/

SMART CAMERA NX110

NX210

NX210 Fotoaparat

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

SMART CAMERA NX110

Funkcije

 • Dizajnirano za vaše ruke. Napravljeno za vaše oči

Stvarnost nikad nije izgledala tako realno

Stvarnost nikad nije izgledala tako realno
20,3 MP APS-C senzor Prilagođen za NX sistem, najnoviji, profesionalni, 20,3 MP APS-C CMOS senzor pravi slike koje pariraju svakom vrhunskom DSLR-u. Svaki pojedinačni piksel ima veliko senzorno područje i prima više svetlosti, što garantuje manji nivo šuma, visok opseg dinamike i preciznu diferencijaciju boja. Veća osetljivost vam omogućava snimanje pri slaboj osvetljenosti, bez zamućenja i šuma. Novi sensor obezbeđuje i Full HD video.

Jednostavno momentalno deljenje i čuvanje

Jednostavno momentalno deljenje i čuvanje
Wi-Fi veza Wi-Fi veza NX210 uređaja vam dopušta da povezujete svoj digitalni fotoaparat sa bežičnom mrežom. Sačuvajte fotografije i video snimke direktno na računar ili uslugu sistema Cloud dok snimate, šaljete ih elektronskom poštom ili otpremate pravo na Facebook ili YouTube. Nikad više nećete morati da brinete da ćete izgubiti savršeni snimak, da će vam ponestati prostora za skladištenje ili da li imate pravi kabl sa sobom. Da biste saznali više o Wi-Fi vezi, kliknite ovde

Otkrijte istinsku lepotu HD video zapisa

Otkrijte istinsku lepotu HD video zapisa
1080p Full HD stereo snimanje filmova Konstruisan sa 1080 30p Full HD mogućnostima za snimanje filmova, NX210 pretvara snimanje video zapisa u umetničku formu.. Odaberite neki od mnogobrojnih uglova prikaza i zumirajte uz samopouzdanje. CMOS sensor slike bez ogledala obezbeđuje precizan auto-fokus, čak i dok snimate. A radi pravog filmskog iskustva, fotoaparat je opremljen objektivom od 18 - 200 mm isključivo za Full HD video zapise.

Veliki opseg ISO osetljivosti za savršenu ekspoziciju

Veliki opseg ISO osetljivosti za savršenu ekspoziciju
Veliki opseg ISO osetljivosti (12.800, 7 koraka) Pogrešna ekspozicija može da uništi čak i najpažljivije kadriranu sliku. Senzor snimanja NX System uređaja pruža širok opseg ISO osetljivosti do 12.800 pri normalnim postavkama. Čak i na zatvorenom ili noću, možete stvarati slike uz minimalni šum, bogat tonalitet i verne boje—bez blica. Takođe ćete snimati jasne, oštre slike subjekata koji se brzo kreću.
Performanse slike koje se mogu meriti s dizajnom uređaja

Performanse slike koje se mogu meriti s dizajnom uređaja

Prvoklasni metalni dizajn NX210 pakuje svu snagu prvoklasnog digitalnog fotoaparata u elegantan i kompaktan dizajn. Njegova ergonomska spoljašnjost savršeno staje u vašu ruku, dok vrhunski dizajn odaje čvrst utisak i izgleda isto toliko snažno. NX System je svoj šarmantni izgled dobio kroz savršenu kombinaciju modernog metalik stajlinga i klasičnih svedenih linija. U unutrašnjosti, veliki CMOS senzor zamenjuje sva ogledala manjeg kućišta kamere. Zbog laganog kućišta, on je prenosiviji i olakšava snimanje u mnogim uglovima i položajima, čineći ga vrhunskim fotoaparatom profesionalne klase koji možete da nosite u džepu.

Preuzmite punu kontrolu nad svojim slikama

Preuzmite punu kontrolu nad svojim slikama
i-Function 2.0 Više nema petljanja oko pronalaženja pravih dugmića dok pokušavate da snimite prolazni trenutak. Pomoću opcije i-Function 2.0, možete podešavati ključne postavke korišćenjem prstena za fokus direktno na objektivu. Bez obzira da li ste novajlija ili iskusni profesionalac, možete brzo da izaberete savršenu postavku za vaš snimak.
Fotoaparat koji je brz na okidaču

Fotoaparat koji je brz na okidaču

Snimanje velikom brzinom NX210 poseduje mogućnosti super brzog snimanja velike brzine koje daju jednostavan, ali sofisticirani način slikanja fotografija u potpunom fokusu. Ultra brz Auto Focus (AF) koji parira gotovo svakoj sistemskoj kameri i predstavlja ključnu komponentu sistema. Rezultat je brz i precizan AF sistem koji snima životne prolazne trenutke. A sa brzinom sekvenci od 8 kadrova u sekundi, savršeno jasno snimanje predmeta koji se brzo kreću više ne predstavlja izazov.
Smart filter 2.0 i boja koja se bira

Smart filter 2.0 i boja koja se bira

Opcije Smart Filter 2.0 olakšavaju kreiranje specijalnih raspoloženja. Odaberite efekat objektiva Tilt & Shift za minijaturni izgled, Vignetting Effect za izražajne kontraste, Half-Tone Dot za izglede kao u stripu i još mnogo toga. Uz funkciju boje koja se bira, možete i da odaberete boje koje želite da naglasite.
AMOLED ekran

AMOLED ekran

NX210 je napravljen sa VGA AMOLED ekranom od 3”, omogućavajući vam da jednostavno pregledate sliku koji ste slikali, čak i na direktnom suncu. A pošto ekran poseduje poslednju AMOLED tehnologiju, mnogo je tanji od konvencionalnog TFT-LCD ekrana, tako da je lakši i kompaktniji.
Panorama, 3D Panorama

Panorama, 3D Panorama

Snimite prolaznu lepotu prirodnog okruženja ili grandioznost beskonačnog neba. Mogućnosti panoramskog snimanja modelom NX210 omogućava vam da uhvatite svaki detalj na horizontu pritiskom na dugme. Možete da kreirate i 3D panoramske fotografije i zadivite prijatelje tako što ćete ih prikazati na HDTV-u spremnom za 3D.
Smart Panel

Smart Panel

Intuitivan Smart Panel korisnički interfejs donosi sve postavke koje su vam potrebne na dohvat ruke. Čak su i ključne funkcije brzo dostupne, zahvaljujući ikonama na ekranu i jasno objašnjenim stavkama menija. To znači brže podešavanje tako da nećete propustiti savršeni snimak.

HDMI

HDMI

Za povezivanje fotoaparata / kamere direktno sa TV-om, računarom ili DVD plejerom dovoljan vam je samo jedan HDMI kabal. Pravljenje video snimaka profesionalnog kvaliteta sa fotoaparatom / kamerom je podjednako lako kao i njihovo deljenje.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije EV-NX210ZDSTME

Senzor slike

 • Tip senzora
  CMOS
 • Veličina senzora
  23,5 x 15,7 mm
 • Efektivni pikseli
  Pribl. 20,3 MP
 • Ukupan broj piksela
  Pribl. 21,6 MP
 • Color Filter
  RGB primarni filter boja Filter RGB primarnih boja

Objektiv

 • Nosač
  Samsung NX
 • Upotrebljivi objektiv
  Samsung objektivi

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

i-Function

 • i-Function
  I-Effect: i-Scene (zavisno od objektiva), Smart Filter (ukrasi vinjetom, minijatura, riblje oko, skica, odmagljivanje, tačka polutona)
  i-Zoom: (x1,2, 1,4, 1,7, 2)

Stabilizacija slike

 • Tip
  Lens Shift (pomeranje objektiva) (zavisno od objektiva)
 • Režim
  OIS režim1 / režim2 / ISKLJ.

Distortion Correct

 • Režim
  LDC Uklj. / Isklj. (zavisno od objektiva)

Redukcija prašine

 • Tip
  Super Sonic Drive

Ekran

 • Tip
  AMOLED
 • Veličina
  3"
 • Rezolucija
  VGA (640 x 480) 614k tačaka (PenTile)
 • Vidno polje
  Pribl.100%
 • User Display
  Mreža (4 tipa), Histogram, Ikonice: Uklj. / Isklj., Skala razdaljine : ft / m / Isklj., elektronski nivo

Fokusiranje

 • Tip
  Contrast AF
 • Režim
  Pojedinačni AF, Kontinuirani AF, MF
 • Focusing point
  Izbor: 1 tačka (Slobodan izbor)
  Više: Normalno 15 tačaka, Krupni plan 35 tačaka
  Prepoznavanje lica: Maks. 10 lica
 • Lampa auto fokusa
  Da

Brzina okidača

 • Tip
  Elektronski upravljan vertikalni zatvarač u žižnoj ravni Elektronski kontrolisan zatvarač sa vertikalnim pomeranjem ispred fokusne ravni
 • Brzina
  Automatski: 1/4.000 sek. ~ 30 sek.
  Ručno: 1/4.000 sek. ~ 30 sek. (1/3 EV korak)
  Sijalica (granično vreme: 4 min )

Ekspozicija

 • Merni sistem
  TTL 221 (17 x 13) blok segment
  Merenje: Višestruko, u centru, u tački
  Opseg merenja: EV 0 - 18 (ISO 100 · 30 mm, F2)
 • Kompenzacija
  ±3 EV (1/3 EV korak)
 • AE zaključavanje
  CUSTOM taster je primenjiv
 • U skladu sa ISO standardom
  Auto, 100, 200, 400, 800, 1.600, 3.200, 6.400, 12.800 (1 ili 1/3 EV korak)

Drive Mode

 • Režim
  Single, Continuous, Burst (samo veličina 5 M), Self-timer, Bracket (AE / WB / PW) Jednostruko, kontinualno, rafalno (samo, u veličini od 5 M), auto-tajmer, Držač (AE / WB / PW)
 • Kontinualno
  JPEG: Visoko (8 kadrova / sek.) do 11 snimaka, Nisko (3 kadrova / sek.) do 15 snimaka se može izabrati
  Naglo: može se izabrdati 10, 15, 30 kadrova / sek., 30 snimaka 1 otpuštanjem
  RAW: Visoko (8 f / s), Nisko (3 f / s) može se izabrati do 8 snimaka JPEG: Visok (8 fps) do 11 snimaka, Nizak (3 fps) do 15 snimaka koji se mogu birati
  Rafalno: 10, 15, 30 fps koji se mogu birati, 30 snimaka jednim okidanjem
  RAW: Visok (8 fps), Nizak (3 fps), odabir do 8 snimaka
 • Bracket
  Auto Exposure Bracket (±3 EV), WB, PW Držač za Auto ekspoziciju (+-3 EV), WB, PW
 • Automatski tajmer
  2 - 30 sek. (1 sek. korak)
 • Daljinski upravljač
  Kablovska: SR2NX02 (opcionalno)

Blic

 • Tip
  Samo spoljni blic (u paketu sa SEF8A) Samo eksterni blic (povezan sa SEF8A)
 • Režim
  Smart Flash, Auto, Auto+Red-eye reduction, Fill-in, Fill-in+Red-eye reduction, 1st Curtain, 2nd Curtain, Off Smart blic, Auto, Auto+Redukcija crvenih očiju,
  Dopuna, Dopuna + Redukcija crvenih očiju, prva zavesica, druga zavesica, Off
 • Broj vodiča
  8 (pri ISO 100) (SEF8A)
 • Pokrivenost vidnog ugla
  28 mm širokougaoni (ekvivalentno sa 35 mm) (SEF8A)
 • Brzina sinhronizacije
  Manje od 1/180 sek.
 • Flash Compensation
  -2 - +2 EV (1/2 EV korak)
 • Spoljna fleš memorija
  Samsung spoljni eksterni blic dostupan (SEF42A, SEF220A: Opcionalno)
 • Synchro (Flash attachment)
  Hot Shoe

Balans bele boje

 • Režim
  Auto, Daylight, Cloudy, Fluorescent (W, N, D), Tungsten, Flash, Custom, K (ručno) Auto, Dnevno svetlo, Oblačno, Fluorescentno (W, N, D), Neonsko, Blic, Custom, K (Manuelno)
 • Micro Adjustment
  Svakih 7 koraka u Amber / Blue / Green / Magenta osi svaki po 7 koraka u Čilibar / Plavoj / Zelenoj / Magenta osi

Dynamic Range Expansion

 • Dynamic Range Expansion
  ISKLJ. / Smart Range

Foto čarobnjak

 • Režim
  Standard, Vivid, Portrait, Landscape, Forest, Retro, Cool, Calm, Classic, Custom (1 ~ 3) Standard, Žive boje, Portret, Pejzaž, Šuma, Retro, Cool, Calm, Classic, Custom (1 - 3)
 • Parameter
  Contrast, Sharpness, Saturation, Color Kontrast, oštrina, zasićenost, Boja

Slikanje

 • Režim
  SmartAuto (2.0), Program, Aperture Priority, Shutter Priority, Manual, Lens Priority, Magic, Scene, Movie, Wi-Fi SmartAuto (2.0), Program, Prioritet blende, prioritet zatvarača, Manuelno, Prioritet objektiva, Magic Scene, Film, Wi-Fi)
 • Scene Mode
  Panorama (uživo, 3D), lep snimak, noć, pejzaž, portret, deca, sport, izbliza, tekst, sumrak, svitanje, pozadinsko osvetljenje, vatromet, plaža & sneg, 3D fotografija
 • Sound Picture
  Samo JPEG
  Vreme snimanja zvuka (pre i posle snimanja svakih 5 sek. ili 10 sek.)
 • Veličina slike
  JPEG (3:2) : 20 M (5472 x 3648), 10,1 M (3888 x 2592), 5,9 M (2976 x 1984), 2 M (1728 x 1152), 5 M (2736 x 1824): Samo Burst (nagli) režim
  JPEG (16:9): 16,9 M (5472 x 3080), 7,8 M (3712 x 2088), 4,9 M (2944 x 1656), 2,1 M (1920 x 1080)
  JPEG (1:1): 13,3 M (3648 x 3648), 7 M (2640 x 2640), 4 M (2000 x 2000), 1,1 M (1024 x 1024)
  RAW: 20 M (5472 x 3648)
 • Kvalitet
  Super fine , Fine, Normal Odličan, Dobar, Normalan
 • RAW Format
  SRW
 • Color Space
  sRGB, Adobe RGB
 • Smart filter
  Filter za vinjetiranje, minijatura, riblje oko, skica, odmagljivanje, tačke polutonova, mekani fokus, stari film1, stari film 2, negativ
  Stari film 1, stari film 2, negativ, boja koja se bira (4 režima boja)
 • Magic Frame
  Stari album, stari film, talas, pun mesec, stara ploča, magazin, sunčani dan, klasičan TV, zidna umetnost, odmor, bilbord 1, bilbord 2, novine

Reprodukovanje slika

 • Tip
  Jedna slika, umanjene slike (3/15/40 slika), prezentacija, film
 • Smart filter
  Minijatura, blagi fokus, stari film 1, stari film 2, tačke polutonova, skica, riblje oko, odmagljivanje, negativ

  JPEG (3:2): 5,9 M (2976 x 1984), 5 M (2736 x 1824), 2 M (1728 x 1152)
  JPEG (16:9): 6,2 M (3328 x 1872), 4,9 M (2944 x 1656), 2,1 M (1920 x 1080)
  JPEG (1:1): 6 M (2448 x 2448), 4 M (2000 x 2000), 1,1 M (1024 x 1024)
 • Uređivanje
  Pametni Smart filter, popravljanje efekta crvenih očiju, pozadinsko svetlo, promena veličine, rotacija, returširanje lica, svetlina, kontrast, vinjetiranje

Video zapis

 • Format
  MP4 (H.264)
 • Compression
  Film: H.264 , Zvuk: AAC
 • Režim
  Program, prioritet objektiva, prioritet blende, ručno
 • Snimanje
  Sa zvukom ili bez zvuka
  (po izboru korisnika, vreme snimanja: 25 minuta)
 • Brzina slike
  30 sl/s, 24 sl/s (samo 1920 x 810)
 • Veličina slike
  1920 x 1080, 1920 x 810, 1280 x 720, 640 x 480, 320 x 240 za deljenje (podrazumevano: 1920 x 1080)
 • Uređivanje filma
  Snimanje fotografija, Isecanje vremena
 • Zvuk
  Stereo zvuk
 • Smart filter
  Filter za vinjetiranje, minijatura, riblje oko, skica, odmagljivanje, tačke polutonova, blagi fokus, stari film1, stari film 2, negativ
  stari film 1, stari film 2, negativ
 • Multi-Motion Recording
  X0,25 (samo 640, 320), x0,5 (samo 1280, 640, 320), x5, x10, x20
 • Kvalitet
  Visok kvalitet, normalno

Skladištenje

 • Medijumi
  SD, SDHC, SDXC (SDXC garantovano do 128 GB)
 • Format datoteke
  RAW (SRW), JPEG (EXIF 2.21), DCF, DPOF 1.1, PictBridge 1.0
 • Capacity (2GB)
  20 M: RAW 53
  20 M (3:2): Veoma visok 186, Visok 364, Običan 535
  10,1 M (3:2): Veoma visok 378, Visok 724, Običan 1043
  5,9 M (3:2): Veoma visok 626, Visok 1168, Običan 1642
  2 M (3:2): Veoma visok 1627, Visok 2742, Običan 3553
  Burst (5 M): Veoma visok 731, Visok 1349, Običan 1878
  16,9 M (16:9): Veoma visok 230, Visok 448, Običan 655
  7,8 M (16:9): Veoma visok 485, Visok 919, Običan 1310
  4,9 M (16:9): Veoma visok 747, Visok 1376, Običan 1912
  2,1 M (16:9): Veoma visok 1573, Visok 2666, Običan 3468
  13,3 M (1:1): Veoma visok 289, Visok 560, Običan 814
  7 M (1:1): Veoma visok 536, Visok 1010, Običan 1432
  4 M (1:1): Veoma visok 893, Visok 1621, Običan 2224
  1,1 M (1:1): Veoma visok 2645, Visok 4057, Običan 4936
  Film: 1920 x 1080 30p: Visok stepen kvaliteta 17 min i 35 sek., Običan 21 min 56 sek.
  1920 x 810 24p : Visok stepen kvaliteta 19 min i 00 sek., Običan 23 min i 43 sek.
  1280 x 720 30p: Visok stepen kvaliteta 29 min i 10 sek, Običan 36 min i 20 sek
  640 x 480 30p: Visok stepen kvaliteta 73 min i 26 sek., Običan 91 min i 00 sek.
  320 x 240 30p: Visok stepen kvaliteta 236 min i 16 sek, Običan 287 min i 12 sek

Languages

 • Languages
  21 jezika (korejski, engleski, danski, nemački, holandski, švedski, španski, italijanski, češki, francuski, portugalski, poljski, finski, ruski, morveški, uprošćen / klasičan kineski) norveški, pojednostavljeni / tradicionalni kineski)

Sistem direktne štampe

 • PictBridge
  PictBridge

GPS

 • Tip
  Geografsko označavanje sa opcionim GPS modulom (WGS84)
 • Funkcija
  - Naziv lokacije (OSD) (samo engleski i korejski)
  - Veza sa Google Map (sa intelli-Studio)

Interfejs

 • Digitalni izlazni priključak
  USB 2.0 (velike brzine)
 • Video izlaz
  NTSC, PAL (po izboru korisnika)
  HDMI 1.4a : (1080i, 720p, 576p / 480p)
 • External Release
  Da

Napajanje

 • Izvor napajanja
  Tip
  Punjiva baterija: BP1030 (1.030 mAh)
  Punjač: BC1030
 • Baterija
  165 min / 330 snimaka (CIPA Standard)

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Dimenzije (ŠxVxD)
  116,5 x 62,5 x 36,6 mm (ne računajući ispupčenje)
 • Težina
  222,2 g (bez baterije i memorijske kartice)
 • Radna temperatura
  0 - 40°C
 • Vlažnost pri radu
  5 - 85%

Softver i operativni sistem računara

 • Komplet softvera za računar
  Intelli-studio 3.0, Samsung RAW Converter 4, PC Auto BackUp, Adobe Reader

Bežično

 • Bežično
  Podrška za Wi-Fi IEEE 802.11n
  • Mobile Link
  • Remote Viewfinder
  • Društvene mreže
  • E-pošta
  • Cloud
  • Auto Backup
  • TV Link
  • Wi-Fi Direct

System Requirement

 • Windows
  General
  PC sa procesorom boljim od Intel Pentium III 500 MHz
  (preporučuje se Intel Pentium 800 MHz ili viši)
  Windows XP / Vista / 7
  Minimum 256 MB RAM (preporučuje se 512 MB ili više)
  250 MB raspoloživog prostora na hard disku (preporučuje se 1 GB ili više)
  USB port
  CD-ROM uređaj
  monitor rezolucije 1024 x 768 piksela sa 16-bitnim prikazom boja
  (preporučuje se monitor sa 24-bitnim prikazom boja)
  Microsoft Direct X 9.0c ili noviji
  Intelli-Studio 3.0
  Windows XP SP2 / Vista / 7
  Intel Core 2 Duo 1,66 GHz ili viši / AMD AthlonTM X2 Dual-Core 2,2 GHz ili viši
  Minimum 512 MB RAM (preporučuje se 1 GB ili više)
  250 MB raspoloživog prostora na hard disku (preporučuje se 1 GB ili više)
  monitor rezolucije 1024 x 768 piksela sa 16-bitnim prikazom boja
  (1280 x 1024 piksela, preporučuje se monitor sa 32-bitnim prikazom boja)
  USB 2.0, Microsoft DirectX 9.0c ili noviji
  nVIDIA Geforce 7600GT ili viši/ATI X1600 serije ili viši
  # 64-bitne verzije operativnih sistema Windows XP / Vista / i 7 nisu podržane
  Samsung RAW Converter 4
  Windows XP / Vista / 7
  Intel Pentium, AMD Athlon procesor
  (preporučuje se Intel Pentium 4, AMD Athlon XP ili noviji)
  preporučuje se 1 GB RAM memorije ili više
  Minimum 100 MB raspoloživog prostora na hard disku
  Monitor u boji, rezolucije 1024 x 768 piksela, Full Color (24-bitni ili viši)
 • Macintosh
  General
  Power Mac G3 ili noviji
  Mac OS 10.4 ili noviji
  Minimum 256 MB RAM (preporučuje se 512 MB ili više)
  Minimum 110 MB raspoloživog prostora na hard disku
  USB port
  CD-ROM uređaj
  Samsung RAW Converter 4
  Mac OS X v10.6 / v10.5 / v10.4
  Power PC/zasnovan na Intel procesoru ili kompatibilan računar
  (preporučuje se Core 2 Quad ili noviji)
  preporučuje se 1 GB RAM memorije ili više
  Minimum 100 MB raspoloživog prostora na hard disku
  monitor rezolucije 1024 x 768 piksela sa 24-bitnim prikazom boja
Slični proizvodi
 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING