Od samog nastanka savremenih digitalnih uređaja, sakupljanje raznih memorijskih kartica bilo je neminovna posledica kupovine novih i aktuelnih gedžeta. U suštini, što više uređaja imate, zatrpani ste sa više memorijskih kartica; ili je tako bilo barem do sada...

Najnovija postignuća u svetu memorijskih kartica smanjuju potrebu za posedovanjem velikog broja kartica. To je zato što su, kao prvo, memorijske kartice sada kompatibilne sa različitim tipovima proizvoda i, kao drugo, memorijske kartice su mnogo moćnije i imaju veći kapacitet.

Da bismo to ilustrovali i pokazali vam šta je sve moguće, hajde da pogledamo primer dana u životu savremene memorijske kartice kao što je Micro SD kartica. Od pametnog telefona do štampača, shvatićete šta sve može da se postigne.

Jutro

Još pre nego što ste stigli na posao, šef vam je poslao datoteku na vaš pametni telefon, koju odmah preuzimate na Micro SD karticu. Datoteka sadrži hitne informacije sa relevantnim slikama. Na brzinu je iščitavate dok žurite na ekskluzivni intervju. Kad stignete na odredište, obavljate intervju uz pomoć svog ličnog kamkordera, prethodno proverivši da li ste umetnuli memorijsku karticu iz pametnog telefona. Intervju je odlično prošao! Zatim odlučujete da snimite nekoliko gradonačelnikovih fotografija svojim digitalnim fotoaparatom za svaki slučaj. Ponovo prebacujete Micro SD karticu, ovoga puta iz kamkordera u fotoaparat. Ptičica!

Popodne

Napokon ste stigli na posao, nema vremena za odmor. Šef vas poziva da održite prezentaciju krajem dana. Prvo morate da organizujete sve što ste uradili. Ubacujete Micro SD karticu u svoj prenosni računar i prebacujete sadržaj. Nakon nekoliko sati rada, imate spremnu prezentaciju. Prezentaciju ste sačuvali na Micro SD kartici i krenuli ste u salu za sastanke. Prvo stavljate memorijsku karticu u projektor. Nakon vrlo uspešne prezentacije, dok vam svi čestitaju, na brzinu ubacujete memorijsku karticu u štampač i štampate po jedan primerak prezentacije za sve prisutne. Posao je obavljen!

Kao što smo videli u ovom primeru, mogućnosti savremenih memorijskih kartica su ogromne. Navedeni niz čestih i svakodnevnih aktivnosti pokazuje koliko mnogo stvari možete postići