Kada je reč o najboljem načinu za kuvanje, većina ljudi će vam reći da su gasne ploče bez premca. Međutim, da li to još važi otkako su se pojavile indukcione ploče za kuvanje? Pošto je s njima kontrola kuvanja bolja nego kod gasnih ploča, u kuhinji će doći do velikih promena

Sve donedavno, uređaji na tržištu omogućavali su samo dva načina kuvanja - na struju ili na gas. A tvrdnja da su gasne ploče bolje za kuvanje nije se dovodila u pitanje. Keramičke ploče prosto nisu mogle da se porede; prvo, predugo im treba da se zagreju, što povećava ukupne troškove, a drugo - pružaju slabu kontrolu toplote. One možda izgledaju lepše, ali na žalost nisu idealne za kuvanje. Gasne ploče su potpuno suprotne, brzo stvaraju toplotu a takođe pružaju i brzu i preciznu kontrolu plamena.

Sada međutim postoji i treći izbor...

Indukcione ploče za kuvanje su jedno od novijih dostignuća industrije kuhinjskih aparata i pružaju pravu alternativu kuvanju na gas. One u suštini kombinuju lep izgled s performansama i pružaju najbolje iz oba sveta.

Kod indukcionih ploča za kuvanje, toplota se stvara direktno na dnu lonca, korišćejnem indukcionih grejača, za razliku od keramičkih ploča kod kojih postoji međusloj. Taj međusloj dovodi do usporavanja procesa grejanja, a kada želite da zaustavite grejanje, toplota se zadržava. Dakle, keramičke ploče nisu idealno okruženje za kuvanje. Bez tog međusloja, indukcione ploče su jednako brze i jednako brzo reaguju na podešavanje kao gasne ploče, koje i dalje zadržavaju jedan deo neželjene toplote u gvozdenim stubićima.

Indukcione ploče mogu da se pohvale savremenim dizajnom, koji će se odlično uklopiti u minimalistički uređene kuhinje. Pošto poseduju LED displej i kontrole na dodir, slične su keramičkim pločama, ali postoji i jedna velika razlika - one zapravo poseduju i vrhunske performanse

Na kraju, indukcione ploče takođe nude i najnovije funkcije koje poboljšavaju njihove ukupne performanse. Jedna od najnovijih funkcija koja se pojavila u nekim modelima je AnyPlace zona, koja vam omogućava da stavite lonac, veliki ili mali, na bilo koji deo ploče koja će se onda automatski zagrejati tačno na tom mestu, što je još jedan način na koji indukcione ploče za kuvanje postavljaju nove standarde u kuhinji.