionalni kineski)

Sistem direktne štampe

 • PictBridge

  Da

GPS

 • Tip

  Geografsko označavanje sa opcionim GPS modulom (WGS84)

 • Funkcija

  Naziv lokacije (OSD) (samo engleski i korejski) Google Map Link (sa Intelli-Studio)

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak

  USB 2.0 (HI-SPEED) (mikro USB priključak)

 • Video izlaz

  NTSC, PAL (po izboru korisnika) HDMI 1.4a: (1080i, 720P, 576P / 480P)

 • External Release

  Da

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip

  BP1030 (1.030 mAh)

 • Baterija

  160 min / 320 snimaka (CIPA Standard)

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)

  114 x 62,5 x 37,5 mm (ne računajući ispupčenje)

 • Težina

  222 g (bez baterije i memorijske kartice)

 • Radna temperatura

  0 - 40°C

 • Vlažnost pri radu

  5 ~ 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar

  Intelli-studio 3.0, Samsung RAW Converter 4, Adobe Reader

 • Kompatibilni operativni sistem

  Windows XP SP2 / Vista / Windows 7

Bežično

 • Bežično

  IEEE 802.11n podrška (Smartphone-Link Button Support), Mobile Link, Udaljeno tražilo, Deljenje na društvenim mrežama, E-pošta, Oblak (SkyDrive), Autom. kopiranje, TV Link, Wi-Fi Direct

System Requirement

 • Windows
  Opšte

  PC sa procesorom boljim od Intel Pentium III 500 MHz (preporučuje se Intel Pentium 800 MHz ili noviji),
  Minimum 256 MB RAM-a (preporučuje se 512 MB ili više),
  250 MB dostupnog prostora na hard disku (preporučuje se 1 GB ili više),
  USB port, CD-ROM drajv, 1024 x 768 piksela,
  16-bitni ekran u boji na kompatibilnom monitoru (preporučuje se 24-bitni ekran u boji),
  Microsoft Direct X 9.0c ili noviji

  Intelli-Studio 3.0

  Intel Core 2 Duo 1,66 GHz ili noviji / AMD AthlonTM X2 Dual-Core 2.2 GHz ili noviji, Minimum 512 MB RAM-a (preporučuje se 1 GB ili više), 250 MB dostupnog prostora na hard disku (preporučuje se 1 GB ili više), 1024 x 768 piksela, 16-bitni ekran u boji na kompatibilnom monitoru (preporučuje se 1280 x 1024 piksela, 32-bitni ekran u boji), USB 2.0, Microsoft DirectX 9.0c ili noviji, nVIDIA Geforce 7600GT ili noviji / ATI X1600 serije ili novije

  Samsung RAW Converter 4

  Intel Pentium, AMD Athlon Processor (preporučuje se Intel Pentium 4, AMD Athlon XP ili noviji),
  preporučuje se 1 GB ili više RAM-a,
  Minimum 100 MB dostupnog prostora na hard disku,
  1024 x 768 piksela, Full Color (24-bitni ili noviji) ekran u boji na kompatibilnom monitoru

 • Macintosh
  Opšte

  Power Mac G3 ili noviji, Mac OS 10,4 ili noviji,
  najmanje 256 MB RAM memorije (preporučuje se 512 MB ili više),
  najmanje 110 MB dostupnog prostora na čvrstom disku,
  USB priključak,
  CD-ROM uređaj

  Samsung RAW Converter 4

  Mac OS X v10.6 / v10.5 / v10.4, Power PC / zasnovano na Intel procesoru ili kompatibilnom računaru (preporučuje se Core 2 Quad ili noviji),
  preporučuje se 1 GB ili više RAM memorije,
  najmanje 100 MB dostupnog prostora na hard disku,
  1024 x 768 piksela, 24-bitni ekran u boji na kompatibilnom monitoru

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING