/

CLX-4195FN Color multifunkcijski
štampač (18 / 18 ppm)

CLX-4195FN

CLX-4195FN Color multifunkcijski štampač (18 / 18 ppm) CLX-4195FN multifunkcionalni štampač

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

CLX-4195FN Color multifunkcijski
štampač (18 / 18 ppm)

Funkcije

 • Samsung laserski multifunkcionalni štampač u boji
  Verna boja brzinom svetlosti

Konfiguracija proizvoda

Multifunkcionalni 4-u-1

Zahvaljujući svestranim funkcijama po principu 4-u-1, multifunkcionalni Samsung štampač CLX-4195FN pojednostavljuje tok rada i obezbeđuje najefikasnije moguće štampanje na radnom mestu. Sa funkcijama štampanja, kopiranja i skeniranja, CLX-4195FN nudi fleksibilnost i omogućava vam da radite sa manje prepreka. Pregršt inovativnih funkcija, kao što su kopiranje lične karte, kopiranje više stranica na jednom listu, skeniranje kopija za slanje e-poštom i pogodna funkcionalnost korišćenja računara kao faksa pruža mogućnosti neophodne za uspeh u dinamičnom svetu poslovanja.

Uživajte u kvalitetnim otiscima

Samsungova jedinstvena ReCP tehnologija (Rendering Engine for Clean Page = Mehanizam prikaza za čist otisak) poboljšava ukupan kvalitet i izražajnost odštampanih otisaka u boji, čime se postiže da svaki otisak izgleda savršeno. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, fokus slike i teksta se automatski izoštrava, dok su neprozirni objekti preklopljeni da bi se izbegli beli razmaci.

Polimerizovani toner

Razvili smo nov polimerizovani toner čije su čestice sitnije i ujednačenije nego kod konvencionalnih tonera. Vaši otisci će imati oštrije linije i življe detalje, što će pomoći da se eliminiše nabiranje papira. Takođe je povećan i sadržaj voska, usled čega je slika sjajnija i trajnija, pa ne dolazi do neželjenog izbleđivanja.
 Viši nivo performansi štampanja

Viši nivo performansi štampanja

Ubrzanje vaše poslovne aktivnosti počinje s vašim štampačem. Uz njegov ispis od 18/18 stranica u minuti i vremenom izlaska prve stranice od samo 16 sekundi, CLX-4195FN vas neće izneveriti.

* Više snage, bolja produktivnost
Sa snagom od dva jezgra uređaj može istovremeno da obrađuje vaše radne datoteke i samim tim s većim brzinama. Memorija od 256 MB osigurava čak da se dokumenti teški za štampanje štampaju u pozadini brže i da ne morate dugo da čekate na štampanje ispisa. Šta ovo znači za vas je jednostavno: CLX-4195FN je savršen kada postoji velika količina za štampanje i kratak rok za ispunjenje.
 Jednostavnije korisničko iskustvo za vas

Jednostavnije korisničko iskustvo za vas

Vaše vreme je suviše dragoceno da ga gubite stojeći neprestano satima u blizini štampača. Dakle, od operacije do alata za podršku softvera, vi imate potpunu kontrolu nad štampačem jednostavnim za korišćenje, multifunkcionalnim uređajem.

* Jednostavan radni panel
Sve se to dešava na ekranu od 4.0" u boji. On je čist, jednostavan za čitanje i nikada nije bilo lakše da pratite ono što štampate i aktivirate svaku jedinstvenu opciju.

USB Direct

A ako imate poslove smeštene na memorijskoj kartici koje treba štampati, onda ih možete direktno poslati kroz naš specijalni USB priključni modul, koji se nalazi odmah ispod radnog panela.
Podrška za Easy Solution

Podrška za Easy Solution

Ovaj štampač obezbeđuje softversku podršku, osmišljenu tako da vam omogući otiske vrhunskog kvaliteta, jednostavnije i lakše nego ikada pre.

* Easy Eco Driver
„Easy Eco Driver“ vam pomaže da prikupite digitalne dokumente različitih formata i pojednostavljuje njihovo deljenje sa drugima - čak i preko društvenih mreža.

Easy colour Management

Samsung Easy Colour Manager vam omogućava da podesite balans, zasićenje, svetlinu ili kontrast boje svake slike pre štampanja. Savršen za nalaženje iste precizne boje logotipa vaše kompanije svaki put.

Daljinsko upravljanje uređajem

Za maksimalnu kontrolu, Easy Printer Manager vam omogućava da upravljate svojim uređajima sa jedne lokacije. Proverite status uređaja i tonera, promenite postavke uređaja ili podesite alarme.

Pojednostavljeno kreiranje dokumenata

Samsung Easy Document Creator je aplikacija služi da pomogne korisnicima da skeniraju, sastavljaju i sačuvaju dokumente u različitim formatima, uključujući elektronsko objavljivanje. Ovi dokumenti mogu da se dele preko sajtova društvenog umrežavanja ili faksa. Idealno ako delite beleške sa važnog sastanka.
Vaš pouzdan poslovni partner

Vaš pouzdan poslovni partner

Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji i komponentama visokog kvaliteta, shvatićete da je CLX-4195FN pouzdan kako oni dolaze, čak i tokom najtežih zadataka za štampanje.

* Valjak protiv zaglavljivanja
Razvili smo naš pouzdan frikcioni valjak protiv zaglavljivanja da bismo smanjili na najmanju meru pogrešno ubacivanje ili zaglavljivanja papira. Što je još bolje, on omogućava rukovanje većim papirima sa većom gramaturom, uključujući karton, do 220 g/m2 iz standardne fioke kasete.

* Pouzdan pod pritiskom
Znate koliko je važno za vas da štampač obavi štampanje, naročito tokom onih poslova pod velikim pritiskom. To je razlog zašto ciklus rada od 50.000 stranica može da obradi privremeno maksimalna vremena sa najvećim zahtevima štampanja sa lakoćom.
Isplativo štampanje sa svakim poslom

Isplativo štampanje sa svakim poslom

Imajte kontrolu nad troškovima štampanja tokom celog vremena rada štampača. Niski troškovi po stranici održavaju niskim troškove rada dok poslujete

* Dug radni vek, niski troškovi
Duži radni vek kertridža znači više vremena između zamena, što vam štedi vreme, dok niski troškovi tonera znače manji trošak po stranici. Utvrdićete da su se ukupni troškovi vlasništva smanjili.

* Manje energije, manje za plaćanje
Više novca može da se uštedi smanjenjem potrošnje energije. Našem inovativnom polimerizovanom toneru je potrebna niža temperatura grejača, što za posledicu ima manju potrošnju energije. A CPU sa dva jezgra je takođe potrebno manje energije za obavljanje posla. U stvari, uz uobičajenu potrošnju od samo 1,48 kWh - kako je izmerila Energy Star - CLX-4195FN se rangira u vrhunske modele u svojoj klasi.

* Eko štampanje
Jednim pritiskom na dugme ECO i možete da koristite sve smart eko funkcije koje se mogu podesiti pojedinačno pomoću upravljačkog programa za štampač. Štampajte više strana na jednom listu, preskočite prazne strane ili štampajte u sivim tonovima umesto u punoj boji. Tu je sve da vam odmah uštedi papir, toner, energiju i novac.

Spreman za mrežu

Samsung CLP-4195FN laserski štampač se isporučuje sa prikladnom ugrađenom mrežom za poboljšano povezivanje. Ovo omogućava da bilo koji računar na vašoj mreži koristi štampač, što pomaže da se smanje troškovi za kupovinu drugih štampača.

Laka zamena tonera

Prošli su dani nezgodnih, prljavih i dugotrajnih promena kertridža tonera. Sve je učinjeno lakšim sa povećanom fiokom za punjenje. Štaviše, dug radni vek kertridža znači manje promena.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije CLX-4195FN/SEE

Opšte

 • Funkcije
  Standardna

  Štampanje, kopiranje, skeniranje, faks

  Opcioni

  Eko režim na jedan dodir, Direct USB

 • Procesor

  CPU sa dva jezgra (Glavni: 533 MHz / Pomoćni: 150 MHz)

 • Radni panel

  Četvoredni LCD

 • Memorija
  Standardna

  256 MB

  Maksimalna

  512 MB

 • Interfejs
  Standardna

  USB 2.0 velike brzine / 10 / 100 Base TX

 • Potrošnja energije

  380 W (štampanje) / 50 W (stanje pripravnosti) / 1 W (ušteda energije) / 1,48 kWH (TEC)

 • Nivo buke

  Manje od 50 dBA (štampanje) / Manje od 52 dBA (kopiranje) / Manje od 32 dBA (stanje pripravnosti)

 • Dimenzije (ŠxDxV)

  420 x 426 x 448 mm (16,5 x 16,8 x 17,6 inča)

 • Težina

  21,44 kg

 • Maksimalan mesečni obim štampanja

  Do 40.000 slika

Štampa

 • Brzina
  Brzina (crno-belo)

  Do 18 str./min na formatu A4 (19 str./min na formatu Letter)

  Brzina (boja)

  do 18 str./min na formatu A4 (19 str./min na formatu Letter)

 • Vreme za štampanje prve stranice
  Vreme štampanja prve stranice (crno-belo)

  Manje od 16 sekundi (iz režima pripravnosti)

  Vreme štampanja prve stranice (u boji)

  Manje od 16 sekundi (iz režima pripravnosti)

 • Rezolucija

  Efektivni ispis do 9600 x 600 dpi (600 x 600 x 4 bita)

 • Emulacija

  SPL (Samsung Printer Langauge), PCL5Ce, PCL6C, PS3, PDF V1.7

 • Obostrano štampanje

  Ručno

 • Operativni sistem

  Windows 8 / 7 / Vista / XP / 2008R2 / 2008 / 2003, Mac OS X 10.4 - 10.8, razne verzije operativnih sistema Linux / Unix

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Kopija

 • Brzina
  Brzina (crno-belo)

  Do 18 kopija u minuti na formatu A4 (19 kop/min na formatu Letter)

  Brzina (boja)

  Do 18 kopija u minuti na formatu A4 (19 kop/min na formatu Letter)

 • Vreme kopiranja prve stranice
  Vreme kopiranja prve stranice (crno-belo)

  Manje od 16 sekundi (skener)

  Vreme kopiranja prve stranice (u boji)

  Manje od 16 sekundi (skener)

 • Opseg smanjenja / uvećanja

  25 – 400% (uređaj za automatsko ulaganje dokumenata, valjak)

 • Više kopija

  1 - 999 stranica

 • Kopiraj funkcije

  Kopiranje više strana na jednom listu, kopiranje lične karte

Skeniranje

 • Kompatibilnost

  Standard TWAIN/WIA

 • Metod

  CIS u boji

 • Rezolucija (optička)

  Do 1200 x 1200 dpi

 • Rezolucija (unapređena)

  Do 4800 x 4800 dpi

 • Odabir destinacije za skeniranje

  PC, USB, E-pošta

Faks

 • Kompatibilnost

  ITU-T G3 / ECM

 • Brzina modema

  33,6 Kbps

 • Rezolucija

  Do 300 x 300 tpi (monohromatski), do 200 x 200 tpi (u boji)

 • Memorija

  6 MB

 • Automatsko biranje

  Da

 • Funkcija slanja faksa

  Višestruko slanje / Odloženo slanje / Bezbedno primanje / Prosleđivanje faksa / DRPD

Rad sa papirom

 • Ulazni kapacite
  Kaseta

  250 listova

  Višenamenski nosač

  1 list

 • Tip medijuma
  Kaseta

  Običan papir / Tanak papir / Debeo papir / Karton / Papir sa probušenim rupama / Folije / Unapred odštampani / Papir za memorandume / Reciklirani / Arhivski papir / Bond papir / Nalepnice / Koverte / Pamučni / Obojeni / Sjajni / Deblji papir

  Višenamenski nosač

  Običan papir / Tanak papir / Debeo papir / Karton / Papir sa probušenim rupama / Folije / Unapred odštampani / Papir za memorandume / Reciklirani / Arhivski papir / Bond papir / Nalepnice / Koverte / Pamučni / Obojeni / Sjajni / Deblji papir

 • Veličina medijuma
  Kaseta

  A4 / A5 / A6 / Letter / Legal / Oficio / Folio / JIS B5 / ISO B5 / Executive / Statement / karton indeks / razglednice / koverte (Monarch, No-10, DL, C5, C6, No 9) prilagođeni [98 x 127 mm (3,86 x 5 inča) ~ 216 x 356 mm (8,5 x 14 inča)]

  Višenamenski nosač

  A4 / Letter / Legal / Oficio / Folio / JIS B5 / ISO B5 / Executive / A5 / Statement / A6 / karton indeks / razglednica / koverte Monarch / koverte No-10 / koverte DL / koverte C5 / koverte C6 / koverte br. 9 / prilagođeni [76 x 127 mm (3 x 5 inča) ~ 216 x 356 mm (8,5 x 14 inča)]

 • Težina medijuma
  Kaseta

  60 ~ 220 g/m²

  Višenamenski nosač

  60 ~ 220 g/m²

 • Izlazni kapacitet

  100 listova okrenutih nadole

 • ADF
  Kapacitet za dokumenta

  50 listova

  Veličina dokumenta

  142 x 148 mm (5,6" x 5,8") ~ 216 x 356 mm (8,5" x 14")

Potrošni materijal

 • Toner
  Crni

  Prosečni radni vek kertridža iznosi 2.500 *standardnih stranica (isporučuje se sa početnim kertridžom s tonerom koji omogućava štampanje 1.000 stranica) *Nazivni radni vek kertridža u skladu sa standardom ISO / IEC 19798

  Boja (C/M/Y)

  Prosečni radni vek kertridža iznosi 1.800 *standardnih stranica (isporučuje se sa početnim kertridžom s tonerom koji omogućava štampanje 700 stranica) *Nazivni radni vek kertridža u skladu sa standardom ISO / IEC 19798

 • Prenosni remen

  Do 100.000 stranica

 • Posuda za istrošeni toner

  Približ. 14.000 slika (monohromatski), 3.500 slika (u boji)

Opcija

 • Opcija

  Memorija od 512 MB

Podrška

Korisničko uputstvo

53.56 MB, pdf, SRPSKI

2014.04.21

Ostali priručnici (8)

Softver (15)

 • Postavi IP

  Win XP/2003/2008/Vista/Win 7/Win 8/Win 8.1/Win 10(32bit,64bit), 1.41 MB, exe, Мулти Лангуаге

  Verzija : V1.05.08.3.14

  2015.08.25

 • Fleet Admin Pro

  Win Server 2008/Win Server 2012/Win7 Pro/Win8 Pro (32bit, 64bit), 224.79 MB, zip, Мулти Лангуаге

  Verzija : V1.0.38

  2015.07.10

 • Easy Color Manager

  Win XP/2003/2008/Vista/Win 7/Win 8/Win 8.1/Win 10(32bit,64bit), 12.23 MB, zip, Мулти Лангуаге

  Verzija : V4.00.13

  2015.06.25

 • SyncThru 6(Patch)

  Win XP/2003/2008/2012/Vista/Win 7/Win 8/Win 8.1/Win 10(32,64bit), 4.68 MB, zip, ENGLESKI

  Verzija : V1.0

  2015.06.23

 • Fleet Admin Pro,SNMP Agent

  Win Server 2008/Win Server 2012/Win7 Pro/Win8 Pro (32bit, 64bit), 4.51 MB, zip, Мулти Лангуаге

  Verzija : V1.0.15

  2015.05.08

 • Easy Printer Manager

  Mac OS 10.5 ~ 10.10, 49.73 MB, zip, Мулти Лангуаге

  Verzija : V1.02.01

  2015.04.20

 • Easy Document Creator

  Win XP/2003/2008/Vista/Win 7/Win 8/Win 8.1/Win 10(32bit,64bit), 18.05 MB, exe, Мулти Лангуаге

  Verzija : V1.06.60

  2015.04.20

 • Easy Printer Manager

  Win XP/2003/2008/Vista/Win 7/Win 8/Win 8.1/Win 10(32bit,64bit), 39.74 MB, exe, Мулти Лангуаге

  Verzija : V1.05.79.00

  2015.04.20

Upravljački programi (19)

Firmver (1)

 • Firmware File

  All OS, 84.92 MB, zip, Мулти Лангуаге

  Verzija : V4.00.03.06

  2015.05.18

Okruženje (1)

Neke datoteke možda nisu dostupne preko telefona i tablet uređaja. Pristupite ovoj stranici sa stonog računara kako biste mogli da preuzmete sve datoteke.Da biste mogli da čitate PDF datoteke, na računaru mora da bude instaliran Adobe Acrobat Reader. Možete da ga preuzmete na veb-sajtu kompanije Adobe.Preuzmite Adobe Acrobat ReaderidiDa biste mogli da čitate DjVu datoteke, na računaru mora da bude instaliran DjVu prikazivač. Kliknite na ovaj reklamni natpis i instalirajte prikazivač. Preuzmite Djvu prikazivačPreuzmite Djvu prikazivačidi

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili ukoliko vam je potrebna podrška za ovaj proizvod, posetite sekciju Podrška na našem sajtu. Podrškaidi

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING