Reciklaža može da bude prljav posao a zajednički prevoz ne uvek prijatno iskustvo, ali očuvanje životne sredine ne mora uvek da bude teško. Ponekad jedna odluka može da uštedi i vreme i energiju. Izaberite pećnicu koja efikasno koristi energiju kako bi vam pomogla da brzo pripremite hranu, kuvate i čak čistite. Na kraju krajeva, možda briga o životnoj sredini i ne mora da bude toliko teška.

Rerna idealne veličine, bez obzira šta kuvate

Rerna su uvek pratile princip univerzalne veličina, ali prostor koji je dovoljan za ćurku od 2 kila iznenada je prevelik ako pečete jedan pleh sa biskvitima. Samsung tehnologija za dvostruko kuvanje rešava ovaj problem tako što vam daje dve rerne po ceni jedne.

Polica koja može da se pomera vam omogućava da podelite prostor u rerni na dve nezavisne komore koje mogu da se kontrolišu i koje imaju različitu temperaturu i podešavanja. Sva tri prostora (cela rerna i gornja i donja komora) posebno su sertifikovani ocenom „A“ za energetsku efikasnost.

Uz tehnologiju dvostrukog kuvanja možete slobodno da u jednom delu rerne pečete ribu a u drugom polako pečete puslice bez bojazni da će se mirisi pomešati. Polovinu rerne takođe možete da koristite za manja jela, čime efikasno koristite prostor, skraćujete vreme za zagrevanje i smanjujete upotrebu energije.

Uštedite vreme i energiju konvekcionim kuvanjem

Izborom rerne sa opcijom za konvekciono kuvanje hrana će se kuvati brže i na nižim temperaturama nego u običnim rernama. To znači manje vremena u kuhinji i manja potrošnja struje. Budući da konvekcione rerne kuvaju hranu strujanjem vrućeg vazduha, one takođe eliminišu delimično ili neravnomerno kuvanje koje je ponekad slučaj u tradicionalnim rernama.

Iskoristite snagu kuvanja na pari radi zdravog kuvanja

Ako vas kuvanje hrane na pari asocira na mekano i gnjecavo povrće, vreme je da preispitate paru. Hrana koja se kuva u Samsung rernama sa funkcijom za kuvanje na pari ne samo da je sočna već može da bude hrskava sa zlatno braon koricom. Kuvanje hrane na pari je energetski efikasnije od ostalih metoda kuvanja a hrana zadržava vitamine i minerale. Osim toga, smanjuje potrebu za dodatnim uljem pa hrana ima manje masti i kalorija.

Neka para obavi prljavi posao umesto vas

Ne pribegavajte jakim hemijskim sredstvima za čišćenje ili ciklusu samočišćenja koji proždire struju. Neka rerna sama obavi prljavi posao pomoću snage pare. Pećnice koje se same čiste pomoću pare troše manje energije od konvecionalnih metoda koji koriste samo toplotu, treba im 25 minuta da se očiste i ostavljaju omekšane ostatke koje je lako očistiti sunđerom. Nije potrebno da koristite skupa sredstva za čišćenje ili posebnu opremu za čišćenje već samo običnu vodu. To je prava ekološka svest.