/

CLX-4195FN Color multifunkcijski
štampač (18 / 18 ppm)

CLX-4195FN

CLX-4195FN Color multifunkcijski štampač (18 / 18 ppm) CLX-4195FN multifunkcionalni štampač

Odgovorno recikliranje baterija

 • Evropska direktiva o baterijama i akumulatorima nastoji da smanji uticaj baterija na okruženje i da podstakne recikliranje materijala od kojih su izrađene. Regulative za reciklažu baterija i akumulatora (punjivih baterija) su u UK uvedene 2009. Regulative za baterije za otpad imaju za cilj značajno povećanje prikupljanja i reciklaže korišćenih prenosivih baterija u UK sa 3% zabeleženih 2007. na 25% do 2012. godine, sa porastom do bar 45% do 2016.

 • Simbol baterije na proizvodu ili njegovom pakovanju ukazuje na to da ne sme da se odlaže sa običnim kućnim otpadom. Umesto toga, potrošač je dužan da odlaže baterije za otpad na naznačenom mestu prikupljanja radi reciklaže. Posebno sakupljanje i recikliranje baterija prilikom odlaganja doprinosi očuvanju prirodnih resursa i omogućava njihovu reciklažu na način koji štiti zdravlje ljudi i životno okruženje. Sveobuhvatna lista centara za reciklažu baterija može da se dobije na sledećoj adresi: www.recycle-more.co.uk

 • Svi Samsung proizvodi koji podležu Direktivi o baterijama su u skladu sa propisima UK za baterije i akumulatore. U skladu sa nacionalnim zakonom, SAMSUNG Electronics (UK) Ltd je član odobrene usklađene organizacije proizvođača baterija. Ova organizacija je zadužena za prikupljanje, rukovanje i odlaganje baterija u ime kompanije Samsung.

CLX-4195FN Color multifunkcijski
štampač (18 / 18 ppm)

Funkcije

 • Samsung laserski multifunkcionalni štampač u boji
  Verna boja brzinom svetlosti

Konfiguracija proizvoda

Multifunkcionalni 4-u-1

Zahvaljujući svestranim funkcijama po principu 4-u-1, multifunkcionalni Samsung štampač CLX-4195FN pojednostavljuje tok rada i obezbeđuje najefikasnije moguće štampanje na radnom mestu. Sa funkcijama štampanja, kopiranja i skeniranja, CLX-4195FN nudi fleksibilnost i omogućava vam da radite sa manje prepreka. Pregršt inovativnih funkcija, kao što su kopiranje lične karte, kopiranje više stranica na jednom listu, skeniranje kopija za slanje e-poštom i pogodna funkcionalnost korišćenja računara kao faksa pruža mogućnosti neophodne za uspeh u dinamičnom svetu poslovanja.

Uživajte u kvalitetnim otiscima

Samsungova jedinstvena ReCP tehnologija (Rendering Engine for Clean Page = Mehanizam prikaza za čist otisak) poboljšava ukupan kvalitet i izražajnost odštampanih otisaka u boji, čime se postiže da svaki otisak izgleda savršeno. Zahvaljujući ovoj tehnologiji, fokus slike i teksta se automatski izoštrava, dok su neprozirni objekti preklopljeni da bi se izbegli beli razmaci.

Polimerizovani toner

Razvili smo nov polimerizovani toner čije su čestice sitnije i ujednačenije nego kod konvencionalnih tonera. Vaši otisci će imati oštrije linije i življe detalje, što će pomoći da se eliminiše nabiranje papira. Takođe je povećan i sadržaj voska, usled čega je slika sjajnija i trajnija, pa ne dolazi do neželjenog izbleđivanja.
 Viši nivo performansi štampanja

Viši nivo performansi štampanja

Ubrzanje vaše poslovne aktivnosti počinje s vašim štampačem. Uz njegov ispis od 18/18 stranica u minuti i vremenom izlaska prve stranice od samo 16 sekundi, CLX-4195FN vas neće izneveriti.

* Više snage, bolja produktivnost
Sa snagom od dva jezgra uređaj može istovremeno da obrađuje vaše radne datoteke i samim tim s većim brzinama. Memorija od 256 MB osigurava čak da se dokumenti teški za štampanje štampaju u pozadini brže i da ne morate dugo da čekate na štampanje ispisa. Šta ovo znači za vas je jednostavno: CLX-4195FN je savršen kada postoji velika količina za štampanje i kratak rok za ispunjenje.
 Jednostavnije korisničko iskustvo za vas

Jednostavnije korisničko iskustvo za vas

Vaše vreme je suviše dragoceno da ga gubite stojeći neprestano satima u blizini štampača. Dakle, od operacije do alata za podršku softvera, vi imate potpunu kontrolu nad štampačem jednostavnim za korišćenje, multifunkcionalnim uređajem.

* Jednostavan radni panel
Sve se to dešava na ekranu od 4.0" u boji. On je čist, jednostavan za čitanje i nikada nije bilo lakše da pratite ono što štampate i aktivirate svaku jedinstvenu opciju.

USB Direct

A ako imate poslove smeštene na memorijskoj kartici koje treba štampati, onda ih možete direktno poslati kroz naš specijalni USB priključni modul, koji se nalazi odmah ispod radnog panela.
Podrška za Easy Solution

Podrška za Easy Solution

Ovaj štampač obezbeđuje softversku podršku, osmišljenu tako da vam omogući otiske vrhunskog kvaliteta, jednostavnije i lakše nego ikada pre.

* Easy Eco Driver
„Easy Eco Driver“ vam pomaže da prikupite digitalne dokumente različitih formata i pojednostavljuje njihovo deljenje sa drugima - čak i preko društvenih mreža.

Easy colour Management

Samsung Easy Colour Manager vam omogućava da podesite balans, zasićenje, svetlinu ili kontrast boje svake slike pre štampanja. Savršen za nalaženje iste precizne boje logotipa vaše kompanije svaki put.

Daljinsko upravljanje uređajem

Za maksimalnu kontrolu, Easy Printer Manager vam omogućava da upravljate svojim uređajima sa jedne lokacije. Proverite status uređaja i tonera, promenite postavke uređaja ili podesite alarme.

Pojednostavljeno kreiranje dokumenata

Samsung Easy Document Creator je aplikacija služi da pomogne korisnicima da skeniraju, sastavljaju i sačuvaju dokumente u različitim formatima, uključujući elektronsko objavljivanje. Ovi dokumenti mogu da se dele preko sajtova društvenog umrežavanja ili faksa. Idealno ako delite beleške sa važnog sastanka.
Vaš pouzdan poslovni partner

Vaš pouzdan poslovni partner

Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji i komponentama visokog kvaliteta, shvatićete da je CLX-4195FN pouzdan kako oni dolaze, čak i tokom najtežih zadataka za štampanje.

* Valjak protiv zaglavljivanja
Razvili smo naš pouzdan frikcioni valjak protiv zaglavljivanja da bismo smanjili na najmanju meru pogrešno ubacivanje ili zaglavljivanja papira. Što je još bolje, on omogućava rukovanje većim papirima sa većom gramaturom, uključujući karton, do 220 g/m2 iz standardne fioke kasete.

* Pouzdan pod pritiskom
Znate koliko je važno za vas da štampač obavi štampanje, naročito tokom onih poslova pod velikim pritiskom. To je razlog zašto ciklus rada od 50.000 stranica može da obradi privremeno maksimalna vremena sa najvećim zahtevima štampanja sa lakoćom.
Isplativo štampanje sa svakim poslom

Isplativo štampanje sa svakim poslom

Imajte kontrolu nad troškovima štampanja tokom celog vremena rada štampača. Niski troškovi po stranici održavaju niskim troškove rada dok poslujete

* Dug radni vek, niski troškovi
Duži radni vek kertridža znači više vremena između zamena, što vam štedi vreme, dok niski troškovi tonera znače manji trošak po stranici. Utvrdićete da su se ukupni troškovi vlasništva smanjili.

* Manje energije, manje za plaćanje
Više novca može da se uštedi smanjenjem potrošnje energije. Našem inovativnom polimerizovanom toneru je potrebna niža temperatura grejača, što za posledicu ima manju potrošnju energije. A CPU sa dva jezgra je takođe potrebno manje energije za obavljanje posla. U stvari, uz uobičajenu potrošnju od samo 1,48 kWh - kako je izmerila Energy Star - CLX-4195FN se rangira u vrhunske modele u svojoj klasi.

* Eko štampanje
Jednim pritiskom na dugme ECO i možete da koristite sve smart eko funkcije koje se mogu podesiti pojedinačno pomoću upravljačkog programa za štampač. Štampajte više strana na jednom listu, preskočite prazne strane ili štampajte u sivim tonovima umesto u punoj boji. Tu je sve da vam odmah uštedi papir, toner, energiju i novac.

Spreman za mrežu

Samsung CLP-4195FN laserski štampač se isporučuje sa prikladnom ugrađenom mrežom za poboljšano povezivanje. Ovo omogućava da bilo koji računar na vašoj mreži koristi štampač, što pomaže da se smanje troškovi za kupovinu drugih štampača.

Laka zamena tonera

Prošli su dani nezgodnih, prljavih i dugotrajnih promena kertridža tonera. Sve je učinjeno lakšim sa povećanom fiokom za punjenje. Štaviše, dug radni vek kertridža znači manje promena.

TEHNIČKE SPECIFIKACIJE

Dimenzije CLX-4195FN/SEE

Opšte

 • Standardne funkcije

  Print, Copy, Scan, Fax

 • Funkcije dodate vrednosti

  One-touch Eco Mode, Direct USB

 • Procesor

  Dual CPU (Main: 533 MHz / Sub: 150 MHz)

 • Radni panel

  4-Line LCD

 • Memorija (standardna)

  256 MB

 • Memorija (maksimalna)

  512 MB

 • Interfejs (standardan)

  Hi-Speed USB 2.0 / 10/100/1000 Base Tx

 • Potrošnja energije

  380 W (Printing) / 50 W (Ready) / 1 W (Power Save) / 1.48kWH (TEC)

 • Nivo buke

  Less than 50 dBA (Printing) / Less than 52 dBA (Copying) / Less than 32 dBA (Ready)

 • Dimenzije (ŠxDxV)

  420 x 426 x 448 mm (16.5" x 16.8 x 17.6")

 • Težina

  21.44 kg (47.27 lbs)

 • Maksimalan mesečni kapacitet

  40000 Pages

Štampanje

 • Brzina (monohromatski)

  Up to 18 ppm in A4 (19 ppm in Letter)

 • Brzina (boja)

  Up to 18 ppm in A4 (19 ppm in Letter)

 • Vreme za štampanje prve stranice (monohromatski)

  Less than 16 seconds (From Ready Mode)

 • Vreme štampanja prve stranice (u boji)

  Less than 16 seconds (From Ready Mode)

 • Rezolucija

  Up to 9,600 x 600 dpi effective output(600x600x4bit)

 • Jezici štampanja

  SPL (Samsung Printer Langauge), PCL5Ce, PCL6C, PS3, PDF V1.7

 • Obostrano štampanje

  Manual

 • Podrška za operativni sistem klijenta

  Windows 8 / 7 / Vista / XP / 2008R2 / 2008 / 2003, Mac OS X 10.5 - 10.8, Various Linux / Unix

PRIKAŽI VIŠE SPECIFIKACIJAProširi

Kopiranje

 • Brzina (monohromatski)

  Up to 18 cpm in A4 (19 cpm in Letter)

 • Brzina (boja)

  Up to 18 cpm in A4 (19 cpm in Letter)

 • Vreme za kopiranje prve stranice (monohromatski)

  Less than 16 sec (Platen)

 • Vreme kopiranja prve stranice (u boji)

  Less than 16 sec (Platen)

 • Opseg smanjenja / uvećanja

  25 - 400 % (ADF, Platen)

 • Više kopija

  999 Pages

 • Karakteristike kopiranja

  N-up Copy, ID Copy

Skeniranje

 • Kompatibilnost

  TWAIN Standard / WIA Standard

 • Metod

  Color CIS

 • Rezolucija (optička)

  Up to 1,200 x 1,200 dpi

 • Rezolucija (poboljšana)

  Up to 4,800 x 4,800 dpi

 • Odredišta skeniranja

  PC, USB, E-mail

FAKS

 • Kompatibilnost

  ITU-T G3 / ECM

 • Brzina modema

  33.6 kbps

 • Rezolucija

  Up to 300 x 300 dpi (Mono), Up to 200 x 200 dpi (Color)

 • Memorija

  6 MB

 • Automatsko biranje brojeva

  Yes

 • Funkcije faksa

  Mult- Send / Delayed Send / Secure Receive / Fax Forwarding / DRPD

Rukovanje papirom

 • Kapacitet ulaza (kaseta)

  250-sheet

 • Kapacitet ulaza (višenamenska fioka)

  1-sheet

 • Vrsta medija (kaseta)

  Plain / Thin / Thick / Cardstock / Hole Punched / Transparency / PrePrinted / LetterHead / Recycled / Archive / Bond / Label / Envelope / Cotton / Colored / Glossy / Thicker Paper

 • Vrsta medija (višenamenska fioka)

  Plain Paper / Thin Paper / Thick Paper / Cardstock / Thicker Paper / Hole Punched / Transparency / Pre-Printed / LetterHead / Recycled / Archive / Bond / Label / Envelope / Cotton / Colored / Glossy

 • Veličina medija (kaseta)

  A4 / A5 / A6 / Letter / Legal / Oficio / Folio / JIS B5 / ISO B5 / Executive / Statement / Index Card Stock / Postcard / Envelope (Monarch, No-10, DL, C5, C6, No 9) Custom [98 x 127 mm (3.86" x 5") ~ 216 x 356 mm (8.5" x 14")]

 • Veličina medija (višenamenska fioka)

  A4 / Letter / Legal / Oficio / Folio / JIS B5 / ISO B5 / Executive / A5 / Statement / A6 / Index Card Stock / Postcard / Envelope Monarch / Envelope No-10 / Envelope DL / Envelope C5 / Envelope C6 / Envelope No 9 / Custom [76 x 127 mm (3" x 5") ~ 216 x 356 mm (8.5" x 14")]

 • Težine medija (kaseta)

  60 ~ 220 g/㎡ (16 ~ 59 lb)

 • Težine medija (višenamenska fioka)

  60 ~ 220 g/㎡ (16 ~ 59 lb)

 • Vrsta uređaja za automatsko uvlačenje dokumenata

  ADF

 • Kapacitet uređaja za automatsko uvlačenje dokumenata

  50 Sheets

 • Kapacitet izlaza

  100-sheet Face Down

Zalihe

 • Toner (crni)

  Average Cartridge Yield 2,500 *Standard pages (Ships with 1,000 pages Starter Toner Cartridge) *Declared cartridge yield in accordance with ISO/IEC 19798

 • Toner (boja)

  Average Cartridge Yield 1,800 *Standard pages (Ships with 700 pages Starter Toner Cartridge) *Declared cartridge yield in accordance with ISO/IEC 19798

 • Posuda za istrošeni toner

  Approx. 14,000 images (Mono), 3,500 images (Color)

 • Prenosni kaiš

  UP to 100,000 Pages

Opcija

 • Opcija

  512MB Memory

PodrškaNajnovija ažuriranja

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING