Uz pravu kombinaciju funkcija, fotoaparat može da bude kreativni partner koji će vam pomoći da realizujete svoju umetničku viziju—kao i da zabeležite trenutak.

Da li ste fotograf-početnik, tek zakoračio u svet digitalne fotografije, koji želi da poboljša svoje veštine? Ili su vaše sposobnosti prerasle običan džepni fotoaparat? U svakom slučaju, možda je vreme da potražite fotoapart koji raste zajedno sa vašim veštinama, uz dodatnu prednost ugrađenih funkcija za uređivanje.

Fokusiranje

Džepni fotoaparati, poznati i kao „idioti“, mogu biti sjajan izbor za početnike. Ali kako vaše veštine budu rasle, biće vam potrebna fotoaparat koji raste zajedno sa vama. Samsung NX sistem daje vam prenosivost džepnih fotoaparata uz funkcije koje se sreću na skupim DSLR fotoaparatima. Najvažniji element: mogućnost zamene objektiva.

Većina kompaktnih fotoaparata ograničena je na jedan objektiv, a bez obzira koliko je on dobar, ne može biti idealan za svaku situaciju. Za fotografisanje izbliza i snimanje portreta potreban vam je makro objektiv koji ima mogućnost da potpuno zumira objekat bez izobličavanja slike. Za fotografisanje pejzaža i drugih eksterijera, potreban vam je širokougaoni objektiv koji može da uhvati široku panoramu. NX sistem sadrži obe ove opcije i više od toga, pošto vam omogućava da postavite objektiv koji vam je potreban za savršenu fotografiju: Odlučite se za širokougaoni da uhvatite atmosferu važne utakmice ili upotrebite makro-zum da zabeležite izraz lica igrača.

Značaj performansi

Da biste dobili najbolje fotografije, potrebne su vam vrhunske performanse fotoaparata: Visoka rezolucija (obično se izražava u megapikselima), brz automatski fokus i mogućnost snimanja pokretnih objekata bez zamućenja od ključne su važnosti za snimanje sjajnih fotografija. Samsung NX serija odlična je u svim tim oblastima, pa predstavlja pravi izbor za fotografe koji traže više od svog fotoaparata.

Takođe ćete želeti i napredne funkcije koje vam daju maksimalnu fleksibilnost za realizovanje svoje umetničke vizije. Na primer, NX serija sadrži panoramski režim koji olakšava snimanje ultra-širokougaonih fotografija dok pomerate fotoaparat. Image Play Smart Filter nudi mnoštvo režima koji stvaraju određenu atmosferu na fotografijama i video zapisima, uključujući umekšani fokus, riblje oko i efekat minijature.

Uređivanje bez računara

Najbolje od svega je što su ti efekti ugrađeni u sam fotoaparat kako biste imali maksimalnu kreativnu kontrolu. Uz funkciju Image Play, možete direktno snimiti starinsku fotografiju ili umetničku crno-belu sliku—bez potrebe za kasnijim uređivanjem na računaru.

Osim toga, NX serija nudi i mnoštvo korisnih opcija za uređivanje koje se lako koriste, uključujući:

  • • Smanjenje efekta crvenih očiju

  • • Kompenzovanje slabog osvetljenja

  • • Rotiranje i promena veličine slike

  • • Beauty Shot (retuširanje lica)


Uz ove funkcije, moći ćete da dovedete svoje fotografije do savršenstva, bez potrebe da ih prebacujete na računar i gubite vreme na njihovo uređivanje u složenim programima za uređivanje slika.

Jednostavna upotreba, profesionalni rezultati

Jednostavnost upotrebe je takođe važna: Ne želite da vam fotoaparat skreće pažnju sa onoga što snimate. Zahvaljujući jedinstvenom i-Function objektivu, upravljanje postavkama je lako za početnike i brzo za profesionalce. Umesto pipavog podešavanja sićušne dugmadi u meniju fotoaparata, možete ih podesiti okretanjem prstena oko objektiva. Samo kliknite na dugme i-Function i moći ćete da izaberete brzinu zatvarača, otvor blende, ISO vrednost i druge funkcije, kao i da okrenete prsten do željene postavke. Zatim škljocajte do mile volje. Kako se budete bolje upoznavali sa fotoaparatom, dugme Hot Key moći ćete da koristite za direktan pristup postavkama koje se najčešće koriste.

Ne zaboravite ni na dodatnu opremu koja proširuje vaše kreativne opcije. Tu spadaju adapterski prstenovi za veći izbor objektiva, profesionalni blicevi za snimanje u svim svetlosnim uslovima i dodatne baterije za celodnevno fotografisanje.

Fotografija je sjajan način da pokažete svoje reporterske i umetničke sklonosti. Za koje god usmerenje da se odlučite, napredan fotoaparat kao što je NX serija pomoći će vam da postignete svoj cilj.