/

AR5500 Klima uređaj koji se montira
na zid, sa brzim hlađenjem, 9000 BTU/h

AR09HSFSBWKN

AR5500 Klima uređaj koji se montira na zid, sa brzim hlađenjem, 9000 BTU/h Trougaoni dizajn za moćno hlađenje

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

AR5500 Klima uređaj koji se montira
na zid, sa brzim hlađenjem, 9000 BTU/h

Funkcije

 • Jedinstven trougaoni dizajn
 • Stabilne i dugovečne performanse
 • Otklanja viruse

Hladi brže, dalje i šire

Hladi brže, dalje i šire
Ovaj Samsungov klima uređaj od samog početka je projektovan tako da bude izuzetno efikasan. Njegov jedinstven trougaoni dizajn ima širi ulaz, tako da može da povuče veću količinu vazduha. Poboljšana širina i ugao izlaznog otvora, dodatna v-krilca i veći ventilator takođe obezbeđuju da se vazduh ohladi i izbaci brže, dalje i šire*. Na taj način, osvežavajuće hladan vazduh dopire do svakog ćoška u vašem domu.

* Testirano na modelu AR09HSFSBWK. U poređenju sa konvencionalnim Samsung modelom AQV09TWS.

Ohladi brzo, a zatim i udobno

Ohladi brzo, a zatim i udobno
Samsung klima uređaj počinje sa hlađenjem vazduha koristeći moćan režim Brzog hlađenja, kako bi vas što pre rashladio. On zatim automatski prelazi na režim Udobnog hlađenja, tokom kojeg održava željenu temperaturu. Neće vam, dakle, biti previše hladno i nećete stalno morati da ručno podešavate temperaturu isključivanjem i ponovnim uključivanjem klima uređaja.

Automatska štednja energije

Automatska štednja energije
Zahvaljuljući režimu "Jedan korisnik" ne morate neprekidno da uključujete i isključujete Samsung klima uredjaj da biste štedeli struju, niti da brinete zbog toga što ga koristite i onda kad napolju nije neizdržljivo vruće. U ovom režimu, kompresor i ventilator rade samo onoliko koliko je potrebno da se održi željena temperatura i automatski se isključuju kad više nisu neophodni. Na taj način se troši mnogo manje struje* – dobijate svežinu u domu uz niske račune za struju.

* Testirano na modelu AR12HPSDDWK. Na osnovu kumulativne potrošnje struje u normalnom, nasuprot jednokorisničkom režimu rada

Otklanja viruse

Otklanja viruse
Doktor za viruse i Jednostavan filter eliminišu prašinu, opasne zagađivače i alergene iz vazduha, kao i bakterije i viruse, uključujući grip tipa A i Corona viruse* - najpre dejstvom filtera, a zatim uz pomoć Doktora za viruse. Na taj način, on čini da vazduh koji udišete bude čist i zdrav.

* Testirano u Kitasato naučnom centru za zaštitu životne sredine (Japan) i na Univerzitetu Yonsei (Koreja) / korejska test laboratorija (FITI / KEMTI) i japanska test laboratorija (ITEA). Efikasno deluje na 4 virusa, uključujući i pod-tip H1N1, kao i na određene vrste bakterija. Podaci su dobijeni pod specifičnim uslovima testiranja i mogu se razlikovati u zavisnosti od faktora okruženja.

Stabilne i dugovečne performanse

Stabilne i dugovečne performanse
Klima uređaj Samsung savršeno radi čak i u najsloženijim uslovima. Njegova tehnologija dodatne trostruke zaštite (Triple Protector Plus) sprečava preopetrećenje kompresora i regulatora usled skokova napona i fluktuacija električne struje, bez potrebe za korišćenjem zasebnog stabilizatora napona. On takođe ima antikorozivnu oblogu koja sprečava pojavu rđe na kondenzatoru i kućištu. A zahvaljujući većem kondenzatoru i optimizovanom protoku rashladnog sredstva, ovaj klima uređaj može da izdrži ektremno visoke temperature (do 58ºC)*.

* Testirano na modelu AR09HPSDDWK/SG. U poređenju sa konvencionalnim Samsung modelom AR09HPSDFAP/RC.

Filter se lako vadi i čisti

Filter se lako vadi i čisti
Za razliku od klasičnih filtera koji su često veoma nepristupačni, Jednostavan filter ovog klima uređaja Samsung smešten je izvan kućišta, s gornje strane. Stoga se on može lako izvaditi, očistiti i vratiti na mesto – bez potrebe za otvaranjem poklopca i primene sile za izvlačenje. Njegova antibakterijska obloga filtrira prašinu, opasne zagađivače i alergene iz vazduha.*

* Testirano u korejskoj test laboratoriji (FITI / KEMTI) i japanskoj test laboratoriji (ITEA). Podaci su dobijeni pod specifičnim uslovima testiranja i mogu se razlikovati u zavisnosti od faktora okruženja.

Lako pronalaženje kvarova

Lako pronalaženje kvarova
Samsung klima uređaj opremljen je Smart Check sistemom za automatsko praćenje grešaka. On otkriva i dijagnostikuje kvarove u njihovoj ranoj fazi, pružajući brza i jednostavna rešenja za njihovo otklanjanje, uz pomoć aplikacije za smart telefon*. Na taj način vam štedi vreme koje biste potrošili na pronalaženje uputstva za upotrebu, te i troškove i poteškoće oko nepotrebnog pozivanja inženjera** – kao i moguće skupe račune za popravku.

* Dostupno na iPhone i Android uređajima.
** Ova funkcija namenjena je za određene režime grešaka i ne može zameniti periodične servisne provere.

Pametna udobnost

Kod Samsung klima uređaja možete biti potpuno uvereni da je savršeno dobro ugrađen i uživati u pogodnostima koje vam nudi daljinski upravljač i sistem za pronalaženje kvarova. Sistem pametne ugradnje proverava postojanje uobičajenih grešaka kako bi potvrdio pravilnost ugradnje. Uz pomoć aplikacije na vašem mobilnom telefonu, funkcija Smart Wi-Fi vam omogućava da sa bilo kog mesta pratite i menjate energetska podešavanja , dok funkcija Smart dijagnostika omogućava dijagnostikovanje grešaka i momentalno pozivanje servisera.
Obezbedite pravilnu ugradnju

Obezbedite pravilnu ugradnju

Smart Installation je autodijagnostička funkcija namenjena da potvrdi da je Samsung klima uređaj savršeno dobro ugrađen od strane servisnog inženjera. Ona automatski proverava da li su prilikom ugradnje napravljene greške koje bi mogle dovesti do kvara pri korišćenju klima uređaja, uključujući slabu komunikaciju sa spoljnom jedinicom, probleme sa hermetičnošću vazdušnih vodova i malim protokom rashladnog sredstva.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije AR09HSFSBWKNZE

Performanse

 • Protok vazduha (Maksimalni, m3 u minuti)

  11 m³/min

 • Kapacitet (Hladjenje, Btu/čas)

  8.53 Btu/čas

 • Kapacitet (Grejanje, Btu/hr)

  11.26 Btu/čas

 • Kapacitet (Hlađenje) Min-Max

  1,3 - 3,3 kW

 • Kapapcitet (Grejanje, Min - Max)

  0,95 - 4,7

 • Kapacitet (Grejanje, kW)

  3,3 kW

 • Kapacitet (Hladjenje, kW)

  2,5 kW

 • Energetska efikasnost
  COP (grejanje, W/W)

  3,63 W/W

  EER (hlađenje, W/W)

  3,73 W/W

 • Moisture Removal (l/hr)

  1 l/čas

 • Nivo buke
  Unutrašnja jedinica visoko / nisko

  54 / - dBA

  Vanjska jedinica visoko

  59 dBA

Električni podaci

 • Energetska efikasnost
  Radna snaga (hlađenje)

  3,6 A

  Radna snaga (hlađenje)

  4,4 A

  Potrošnja energije (hlađenje)

  670 W

  Potrošnja energije (grejanje)

  910 W

 • Izvor napajanja
  Φ/V/Hz

  1 / 220 - 240 V / 50 Hz

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Fizička specifikacija

 • Dimenzije
  Neto Dimenzije (ŠxVxD, Unutrašnja)

  826 x 260 x 275 mm

  Neto Dimenzija (ŠxVxD, Spoljna)

  720 x 265 x 548 mm

 • Težina
  Neto težina (unutrašnja)

  9,5 kg

  Neto težina (spoljašnja)

  29,5 kg

  Težina sa pakovanjem (Unutrašnja)

  11,3 kg

  Težina sa pakovanjem (Spoljna)

  32 kg

Tehnička informacija

 • Visina cevi
  Dužina cevi (mak)

  15 m

 • Visina cevi
  Visina cevi (mak)

  8 m

 • Vrsta sredstva za hlađenje

  R410A

 • SVC Ventil
  Tečnost (ODxL)

  Tečnost 6,35 mm x 5 m

  Gas (ODxL)

  Gas 9,52 mm x 5 m

Opšte karakteristike

 • Protok vazduha
  Kontrola smera vazduha (gore / dole)

  Automatski

  Kontrola smera vazduha (levo / desno)

  Ručno

  Stepen kontrole protoka vazduha (hladno / vetilator)

  4 / 4

  Natural Breeze

  Da

 • Prečišćavanje vazduha
  S-Plasma Jonizator

  Ne

  Full HD Filter

  HD60

  Briga o alergijama

  Da

  Anti-Bakterijski premaz

  Da

  Automatsko čišćenje (samočišćenje)

  Da

 • Pogodnost
  Smart wifi

  Da

  Indikator zaprljanosti filtera

  Da

  Displej za temperaturu unutrašnje jedinice

  Da

  Daljinski upravljač

  Da

  Ekran uključen / isključen

  Da

  Zvuk paljenje/gašenje

  Da

  Real-Time Timer

  Ne

  24-časovni tajmer

  Da

  Automatska promena

  Da

  Automatsko ponovno uključivanje

  Da

 • Režim rada "Low Ambient"
  Hlađenje

  -10 - 46°C

  Grejanje

  -15 - 24°C

 • Radni režim
  Miran san

  Da

  Odstranjivanje vlage

  Da

  Automatski režim

  Da

  Fan Mode

  Da

  Tihi rad

  Da

 • Spoljne jedinice
  Tip kompresora

  Digitalni Inverter Kompresor

  Anti-Korozivno rebro

  Da

  Više-Kanalni kondenzator

  Da

Podrška

Korisničko uputstvo

0.01MB, pdf, SRPSKI

2015.08.18

Ostali priručnici (7)

Okruženje (2)

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING